به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم ضیافت افطار رییس جمهور با اصحاب رسانه که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اینکه اگر طرف مقابل ما متعهد بماند ما هم متعهد خواهیم بود به آنچه که در توافق خواهد آمد، اظهار کرد: دولت آمادگی کامل دارد اگر روزی طرف مقابل، توافق را زیر پا گذاشت بلافاصله بتوانیم مسیر را برگردانیم حتی کمی سریعتر از آنچه در مخیله آنهاست.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: اگر در مذاکرات این هفته و هفته آینده بتوانیم به توافق و تفاهم برسیم، به این معنا نیست که در ایران مسیر اقتصاد مقاومتی را کنار گذاشتهایم چرا که مسیر اقتصاد مقاومتی را با همه توان و تلاشمان ادامه خواهیم داد و معتقدیم اقتصاد مقاومتی به نفع کشور است و میتواند قدرت ملی ما را بالا ببرد.
روحانی تاکید کرد: ما اقتصاد مقاومتی، فرهنگ استقامتی و تعامل سازنده با جهان را میخواهیم که همه اینها در کنار هم میتواند به ما کمک کند تا از مشکلات سریعتر عبور کنیم پس اقتصاد مقاومتی و سیاستهای مربوط به برنامه 5 ساله را با همه قدرت ادامه خواهیم داد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: اگر مذاکرات موفق شود معنایش این نیست که شیوه سال 84 - 92 را بازتولید کنیم یعنی پول و دلار فراوان به دست آوریم اما به گونهای مصرف شود که در طول 8 سال 720 میلیارد دلار واردات برای کشور داشته باشیم در حالیکه مسائل اصلی کشور حل و فصل نشده است.
وی تاکید کرد: با نعماتی که در این 8 سال داشتیم میتوانستیم بخشی از مسائل محیط زیست، معضل آب و مسائل مربوط به اشتغال را برطرف کنیم، در حالیکه از سال 84 تا 92 تقریبا اشتغال خالص نزدیک به صفر بوده است.
روحانی گفت: کمیته اقتصادی و ستاد اقتصادیمان را از ماههای پیش فعال کردهایم تا اگر در مذاکرات موفق شدیم بدانیم چطور از امکانات استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف دولت یازدهم از روز اول، برطرف کردن دو اتهام بزرگ علیه ملت ایران بوده است، توضیح داد: اتهام بزرگی به مردم ایران و نظام ما زده شده است که این نظام و دولت در پی سلاح کشتار جمعی برای تهدید منطقه و جهان است و از طرف دیگر این اتهام را که دولت جمهوری اسلامی ایران اهل تعامل نیست، مطرح میکنند.
رییس دولت تدبیر و امید گفت: همواره این اتهام را مطرح میکنند که دولت جمهوری اسلامی ایران همواره اهل ستیز، مداخله و برخورد است پس اگر مشکلی با ایران داریم یک راه بیشتر ندارد و آن راه، ایجاد فشار به ایران یا جنگ و فشار اقتصادی و اجتماعی تا تسلیم کردن دولت ایران است.
وی ادامه داد: این دولت وظیفه خود میدانست این اتهامها را برطرف کند و روشن سازد. نه دولت و نه مردم ایران دنبال تهدید دیگران و سلاح کشتار جمعی نیستند و نه مسیری را دنبال میکنند که در تعامل با قدرتها و کشورهای دنیا نباشند. پس هدف اصلی ما در مذاکرات هستهای این بود که به دنیا بگوییم ما آماده هستیم برای شفافسازی در چارچوب مقررات بین المللی؛ تا همه بدانند این تهمت و اتهام به نظام که ایران مخفیانه در پی ساخت سلاح کشتار جمعی و سلاح هستهای است، درست نیست و همچنین بگوییم که ما اهل تعامل و گفتوگو هستیم و با منطق با دیگران صحبت می کنیم و اگر مشکلی باشد معتقدیم پای میز مذاکره قابل حل خواهد بود.
روحانی تاکید کرد: ما مذاکرات را در طی 22 ماه گذشته هرچه جدیتر دنبال کردهایم و معتقد بودهایم مذاکرات میتواند برد- برد باشد حتی اگر طرف مقابل ما مدعی شود که میخواهد مانع ایران از ساخت سلاح هستهای باشد.
رییس جمهور افزود: ایران هیچ وقت دنبال سلاح هستهای نبوده است و اگر واقعا طرفهای مقابل مذاکرات با ایران دنبال روشن شدن این مطلب هستند هدفشان حاصل خواهد شد چون ما حاضریم و قادریم آنچه به عنوان راه و مسیر نظام است را به خوبی تشریح کنیم.
روحانی با بیان اینکه هدف ما این است که بتوانیم فناوری صلح آمیز هستهایمان را داشته باشیم و تحریمهای ظالمانه را برداریم، گفت: به نظر ما دستیابی به اهداف قابل حصول است پس میتواند پایان مذاکرات برد- برد باشد.
وی با بیان اینکه برخی ادعا می کنند در مذاکرات به دنبال این هستند که زمان ساخت سلاح هستهای را برای ایران طولانیتر کنند، خاطرنشان کرد: این حرف کاملا واهی و بیاساس است چون رهبر ایران به صراحت اعلام کرده است که این کشور به دنبال سلاح هستهای نیست پس آنها میتوانند در این مذاکرات به هدفشان برسند و بگویند ایران به تعبیر آنها نتوانست و نخواست سلاح هستهای بسازد و ما هم اگر بتوانیم فناوری صلحآمیز هستهای را داشته باشیم و تحریمها را برداریم به هدفمان رسیدهایم.
