به گزارش «نسیم»، مراسم نقد و بررسی کتاب برتر مسابقات جهانی گورمند تالیف سمیرا جنت دوست، در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما، با حضور نویسنده کتاب، جمعی از اصحاب رسانه و اهالی هنر و قلم برگزار شد.
در آخرین مسابقات جهانی گورمند که در شهر یانتای چین برگزار شد، سمیرا جنت دوست با تالیف کتاب آشپزی مدرن از میان 205 کشور شرکت کننده، رتبه نخست را در حوزه آشپزی مدرن به خود اختصاص داد.
جنتدوست مولف مجموعه کتابهای نفیس و آموزشی صنایعغذایی است. نخستین کتاب وی در سال 1386 منتشر شد و آثاری چون: «دسرهای سنتی و مدرن »،«آشپزی ایرانی»،«شیرینی های خشک سنتی»،«سفرهآرایی و میوه آرایی و تزئینات»،«آشپزی مدرن »،«کتاب کیک و شیرینی تر» را منتشر کرده است.
سمیرا جنت دوست مولف در گفت و گو با اصحاب رسانه گفت: کتاب آشپزی مدرن پانیذ در مسابقات بین المللی گورمند 2015 در رقابت با 26 هزار عنوان کتاب از 205 کشور شرکت کننده، رتبه اول را کسب کرد. وی همچنین به علاقه، تبحر و پشتکار بانوان ایرانی در زمینه های هنری و آشپزی اشاره کرد و افزود: ضمن اینکه علاقه و پشتکار بانوان ایرانی در حوزه آشپزی می تواند دلیل موفقیت های بین المللی باشد، هنر زنان ایرانی را نیز به دنیا معرفی می کند.
مولف کتاب آشپزی مدرن اضافه کرد: مسابقات جهانی گورمند با بیش از 15 سال سابقه، به عنوان بزرگترین مسابقه ی کتابهای آشپزی، هر سال در کشورهایی چون فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، چین و.. برگزار میشود. وی از ادوارد کوینترو به عنوان پایهگذار این مسابقه در سال 1995 نام برد و افزود: گورمند مسابقهای با رقابت آزاد است که همه ناشران کشور های مختلف با هر زبانی می توانند در آن شرکت کنند.
وی از معرفی برندگان در ماه آوریل هر سال خبر داد و افزود: برای انتخاب بهترین کتاب آشپزی صدها ناشر، نویسنده، سرآشپز و ژورنالیست در این رقابت شرکت میکنند. لذا این مسابقه با به چالش کشیدن فرهنگهای مختلف غذایی، معیارهایی نظیر ایدههای نو در ارائه دستورهای غذایی، طراحی خلاقانه، کیفیت تولید و ترجمه آثار به زبانهای دیگر را مورد مداقه قرار می دهد و به آن امتیاز می دهند.
این محقق و مدرس آشپزی به عنوان نماینده ایران در مجامع بینالمللی اظهار امید واری کرد و گفت: امیدوارم بتوانم میراثدار خوبی برای فرهنگ ایران باشم و آنرا به نسلهای آینده منتقل کنم.
همچنین این سرآشپز بین المللی، آشپزی را یک هنر زیبا خواند که می تواند بنیان خانواده را نیز تقویت کند. وی در این باره می گوید: کتاب های نفیس آشپزی می تواند فرهنگ صحیح آشپزی را جایگزین تغذیه نامناسب بسیاری از ایرانیها کند و غذای ایرانی میتواند جایگاه خود را در سفرههای مردم ایران و جهان تثبیت نماید.
جنت دوست در پایان این مراسم به هدیه ویژه برای علاقه مندان رشته آشپزی و مخاطبان کتاب هایش اشاره کرد و گفت: پس از ماه مبارک رمضان طی مراسمی برای 20 هزار مشترک کتاب های آشپزی پانیذ و علاقه مندان هنر آشپزی جوایز ویژه ای در نظر گرفته ایم. هدف از برگزاری این مراسم معرفی هرچه بهتر غذاهای ایرانی و سهیم کردن علاقه مندان در شادی کسب مقام اول کتاب آشپزی جهان است. دوست دارم همه در این شادی سهیم باشند.