شناسهٔ خبر: 60951299 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

وزیر ارشاد با اشاره به اختلافات موجود بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی:

نمی‌دانیم چه کار باید بکنیم

صاحب‌خبر -

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر سر فیلمی که در سالن‌ها نمایش داده می‌شود نظارت سفت و سخت اعمال می‌کنیم، ولی فیلم‌هایی که در گوشی‌ها همه از شبکه نمایش خانگی می‌بینند هیچ نظارتی نیست. نمی‌دانیم چه کار باید بکنیم؟ به گزارش سیتنا، محمدمهدی اسماعیلی دیروز در همایش «هوش مصنوعی، رسانه و تولید محتوا»، با اشاره به اختلافات موجود بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی افزود: شبکه نمایش خانگی بخش قابل توجهی از اوقات فراغت مردم را تشکیل می‌دهد. در این دو سه سال که بر سر نظارت بر تصویر بین ما و صدا و سیما اختلاف هست، اپ‌های معمولی هم دارند فیلم می‌گذارند. آیا می‌شود به روش سابق  تنظیم‌گری کرد؟

وی تصریح کرد: تحولات اخیر نظام سنتی حکمرانی فرهنگی ما را به شدت دچار چالش کرده است. آیا باید تنظیم‌گری را رها کرد یا با شیوه دیگر نظارت و تنظیم کرد؟ تازه این‌ها سوالات امروز ماست که هنوز هوش مصنوعی وارد نشده است. نمی‌توان منفعل بود.

صداوسیما درحال از دست دادن مرجعیت خود است

اسماعیلی گفت: امروز مرجعیت رسانه‌ها از مکتوب به مدرن تغییر کرده است و به دلیل حجم بالای رقبای داخلی و خارجی در حوزه رسانه و تولید محتوا، صداوسیما در حال از دست دادن مرجعیت خود است. وزیر ارشاد یادآور شد: مقوله‌های جدید امروز خود را بر ما حاکم کرده‌اند. پیشتر روزنامه‌ها بخش مهمی از اطلاعات مردم را تشکیل می‌دادند و تیراژ برای روزنامه‌ها تا ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار می‌رسید و برخی از مردم هم برای آگهی‌های روزنامه‌ها از آن‌ها استفاده می‌کردند، اما امروز برخی از روزنامه‌ها زیر دو تا سه هزار تیراژ دارند و پیمایش‌های روزنامه‌ها زیر دو درصد است. یعنی تغییر مرجعیت از نظام رسانه‌ای مکتوب به نظام رسانه‌های دیجیتال را شاهدیم. وی افزود: هوش مصنوعی به عنوان انقلاب جدید نظیر انقلاب صنعتی و ارتباطی، مقوله‌ای با تاثیرات و دامنه بالای تأثیرگذاری در تمام حوزه‌های بشری است.

اسماعیلی گفت: روزانه اخبار متنوعی از حوزه کاری هوش مصنوعی منتشر می‌شود، در این مقوله نگرانی‌هایی که لازم است در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه را باید مطالبه کنیم.

 

نظر شما