شناسهٔ خبر: 60594451 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سیتنا | لینک خبر

تخمین سطح زیرکشت محصولات کشاورزی استراتژیک توسط هوش مصنوعی

رئیس مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تخمین سطح زیرکشت شش محصول از ۱۲ محصول راهبردی تعیین شده توسط جهاد کشاورزی، در پروژه‌ای جدید با استفاده از هوش مصنوعی و سنجش‌ از دور با چشم اندازی سه ساله برای کل کشور در حال برنامه‌ریزی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سیتنا، دکتر محمدشهرام معین اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی و نیاز کشور به آمار و اطلاعات دقیق از میزان سطح زیر کشت محصول کشاورزی در پیشبرد برنامه‌های کلان کشور، پروژه‌ای با عنوان «برآورد سطح زیرکشت دو محصول زراعی سیب‌زمینی و یونجه با استفاده از سنجش‌ازدور و هوش مصنوعی» در مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شد.

وی افزود: در این پروژه نقش الگوریتم‌های هوش مصنوعی به همراه استفاده از داده‌های زمینی و ماهواره‌ای بسیار ویژه و قابل‌توجه است. در پروژه مذکور دو شهرستان همدان و بهار به عنوان مناطق مورد مطالعه برای محصول سیب زمینی و چهار استان همدان، مرکزی، قزوین و لرستان به عنوان مناطق مورد مطالعه محصول یونجه انتخاب شدند. برای تفکیک این دو محصول از سایر محصولات، چندین شاخص طیفی-زمانی مبتنی بر داده‌های سنجش‌ازدور پیشنهاد و توسعه داده شد.

معین افزود: برای تفکیک این دو محصول از سایر محصولات، چندین شاخص طیفی، زمانی مبتنی بر داده‌های سنجش ازدور پیشنهاد و توسعه داده شد، که این شاخص‌ها بر اساس مطالعه الگوی رشد دو محصول مذکور در طول سال زراعی و تأثیر آن بر تغییرات بازتابندگی در باندهای مختلف تصاویر ماهواره‌ای محاسبه می‌شوند.

رئیس مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT با اشاره موفقیت این پروژه بیان کرد: با توجه به بازخورد مثبت بهره‌برداران و تعیین ۱۲ محصول راهبردی در سطح کشور از سوی وزرات جهاد کشاورزی و لزوم تعیین سطح زیرکشت آن‌ها با فناوری‌های نوین، مرکز توسعه هوش مصنوعی به توسعه هر چه بیشتر ابعاد پروژه‌هایی از این قسم سوق داده شد.

وی در ارتباط با برنامه‌های آتی و همکاری‌های مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT و وزارت جهاد و کشاورزی اظهار کرد: در همین راستا تخمین سطح زیرکشت شش محصول از ۱۲ محصول راهبردی تعیین شده توسط جهاد کشاورزی که شامل محصولات کلزا، سیب‌زمینی، یونجه، گوجه، پیاز و چغندر است، در پروژه‌ای جدید با استفاده از هوش مصنوعی و سنجش‌ازدور با چشم اندازی ۳ ساله برای کل کشور درحال برنامه ریزی است.

انتهای پیام

نظر شما