شناسهٔ خبر: 60832832 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

خشکسالی در کشور ۳۰ ساله شد/ احتمال حذف برخی آبخوان‌ها تا سال ۲۰۴۰

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: بر اساس شاخص خشکسالی SPI ما از سال ۱۳۷۰ به بعد به جز سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ همواره در کشور خشکسالی داشته ایم.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - به گزارش وزارت راه و شهرسازی، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در نشست تخصصی «تغییر اقلیم از دیدگاه هواشناسی» در محل پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی اظهار داشت: شاخص‌های دیگر خشکسالی نیز گویای وجود دراز مدت خشکسالی در کشور است. وی افزود: بر اساس شاخص SPEI که علاوه بر بارش، تبخیر و تعرق، اثر دما را نیز لحاظ می‌کند، کشور ما همواره در خشکسالی است و برخی نقاط دیگر دنیا نیز به شدت نسبت به این شاخص تغییر کرده و خشک‌تر شده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: به طورکلی برخی پارامتر‌های اقلیمی کشور در ۵۰ سال اخیر تغییر کرده‌اند برای نمونه، دما در هر دهه به طور متوسط حدود ۰٫۴ درجه افزایش یافته و به تبع آن تبخیر نیز افزایش یافته است.

وظیفه تصریح کرد: میانگین بارش تجمعی کشور نیز در پنج دهه اخیر از ۲۵۰ به حدود ۲۰۰ میلی متر در دهه اخیر کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به سطح تحت تاثیر خشکسالی در کشور افزود: خشکسالی پیامد‌های بسیاری در پی دارد که یکی از آن‌ها افزایش مهاجرت به شهر‌ها است.

به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، وی در ادامه به آخرین تغییرات آبخوان‌های کشور اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر بیش از ۸۰ درصد آب تجدید پذیر سالانه از زمین پمپاژ می‌شود این در حالی است که استاندارد جهانی آن ۲۰ درصد است و در هر صورت برای پایداری سرزمین نباید از ۴۰ درصد تجاوز کند. در صورت ادامه این روند، روند‌های گذشته نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۴۰ برخی آبخوان‌های کشور تخلیه خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما