به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت مصر، «سمیح ساویرس» ـ میلیاردر مصری ـ از برنامههای خود برای آغاز سرمایهگذاری در عربستان سعودی در نیمه دوم سال جاری خبر داد و گفت: «با بخش گردشگری شروع خواهم کرد و قصد داریم پروژهای مشابه شهر الجونه مصر را در آنجا اجرا کنیم و سرمایهگذاری برای فاز اول این پروژه حداقل ۵۰۰ میلیون دلار است.»
او ادامه داد: «این پروژه مشرف به دریای سرخ است و با مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی عربستان سعودی اجرا میشود. من همچنین قصد دارم ظرف دو سال سرمایهگذاریهای جدیدی را در منطقه گردشگری الجونه به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار انجام دهم و تمایل به ساخت یک هتل جدید و ارتقاء هتلهای موجود دارم.»
این سرمایهگذار مصری پیش از این اعلام کرده بود سرمایهگذاری خود در مصر را به حالت تعلیق درمیآورد. او که رییس هیات مدیره توسعه اوراسکوم است، به تعلیق سرمایهگذاری در زمان کنونی در مصر به دلیل شرایط اقتصادی و نرخ بالای دلار آمریکا اشاره کرده است.
«نجیب ساویرس» برادر «سمیح» نیز در یک مصاحبه با حمایت از برادرش گفت: «مردم نباید وقتی چیزی میگوییم به خانواده یا شخص یا فردی مانند من یا سمیح بیاعتماد شوند. بسیاری از سرمایهگذاران امروز از سرمایهگذاری در مصر میترسند، زیرا ما نمیدانیم قیمت دلار فردا چگونه خواهد بود.»
چندی پیش «احمد عیسی»، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر از ثبت رکورد بیشترین تعداد گردشگر ماهانه در این کشور خبر داده و گفته بود که مصر در ماه آوریل شاهد استقبال بیشترین تعداد گردشگر در طول تاریخ این کشور با حدود ۱.۳۵ میلیون نفر بوده است.
مصر در پنج ماه نخست امسال پذیرای حدود هفت میلیون گردشگر بود و قصد دارد در سال جاری میلادی پذیرای ۱۵ میلیون گردشگر باشد که پیشبینی میشود این تعداد در سال آینده به حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون گردشگر برسد.
از سوی دیگر عربستان سعودی که چشمانداز جاهطلبانهای را برای توسعه صنعت گردشگری خود و عدم وابستگی به اقتصاد غیرنفتی دنبال میکند، هر سال چند میلیون از زائران مسلمان را به خود جذب میکند، اما در چشمانداز این کشور، هدف اصلی میزبانی از حدود ۳۰ میلیون گردشگر بینالمللی تا سال ۲۰۳۰ و ایجاد یک میلیون شغل در گردشگری است.
بیشتر بخوانید:
فرعون جادو کرد!
پشت پرده سفر مسی به عربستان
همه چیز درباره ابرشهر ۵۰۰ میلیارد دلاری عربستان + فیلم
عربستان دوم جهان شد
مقامهای عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کردهاند که از جمله آنها به پروژه «نئوم» (NEOM) میتوان اشاره کرد که یک کلانشهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقامهای این کشور امیدوارند «نئوم» به یک قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.
براساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تعداد گردشگران بینالمللی که از عربستان سعودی دیدن کردند، در سال ۲۰۲۲ به ۱۶.۶ میلیون نفر رسید و این کشور با صعود ۱۲ پلهای در شاخص سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در رتبه سیزدهم جهان قرار گرفت و در مقایسه با رتبه ۲۵ در سال ۲۰۱۹، به عنوان یکی از برترین کشورهای پذیرنده گردشگران بینالمللی در سال ۲۰۲۲ معرفی شد.
انتهای پیام