شناسهٔ خبر: 60748366 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

با حضور سفیر ایران در ایروان امکان‌سنجی شد؛

صادرات زیتون زنجان به ارمنستان

نشست فعالان اقتصادی استان زنجان با حضور رییس شورای ملی زیتون ایران و نیز سفیر جدید کشورمان در ارمنستان درحالی روز پنجشنبه برگزار شد که وضعیت توسعه صادرات این محصول مورد بررسی و امکان سنجی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی عباسی رییس شورای ملی زیتون ایران در این جلسه با بیان اینکه این شورا جزو تولیدکنندگان بین المللی است، گفت: سطح زیر کشت زیتون کشور ۸۵ هزار هکتار و این میزان در استان زنجان ۲۲ هزار هکتار است که ۲۰ درصد سطح زیرکشت و ۳۵ درصد تولید زیتون کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

صادرات زیتون زنجان به ارمنستان
وی با بیان اینکه زیتون ایران در جهان خوش طعم است، گفت: در شورای جهانی زیتون، این محصول زنجان به عنوان زیتون خوش طعم ایرانی شناخته شده است.
این مسوول با بیان اینکه ایران در شورای جهانی زیتون صاحب کرسی است و ریاست چند کمیته یا نایب رییسی را برعهده دارد اظهارداشت: در اتحادیه اروپا هم عضو دائم شورای جهانی زیتون هستیم که تحت نظر فائو و سازمان ملل فعالیت می‌کند.
رییس انجمن زیتون ایران با بیان اینکه در سازمان ملل، شورای جهانی زیتون یک نماینده دائم دارد گفت: اهمیت شورای بین المللی زیتون در این است که برای کشور‌های توسعه یافته، قفقاز و آسیای میانه در سازمان ملل کرسی در نظر گرفته شده است.
عباسی در خصوص نحوه صادرات زیتون به کشور ارمنستان نیز گفت: یکسری محصولات مشترک بین اتحادیه اروپا و کشور‌های صاحب نام در حوزه زیتون وجود دارد که ما توان رقابتی با آن‌ها را نداریم.
وی افزود:، اما برای محصولاتی همانند پروده زیتون که تنها به ایران اختصاص دارد و در جهان نظیری ندارد می‌توان در این بخش سرمایه گذاری کرد.
رییس شورای ملی زیتون ایران در خصوص انتقال دانش فنی مرتبط با این محصول نیز گفت: ایران هم در شورای جهانی زیتون صاحب نظر است، اما انتقادی که در موضوع زیتون وارد است بحث‌های مدیریتی بوده و فنی و علمی نیست.
این مسوول با بیان اینکه در بحث انتقال محصولات می‌توان در نهال زیتون تمرکز بیشتری داشت، ادامه داد: استان زنجان در این عرصه مادر محسوب می‌شود و در این میان قیمت نهال زیتون در ایران پایین‌تر از کشور‌هایی مثل ترکیه است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع بحث توسعه در محصول زیتون به ویژه انتقال دانش فنی آن را می‌توان به کمک کارشناسان و صاحب نظران در کشور ارمنستان انجام داد.
در این جلسه برخی فعالان اقتصادی نیز به بیان راهکار برای توسعه صادرات محصول زیتون یا سایر محصولات این استان به ارمنستان پرداختند.

نظر شما