شناسهٔ خبر: 60717972 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت نیرو | لینک خبر

ضرورت مدیریت مصرف 400 مگاواتی برق در استان مرکزی

مریم آجرلی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف 400 مگاواتی برق در استان مرکزی برای گذر از پیک تابستان سال‌جاری گفت: عبور از پیک مصرف برق تابستان با مشارکت مردم و مسئولان محقق می‌شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "محمود محمودی" در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: سال‌جاری طبق روال سال گذشته برنامه‌های مدیریت مصرف در استان مرکزی از 15 خرداد ماه آغاز شده و تا آخر شهریور ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین طرحی که سال‌جاری در بخش مدیریت مصرف بخش خانگی اجرا می‌شود، طرح «پاداش صرفه‌جویی» است، گفت: این طرح با هدف تامین برق پایدار برای تمامی بخش‌ها اجرا می‌شود، بدین معنا که هر خانواری که مصرف برق خود را کاهش دهد، به میزان هر کیلووات ساعت کاهش مصرف، حداکثر تا 2000 تومان پاداش دریافت می‌کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه این پاداش شامل تمامی مصارف اعم از مصارف داخل الگو و بیش از الگو می‌شود، بیان کرد: الگوی مصرف برق در ماه‌های خرداد تا شهریور برای مناطق عادی 300 کیلووات ساعت و در مناطق گرمسیر استان مانند شهرستان‌های ساوه و زرندیه 400 کیلووات ساعت است.
وی افزود: در استان مرکزی نیاز مصرف برق حدود هزار مگاوات است که با آغاز پیک مصرف این رقم هزار و 400 مگاوات پیش‌ بینی می‌شود.
محمودی ادامه داد: سهم عمده مصرف برق در روزهای گرم سال، استفاده از وسایل سرمایشی است، که شهروندان با رعایت نکاتی ساده اما مهم مانند استفاده از دور کند کولرهای آبی، سرویس دوره‌ای سیستم‌های سرمایشی، تنظیم درجه كولرگازي روي 24 درجه سانتی‌گراد، علاوه بر كمک به كاهش آلايندگي محيط زيست هزينه برق مصرفي خود را به ميزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به اینکه مصرف برق صنایع در این استان 80 درصد است، افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای عبور از پیک مصرف برق در تابستان، صنایع می‌توانند در طول هفته به جز یک روز از ساعت11صبح تا ساعت 23 به تولید خود ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد صنایع استان کوچک هستند، گفت: در خصوص این صنایع هیچ برنامه‌ای برای مدیریت مصرف وجود ندارد اما 10درصد باقی مانده که بزرگ و متوسط هستند باید در مصرف برق همکاری کنند.
محمودی با بیان اینکه حدود 12 هزار مشترک صنعتی و کشاورری استان در طرح‌های کاهش پیک تابستان سال گذشته مشارکت داشته‌اند، افزود: این مشارکت و همکاری موجب پرداخت بیش از 44 میلیارد تومان به عنوان پاداش در صورت حساب بهای برق مصرفی صاحبان صنایع و کشاورزان، مولدها و سایر بخش‌ها شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه سال گذشته 77 درصد مشترکان استان مرکزی طبق الگو مصرف داشته‌اند، تصریح کرد: 23 درصد باقی مانده 36 درصد برق خانگی استان را مصرف می‌کنند.
وی با اشاره به وجود 17 مشترک بزرگ در استان مرکزی، تصریح کرد: 801 هزار مشترک با 21 هزار کیلومتر طول شبکه توزیع برق، 18هزار و 800 دستگاه ترانسفورماتور و 234 هزار دستگاه چراغ روشنایی معابر در این استان وجود دارد.
محمودی با بیان اینکه هزار و 169 روستای برقدار در استان مرکزی وجود دارد، بیان کرد: استان مرکزی 64 مگاوات تولید پراکنده انرژی تجدیدپذیر نیز دارد که رقم خوبی است.
وی با بیان اینکه شاخص خاموشی در استان مرکزی، 62 صدم دقیقه در شبانه روز است، بیان کرد: تلفات انرژی سال گذشته این شرکت، 8.39 صدم درصد، پیک بار همان سال ۹۶۵ مگاوات و نیاز مصرف هزار و 304 مگاوات بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه، 21 هزار و 400 دستگاه کنتور هوشمند در این استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد ادارات این استان کنتور هوشمند دارند.
وی افزود: 70 درصد شبکه‌های شهری و روستایی در استان بهسازی شده و 55 درصد شبکه فشار ضعیف موجود به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
محمودی با اشاره به مشوق‌های وزارت نیرو برای مدیریت بار مصرف برق چاه‌های کشاورزی‌ گفت: در برنامه وزارت نیرو برای خاموشی چاه‌های کشاورزی اینگونه آمده است که کشاورزان باید به مدت پنج ساعت و در ساعات گرم روز چاه آب خود را خاموش کنند و از پاداش در نظر گرفته شده بهره‌مند شوند.

نظر شما