شناسهٔ خبر: 6074804 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گلریزان تبریز، منجی انسان های بی گناه - پیمان پاکزاد*

گلریزان سنت حسنه ای است که در شهرهای سراسر کشور از جمله آذربایجان شرقی با محوریت تبریز برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد با مشارکت های مردمی و خیران نیک اندیش در ماه مبارک رمضان برگزار می شود .

صاحب‌خبر -

در جامعه هر روز افرادی بدون اینکه خود بخواهند در گرداب حوادث و اتفاقات پیش بینی نشده گرفتارمی شوند که بعضاً از کمترین پشتوانه مالی برای جبران خسارت های وارده برخوردار نیستند و در این میان دستی از میان خیرین و انسان های مشفق آنان را از مشکلات مبتلابه رهایی می بخشد که جشن گلریزان نمود عینی آن است.
انگیزه دینی و الهی خیرین نیکوکار ستودنی است زیرا همین انگیزه است که باعث کمک خیران برای آزادی زندانیان می شود و به طور قطع در محضر پروردگار متعال آنچه ماندگار است، نیت خالص شخص نیکوکار است.
اما بخش تلخ داستان از آنجایی آغاز می شود که زندانیان جرایم غیرعمد ناخواسته در ورطه قضا و قدری افتاده اند که زندگی خود و خانواده شان را در آستانه سقوط قرار داده و اگر یاری خیران نباشد، بیرون آمدن از آن کاری بس ناممکن است.
زندانیان جرایم غیرعمدشامل حوادث تصادفات رانندگی منجر به فوت یا جرح، مهریه های نامعقول وعدم پرداخت نفقه، حوادث کارگاهی و چک های بلامحل غیرکلاهبرداری می باشند که به علت بیکاری بدهکار و در گرداب بدهی گرفتار شده اند.
اطمینان از تمام نشدن مدت اعتبار بیمه نامه های شخص ثالث خودرو، تن ندادن به مهریه های نجومی و دقت در انتخاب همسر از جمله مواردی است که افراد را از افتادن در گرداب بدهی در امان نگه می دارد تا طعم تلخ میله زندان را نچشند .
در این میان جشن های گلریزان منجی این نوع زندانیان است.
جشن گلریزان که عنوان بامصفایی برای محلفی از خیرین و انسان های نیکوکار با هدف رهایی دادن انسان های گرفتار مشکلات و پشت میله زندن است، اتفاق مبارکی است که در آذربایجان شرقی نیز همانند همه نقاط کشور همه ساله در ایام ضیافت خدا برگزار می شود.
همه ساله در زمان برگزاری این جشن مردمی، چشم های زیادی در آذربایجان شرقی به دست هایی دوخته می شود که مشارکت خود برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد را به نمایش می گذارند.
در واقع گلریزان در آذربایجان شرقی،جایگاهی برای تقسیم شادی میان خانواده هایی است که دست قضا و قدر آنان را در گرداب مشکلات و دردسرهای ناخواسته و نادانسته انداخته است و ماه مبارک رمضان، گشایش درهای رحمت برای آنان در قالب برگزاری این جشن مردمی و خیرخواهانه است.
بر اساس آمار های اعلام شده ،برای آزادی تمام زندانیان فعلی جرایم غیر عمد آذربایجان شرقی 60 میلیارد ریال مساعدت نیاز است، ضمن اینکه همین مقدار از طریق اخذ گذشت از شاکیان زندانیان برای آزادی آنان متصور و مورد انتظار می باشد.
در تبیین اهمیت جشن گلریزان برای شاد کردن دل خانواده های زندانیان جرایم غیرعمد همین بس که پارسال 245 زندانی جرایم غیرعمد با صرف بیش از 36 میلیارد ریال از زندان های آذربایجان شرقی آزاد شدند.
* خبرنگار ایرنا در آذربایجان شرقی
7223/518