شناسهٔ خبر: 6066174 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گزارش خبرنگار میزان از وین؛

فضای مذاکرات تحت تاثیر شانتاژ آمریکایی‌ها/ بازیگر مخرب فرانسوی دوباره به وین می‌آید / کری و مونیز منتظر پاسخ اوباما

خبرگزاری میزان: قرار است جان کری و ارنست مونیز وزرای امور خارجه و انرژی آمریکا نیز پاسخ نهایی اوباما را جهت ادامه مذاکرات هسته ای در روزهای آتی ارائه نمایند.

صاحب‌خبر -
فضای مذاکرات تحت تاثیر شانتاژ آمریکایی‌ها/  بازیگر مخرب فرانسوی دوباره به وین می‌آید / کری و مونیز منتظر پاسخ اوباما
خبرنگار میزان از وین: اگر چه مذاکرات معاونین وزرای امور خارجه کشورمان با هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کماکان در هتل کوبورگ در حال پیگیری است، اما در فضای خارج از  محل برگزاری مذاکرات مقامات آمریکایی با فضاسازی جدید در خصوص موضوع بازرسی های فراپادمانی و ادعای توافق در خصوص آن، برای مدتی کوتاه موج رسانه ای و روانی زیادی در میان خبرنگاران ایجاد کردند.

ماجرای ادعای دروغین آمریکا بر سر بازرسی های غیر قانونی
صورت مسئله درست از آنجا کلید خورد که مقامات آمریکایی عنوان کردند بر سر موضوع بازرسی های فراپادمانی توافقی میان طرفین حاصل شده است. با این حال پیگیری های خبرنگار اعزامی میزان به وین و دیگر خبرنگاران مستقر در محل مذاکرات از برخی اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا بی نتیجه ماند. مقامات آمریکایی مستقر در وین حاضر به توضیح در خصوص این شانتاژ رسانه ای نیستند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی ادعا کرده است که ایران و 1+5 به سر ساز و کاری برای دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مراکز حساس دست پیدا کرده اند. این در حالیست که به دلیل سوء سوابق خبرگزاری فرانسه در طرح ادعاهای دروغین به نقل از دیپلماتهای آگاه!، خبرنگاران مستقر در وین از همان ابتدا نسبت به موضوع نگاهی تردید آمیز داشتند. با این حال اساسا مشخص نیست که در حوزه حساس بازرسی های فراقانونی، ماجرا تا کدام نقطه پیش رفته است.

مانور مقامات سابق آمریکایی در میان مذاکرات هسته ای
مقامات سابق آمریکایی از جمله مشاور امنیت ملی سابق دولت اوباما سعی دارند در خلال مذاکرات هسته ای  مانور گسترده ای حول موضوع ضرب الاجل توافق هسته ای دهند. به عبارت بهتر، خط عملیات روانی  مقامات امریکایی حول موضوع ضرب الاجل توافق هسته ای همچنان حفظ شده است. در حالی که برخی رسانه های مستقر در وین و خبرنگاران انها از تمدید 3 روزه، 6 روزه یا 9 روزه مذاکرات خبر داده اند، اما برخی تمدید شش ماهه مذاکرات را منطقی خوانده است!

مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده آمریکا این بار در آستانه فرا رسیدن ضرب الاجل دهم تیرماه (پایان ماه ژوئن ) تصمیم گرفته است بر خلاف دیگر مقامات کاخ سفید ،پیام آور تمدید مذاکرات هسته ای ایران و اعضای 1+5 برای مدتی طولانی باشد! وی در این خصوص می گوید:

"اگرضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران، ازدست برود این مساله منطقی خواهد بود که مذاکرات برای شش ماه تمدید شود."

همه برای ورود دوباره وزرا به وین آماده می شوند
وزرای امور خارجه کشورهای 1+5 فردا بار دیگر در کنار یکدیگر در شهر وین جمع خواهند شد تا پس از وقفه ای یکروزه، بار دیگر در خصوص نقاط اختلافی موجود به بحث و تبادل نظر بپردازند. با توجه به نزدیک شدن به پایان ضزب الاجل 30 ژوئن، مذکرات هسته ای فردا از اهمیت ویژه ای برای خبرنگاران و تحلیلگران برخوردار خواهد بود. با این حال مشخص نیست که آیا آمریکا و دیگر اعضای غربی 1+5 در طول یکروز استراحت و وقفه ایجاد شده، قدرت اتخاذ تصمیم واقعی را جهت رسیدن به توافق نهایی به دست آورده اند یا خیر!

نکته دیگر اینکه قرار است جان کری و ارنست مونیز وزرای امور خارجه و انرژی آمریکا نیز پاسخ نهایی اوباما را جهت ادامه مذاکرات هسته ای در روزهای آتی ارائه نمایند. ارائه این پاسخها، نقش موثری در رسیدن با عدم رسیدن به توافق نهایی خواهد داشت. مونیز و کری ضمن بیان نقاط اختلافی موجود در مذاکرات هسته ای، از اوباما خواسته اند تا نظر نهایی خود را در خصوص این حوزه ها ارائه دهد. خبرنگار میزان کسب اطلاع کرده است که قرار است پاسخ اوباما به زودی در این خصوص به کری و مونیز ارائه شود.

بدیهی است که در صورت اصرار اوباما و مقامات آمریکایی نسبت به موضوعاتی که خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای محسوب می شود، در عمل توافق ناممکن خواهد بود.

ورود دوباره بازیگر مخرب فرانسوی به وین
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز به عنوان یکی از مخرب ترین بازیگران مذاکرات هسته ای خود را برای ورود دوباره به وین آماده می کند. فابیوس قرار است در بدو ورود خود به محل مذاکرات هسته ای، بار دیگر مواضع خود را در خصوص نقاط اختلافی بیان کند. در این میان برخی تحلیلگران مدعی هستند ممکن است در مواضع وزیر امور خارجه فرانسه در قبال موضوعاتی که خط قرمز ایران محسوب می شود تغییراتی حاصل گردد. با این حال مروری بر رویکرد قبلی فابیوس در مذاکرات، امکان این خوشبینی را از برخی تحلیلگران دیگر حاضر در وین سلب نموده است.

انتهای پیام/