شناسهٔ خبر: 60942010 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توانمندسازی معتادان متجاهر در اولویت برنامه‌ها قرار گرفت

سپیده قلندری اسفدن

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز در کنار مقابله با عرضه و مصرف مواد مخدر، اقدامات فرهنگی در راستای پیشگیری از اعتیاد و همچنین توانمندسازی معتادان متجاهر در اولویت قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

محمد زارعی، امروز دوشنبه ۵ تیر در مراسم امحای بیش از ۶۴ تن انواع مواد مخدر و روانگردان که همزمان با پنجم تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در بیرجند، اظهار کرد: وجود معتادان متجاهر در شهرها بسیار نگران‌کننده است لذا یکی از اهداف اصلی، جمع‌آوری این افراد و در مرحله بعد درمان و توانمندسازی آنان برای جلوگیری از بازگشت به اعتیاد است.

به گزارش ایسنا، وی گفت: اگر در بخش توانمندسازی غفلت کنیم معتاد مجدد به اعتیاد روی می‌آورد از همین رو در مراکز نگهداری معتادان که بخش عمده آن به همت خیران در کشور راه‌اندازی شده، توانمندسازی به صورت جدی دنبال می شود.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: زمینه راه‌اندازی مراکز ماده ۱۶ (ترک اعتیاد اجباری) تقریباً در همه استان‌ ها برای جمع‌آوری معتادان متجاهر فراهم شده اما به طور مشخص توانمند سازی معتادان متجاهر را از یک سال گذشته در ۱۵ استان دنبال کرده‌ایم که علاوه بر درمان به اشتغال آنان هم توجه جدی شده است.

به گفته وی؛ از سال گذشته زمینه‌های فرهنگی خوبی در طرح یاریگران زندگی برای آموزش و پیشگیری از اعتیاد شروع شده است.

زارعی گفت: در ارتباط با نگهداری معتادان متجاهر ظرفیت ۱۳ میلیون نفر در کشور ایجاد شده اما امید است روزی اساساً معتاد نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: آموزش جهت پیشگیری در حوزه مقابله با مواد مخدر از اولویت‌هاست و همه بخش‌ها باید در این زمینه مشارکت کنند.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امحا یکی از اقدامات برجسته در حوزه مقابله با مواد مخدر است که نشان از اهداف و نیات مقدس جمهوری اسلامی ایران در مبارزه جدی دارد.

وی اظهار کرد: هر روز برای جمهوری اسلامی ایران روز مبارزه با مواد مخدر بوده و گواه آن تقدیم چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در این عرصه است.

زارعی با تأکید بر اینکه اعتیاد به یکی از چالش‌های اساسی دنیا تبدیل شده، گفت: اعتیاد بزرگترین آسیبی است که دنیا از آن رنج می‌برد و بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رو به رشدی دارد. 

به گفته وی؛ تبلیغ در این زمینه نگران کننده است چراکه بیش از ۳۰۰ میلیون معتاد در دنیا وجود دارد و پیامدهای شومی بر بنیان خانواده  و تأثیر مهمی بر نیروی انسانی دارد.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر جدی بودن بحث مبارزه با مواد مخدر در ایران، بیان کرد: واقع شدن در منطقه‌ای که همسایگان آن نه تنها اهتمام برای مقابله ندارند بلکه بخش مهمی از مواد مخدر دنیا را تولید می کنند، موضوع مقابله را بیش از پیش جدی می‌کند.

به گفته وی؛ به جهت پیامدهای شوم مواد مخدر، علاوه بر مقابله، پیشگیری و درمان نیز از اولویت های ما در برابر این پدیده است.

زارعی با اشاره به اثر گروه‌های مرجع در حوزه پیشگیری از مصرف مواد مخدر افزود: جوانان از این گروه‌های مرجع الگو می‌گیرند و امید است شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را در زمینه مقابله و پیشگیری کمک کنند.

وی گفت: ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان موضوع دیگری است که باید به طور جدی به آن پرداخته و مورد حمایت قانونی قرار گیرد.

انتهای پیام 

نظر شما