شناسهٔ خبر: 60846947 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

همه آن چیزی که باید از وضعیت قاسم‌پور بدانیم؛ امیدوار و در عین حال آینده‌نگر

نه زمانی که مصدومیت کامران قاسم‌پور تشدید شد، حضور در مسابقات جهانی را از دست داد و نه بعد از معاینه پزشک متخصص، رسیدنش به مسابقات جهانی قطعی شد؛ فقط باید امیدوار بود که طلایی محبوب و صاحب سبک بتواند به سومین مسابقه جهانی متوالی‌اش برود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم وفناوری آنا، روز دوشنبه گذشته حضور چند خبرنگار در محل کمپ تیم‌های ملی که برای گفت‌وگو با عیسی حاجی‌اف مربی روسِ اضافه شده به کادرفنی تیم ملی آزاد آمده بودند، منجر به انتشار خبر تشدید آسیب‌دیدگی کامران قاسم‌پور شد.

اگر تا پیش از این موضوع انتخاب وزن المپیکی‌اش بیشتر از توانمندی‌های فنی و کشتی ایرانی‌اش بُلد بود، در کمتر از چند ساعت، موضوع بودن یا نبودنش در ترکیب تیم ملی آزاد در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مرکز توجهات قرار گرفت.

او مطمئن‌ترین طلای کشتی آزاد در مسابقات جهانی پیش‌رو بود که اختلافش با رقبای جهانی را آنقدر زیاد کرده تا تشدید آسیب‌دیدگی‌اش آه از نهاد همه در محل کمپ برآورد و شوک بزرگی به اردونشینان وارد کند.

کشتی‌گیری که چند سالی پشت خط حسن یزدانی ماند و نمی‌خواست تغییر وزن دهد. او قبلا بدون تمرین و با زانوی خراب و ذهنی آزرده که در ایام مصدومیت، مورد بی‌مهری و بی‌توجهی فدراسیون قبلی قرار گرفته بود، برای دومین دوره متوالی قهرمان امید‌های جهان شده بود، اما برای آنکه همه بدانند چقدر کشتی‌گیر فوق‌العاده‌ای است، باید صاحب دوبنده تیم ملی کشتی بزرگسالان ایران می‌شد.

باید از زیر سایه حسن یزدانی خارج شده و به جهانی می‌رفت تا یک خم، دو خم‌های کم‌نظیرش و صاحب سبک بودنش را به رخ بکشد که این اتفاق زمانی برای او رخ داد که از حضور در بازی‌های المپیک -چیزی که همیشه رویایش را داشت- با قبول شکست در مسابقه انتخابی پیش از المپیک توکیو مقابل حسن یزدانی، ناامید شد.

همان وقت کامران قاسم‌پور تصمیم به تغییر وزن گرفت و طبق چرخه، به دوبنده تیم ملی در وزن ۹۲ کیلوگرم رسید. برای اولین بار، در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو جایی که هم نماینده روسیه حضور داشت و هم آمریکا، در نیمه‌نهایی شاخ غولِ آمریکایی و قهرمان آخرین جهانی را شکست و با برتری مقابل جی‌دن کاکس، به فینال رسید تا آنجا هم حریف روس را از پیش رو بردارد و دیر، اما بسیار باکیفیت، اولین مدال جهانی‌اش را دشت کند.

در فاصله ۲۴ ساعت تشدید آسیب‌دیدگی تا انجام MRI و سونوگرافی، رویه‌ای غیرحرفه‌ای از سوی برخی رسانه‌ها در مورد حضور این قهرمان در مسابقات جهانی بلگراد دنبال شد، درحالیکه تنها کسی که می‌توانست، تخصص و صلاحیتش را داشت که در این‌باره اظهارنظر کند، دکتر سهراب کیهانی بود، فوق تخصص، پزشک معتمد و عضو هیات رییسه فدراسیون کشتی. آنهم بعد از بررسی دقیق مدارک پزشکی و معاینه پای کشتی‌گیر، نه براساس حدسیات.

به هرشکل باوجودی که برخی دقت خبر را فدای سرعت و جنگ دقیقه‌ها در انتشار خبر کردند و اعلام شد که او مسابقات جهانی را از دست داده و نمایی غیرواقعی از شکل مصدومیت و زمان بهبود آن داشتند، در نهایت نظر دکتر کیهانی این بود که کامران از یک ماه دیگر می‌تواند روی تشک حاضر شود. دو هفته فیزیوتراپی و سپس حرکت درمانی در کنار درمان دارویی برایش تجویز شد.

نه آن وقت که کامران قاسم‌پور از درد، پایش را گرفت مسابقات جهانی را از دست داد و نه حالا که دکتر کیهانی اعلام کرده یک ماه دیگر قادر به حضور روی تشک است، به معنای حضور قطعی او در مسابقات جهانی است.

همانطور که در مورد هیچ یک از ملی‌پوشان این اطمینان وجود ندارد که تا سه ماه آینده دچار آسیب‌دیدگی نخواهند شد. کشتی ورزش سنگین و پرحادثه‌ای است. علاوه بر آن قهرمانان زیادی بوده‌اند که با وجود مصدومیت‌های سنگین به مسابقه اعزام شده و روی سکو رفته‌اند و در مقابل قهرمانان زیادی با وضعیت نرمال و سالم پا به رقابت‌ها گذاشته و روی تشک مسابقه دچار آسیب‌دیدگی‌ای شده‌اند که امکان ادامه مبارزه را از آن‌ها گرفته است.

کادرفنی هم بعد از این اتفاق، بلافاصله کاری را انجام داد که باید می‌کرد: انتخاب نفر دوم تا اگر کامران قاسم‌پور نتوانست به مسابقات جهانی برود، دستش خالی از مهره نباشد؛ بنابراین نام مبین عظیمی قهرمان جوان و بااستعداد کردستانی جام تختی اخیر و همچنین امیرحسین فیروزپورِ قهرمان جوانان جهان که در دو سال اخیر تورنمنت‌های زیادی را تجربه کرده، به لیست اعزامی به تورنمنت مجارستان اضافه شد تا از بین این دو جوان، یکی به عنوان نفر دوم وزن ۹۲ کیلوگرم در اردو‌ها باشد و پابه پای اردونشینان آزاد تمرین کند.

باید صبر کرد و امید داشت که کامران قاسم‌پور بعد از یک ماه فیزیوتراپی و درمان، به شکل خوب و مطمئن روی تشک بازگردد و سومین طلای متوالی‌اش را در بلگراد بگیرد تا با طلا به استقبال وزن المپیکی جدید برود. دوست داریم به چیزی غیر از این فکر نکنیم و لحظه اهدای سومین طلای جهان و بالا رفتن او از سکو را تصور کنیم، اما کادرفنی مجبور است طور دیگری هم فکر کرده و برای اتفاقِ بد، پلن دیگری داشته باشد.

انتهای پیام/

نظر شما