روحانی با بیان اینکه یک قدم مهم در توافق ژنو برداشتیم و هر دو نشان دادیم که به تعهدمان عمل میکنیم، اظهار کرد: ما 100 درصد به تعهداتمان عمل کردیم و آنها هم تقریبا و نسبی به تعهداتشان عمل کردند پس یک تجربه داریم که نشان میدهد این کار عملیاتی است و اینکه برخی میگویند شدنی نیست حرف درستی نخواهد بود.
رییس جمهور با بیان اینکه قدم دوم تفاهماتی بود که در مسیر راه در لوزان به دست آوردیم، تصریح کرد: امروز در ادامه راه هستیم و به نظر ما مذاکرات میتواند با ادامه چند روز پس از دهم تیر به توافق نهایی برسد.
روحانی گفت: بخش بزرگی از مسائل حل شده اما بخش کوچکی از مسائل باقی مانده اما موارد مهمی را تشکیل میدهد و در روزهای پیش رو با تمهیداتی که اندیشیده میشود در صورتی که دنبال زیاده خواهی نباشند و در چارچوب توافقات ژنو و لوزان عمل کنند توافق، شدنی و در دسترس است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تشکر از اصحاب رسانه به خاطر همکاری با دولت در طول 22 ماه گذشته اظهار کرد: رسالت سنگینی بر دوش اصحاب رسانه وجود دارد و باید از یک طرف نظرات مردم و جامعه را منعکس کنند و از طرف دیگر نظرات نظام و دولت را به مردم، جامعه و جهان منتقل نمایند و هر روز که می گذرد بار این رسالت سنگینتر و مطالبات مردم بیشتر میشود.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه دولت هرگز نمیخواهد رسانهها تحت فرمان دولت باشند، خاطرنشان کرد: باید رسانهها مستقل باشند و نظراتشان را بیان کنند و تنها معیار رعایت قانون و اخلاق باشد.
روحانی تصریح کرد: همان طور که تبیین واقعیات، مسیر رشد و توسعه جامعه توسط رسانهها کار ارزشمندی است از طرف دیگر خدای ناکرده اگر تشویش اذهان عمومی شود و افترا و تهمتی به نظام زده شود گناهش بزرگتر از تهمت به یک فرد یا یک قشر است.
رییس دولت تدبیر و امید افزود: امید است در رسانهها شاهد خلاف واقعیت نباشیم و همیشه تبیین واقعیت را در رسانهها ببینیم و هدف شفافسازی و آگاهسازی مردم باشد نه اینکه خدای نکرده بخواهند سر مردم را گرم کنند.
روحانی با بیان اینکه برخی رسانهها در فضای مجازی و حقیقی متاسفانه به گونهای عمل می کنند که مردم بعد از مدتی می گویند نفهمیدیم چه شد و دچار سردرگمی میشوند، افزود: بیان واقعیتها به ویژه واقعیتهای راهبردی و اهداف کلی که اهداف نظام درون آن است و بیان ذهنیتهای راهبردی را باید مورد توجه قرار دهیم.
در همین حال به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری یش از سخنان رییس جمهوری علی جنتی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی با اشاره به كاهش روند صدور مجوز برای نشریات، از تنوع و تكثر فرهنگی و برخورد برابر با رسانهها به عنوان سیاست این وزارتخانه یاد كرد و گزارشی از نحوه حمایتها و پرداخت یارانه از رسانهها اعم از اینكه مخالف یا موافق دولت باشند، تدوین لایحه قانون جامع رسانه، تدوین لایحه سازمان صنفی رسانه، عملیاتی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد اطاعات، موضوع ارایه تبلیغات دولتی به رسانهها ارایه كرد.
وی با اشاره به ایجاد بانك جامع برای روزنامهنگاران داخلی و رسانههای خارجی در كشور، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش كرده است تا در همه امور از نظرات پیشكسوتان روزنامهنگاری و فرهیختگان جامعه استفاده كند.
حجتالاسلام والمسلمین دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات نیز طی سخنانی در باب فضیلت ماه مبارك رمضان بیان كرد و با تأكید بر سخنان بزرگان دین مبنی بر پرهیز از غیبت، ستم، دشنام و در ماه صیام گفت: اصحاب رسانه، مطبوعاتیها و رسانهایها باید با تأسی از این فرامین از افشاگریهای درست و نادرست، اتهامزنیها، شایعهپراكنیها و سایر اعمال نادرست امتناع كنند و این سیره باید به روش عملی و خط مشی ما در همه زمانها تبدیل شود.
وی حرمت انسان و آزادی بیان را خاطر نشان ساخت و با تأكید بر میانهروی و اعتدال برای حفظ منافع ملی گفت: امام حسن(ع) با نثار آبرو تلاش كرد تا اساس دین برقرار بماند و اگر ما نیز از آن امام همام پیروی كنیم بساط بسیاری از كدورتها در جامعه برچیده خواهد شد.
دكتر یونس شكرخواه استاد روزنامهنگاری و فعال مطبوعاتی نیز با اشاره به تغییرات بنیادین فضای رسانهای در جهان، كه منجر به دو سویه شدن جریان ارتباطات شده است، گفت: امروز دولت و روزنامهنگاران به سواد ارتباطی و رسانهای جدید نیاز دارند تا بتوانند علاوه بر پاسخگویی به مخاطبان، اهداف و رسالت رسانهها را حفظ كنند.
وی با اشاره به تصویب قانون دسترسی آزاد به اطلاعات از سوی دولت كه برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است، ضرورت تدوین سیاست ارتباطی و رسانهای از سوی دولت به منظور تبدیل شدن سواد رسانهای به دستورالعمل ملی را یادآور شد.
در این مراسم همچنین رییس جمهوری از محمد رضا حیاتی مجری و گوینده با سابقه بخش خبر سازمان صدا و سیما تقدیر كرد.
∎