رحيم پور- ديروز ضربالاجل دستيابي به توافقي هستهاي بين ايران و 1+5 به پايان رسيد. اما در هتل کوبورگ، ديدارها در بالاترين سطح ادامه داشت و هيچ نشانهاي از پايان گفت وگوها نيز ديده نميشود. وزير امور خارجه کشورمان، در بازگشت از تهران علياکبر صالحي، را نيز با خود به وين برد. امري که نشان از جديت ايران در مذاکرات دارد و به گفته برخي تحليل گران نشان مي دهد که برخلاف غربي ها که مي گويند مذاکرات نيازمند تصميم سياسي است، همچنان مسائل فني نيز روي ميز است. ديروز البته حسين فريدون برادر و مشاور رئيس جمهور نيز همراه با ظريف به وين رفت. همسر ظريف نيز ديروز وارد وين شد. تمديد دستکم چندروزه مذاکرات نيزقطعي است .لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه هم تاکيد کرد که طرفهاي مذاکره در وين توافق کردهاند که تاريخ جديدي براي پايان مذاکرات تعيين نکنند. با اين حال شبکه يورو نيوز گزارش داد که مذاکرات بار ديگر تمديد و همه چيز به 18 تيرماه موکول شد.هرچند يک منبع آگاه در گفت و گو با فارس اين خبر را تکذيب کرد. در اين بين جان کري وزير خارجه آمريکا پس از ديدار خصوصي با همتاي ايراني خود گفت: «از مذاکره با ظريف دلگرم شدم.» ظريف پيش از اين مطابق با برنامه از پيش تعيينشده، بعد از ديدارهاي خود با وزراي اروپايي در سفري يکروزه به تهران بازگشته بود وبرخي رسانهها از رايزنيهاي او در تهران براي آخرين جمعبنديها خبر داده بودند. روزنامه نيويورکتايمز اوايل هفته جاري با اشاره به سخنان اخير رهبرانقلاب نوشته بود: «رهبري ايران با سخنراني جذاب هفته گذشته خود،دست تيم مذاکرهکننده ايراني را براي دور جديد مذاکرات پر کرده است». ظريف در بدو ورود به وين با «بسيار حساس» خواندن اين مرحله از مذاکرات در خصوص سفر صالحي به وين نيز گفت: «حضور صالحي بسيار مفيد خواهد بود. حضور وي با وجود مشکلات سلامتياش، نشان دهنده جديت ايران در مذاکرات است».او با بيان اينکه مذاکرات «قطعا در حال پيشرفت است»، گفت: «توافق پايدار، نيازمند اراده سياسي است. تهران توافقي عادلانه و متوازن را ميپذيرد. بدون پذيرش حقوق ايران ، توافق خوب حاصل نمي شود».ظريف افزود:بر همين اساس اگر توافقي قرار است صورت بگيرد؛ من فکر ميکنم بايد مبناي آن توافق لوزان باشد. در اين صورت امکان رسيدن به راه حل وجود دارد .همچنين پس از يک ساعت و نيم مذاکره خصوصي ظريف و کري در هتل کوبورگ، ساير مذاکره کنندگان ايراني و آمريکايي هم به آنها پيوستند و گفت و گو در قالب هيات هاي ايران و آمريکا ادامه دارد. سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه و آمانو مديرکل آژانس نيز ديروز به ديدار ظريف در هتل محل مذاکرات آمدند. لاوروف نيز گفت: وضعيت مذاکرات در جهت مثبتي روبه پيشرفت است. مسائلي بيشتر در مورد موضوعات روندي باقي مانده تا اينکه فني باشد.يک عضو تيم مذاکره کننده ايراني هم به فارس گفت: پيشرفت بسيار اندک، ولي کارها رو به جلو است و مذاکرات در روزهاي آينده ادامه خواهد داشت.به گزارش دويچه وله برخي منابع آگاه نيز از برگزاري نشستي در سطح وزراي خارجه ايران و 1+5 در روز پنجشنبه 11 تير ماه در وين خبر ميدهند و گفته ميشود وزير خارجه چين نيز بدين منظور به اتريش سفر خواهد کرد.
اماهمزمان با مذاکرات جنگ رواني وتبليغاتي غربي عليه کشورمان تشديد شده است.غربي ها در صددند با شيوه هاي مختلف ضمن تحميل شروط خودشان بر نتايج مذاکرات تاثير بگذارند.ترفند مقصر سازي،پليس بد وبرجسته سازي واستفاده از منابع ناشناس بخشي از جنگ رواني غرب است.لوران فابيوس وزير خارجه فرانسه که در ژنو ولوزان نقش پليس بد را بازي کرده بود و با وارد شدن به مذاکرات باز هم جوي منفي حاکم کرده و پيش از ورود به هتل کوبورگ براي ايران سه شرط تعيين کرده بود ،اين بار در باغ سبز به افکار عمومي نشان داد و گفت که قصد دارد مدت کوتاهي پس از امضاي توافقنامه هسته اي و عادي شدن روابط با ايران، به تهران سفر کند.جنگ رواني از نوع آمريکايي اش نيز با تهديد بيان مي شود، رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا تاکيد کرد در صورتي که ايران شرايط آمريکا را قبول نکند، باراک اوباما نبايد لحظه اي براي ترک مذاکرات هستهاي با تهران ترديد داشته باشد.همزمان،يک مقام ايراني گزارش خبرگزاري فرانسه مبني بر اينکه ايران و 1+5 بر سر ساز و کاري براي بازرسي آژانس از «سايتهاي مشکوک» ايران توافق کردهاند را تکذيب کرد و آن را تلاش اين رسانه براي اثرگذاري بر روند مذاکرات دانست. در اين ميان،يک ديپلمات آمريکايي در گفتوگو با بلومبرگ مدعي توافق ايران و 1+5 بر سر چارچوب 3مرحلهاي رفع تحريمها شد. روزنامه هافينگتون پست 2 روز پيش به نقل از يک منبع ايراني مدعي شده بود که طرفين به چارچوبي براي زمانبندي رفع تحريم ها دست يافته اند. اين رسانه آمريکايي گزارش داد: «توافق به سه فاز تقسيم شده است. فاز ابتدايي که پذيرش توافق نام دارد. فاز بعدي، عملياتي کردن توافق است. فاز سوم آغاز اجرايي شدن مراحل اوليه تعهدات ايران و راستي آزمايي آن توسط آژانس و در نهايت رفع تحريم ها.»
از سوي ديگريک منبع ديپلماتيک نيز به خبرگزاري روسي اسپوتنيک گفت: شوراي امنيت سازمان ملل ممکن است در يک ماه آينده براي بررسي و تصويب قطعنامه اي درباره برنامه هسته اي ايران تشکيل جلسه دهد. نشست شوراي امنيت ممکن است هر چه زودتر و در ماه ژوييه (10 تير تا 9 مرداد) و قبل از نشست آينده مجمع عمومي برگزار شود.