شناسهٔ خبر: 60590922 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آذربایجان کهن، پیشران وطن/

همه چیز درباره رویای انتقال آب به میانه از سد گرمی چای + فیلم

تبریز - ایرنا - طرح و رویای آبرسانی به میانه از سد گرمی چای پس از ۲۰ سال در شرف بهره برداری قرار گرفته و مردم این شهر و شهر تَرک و ۱۷ روستای واقع در مسیر با بهره برداری از این طرح که از مصوبات دور نخست سفر استانی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی است از آب شرب سالم و با کیفیت بالا برخوردار خواهند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، این طرح مهم که به دلیل نبود یا کمبود اعتبار تعطیل و نیمه راکد شده بود پس از سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی و تعیین ضرب الاجل یکساله وی برای رفع تنش آبی جمعیت حدود ۱۲۰ هزار نفری منطقه، سرعت و شتاب گرفت و با تزریق به موقع اعتبارات مصوب، تصفیه خانه و خطوط انتقال آن به طور کامل تکمیل و آماده بهره برداری است.

فاز نخست سد گرمی چای به عنوان منبع تامین آب این طرح آبرسانی نیز آبگیری شده و ظرف چند روز آینده و در جریان سفر دوم رئیس جمهور به آذربایجان شرقی افتتاح می شود تا مردم میانه و روستاهای واقع در مسیر از آب شرب سالم و باکیفیت برخوردار شده و در تابستان که به دلیل کاهش سطح آب های زیرزمینی و چاه ها که از منابع اصلی تامین آب شرب میانه هستند دچار تنش آبی و کمبود آب نشوند.

همه چیز درباره رویای انتقال آب به میانه از سد گرمی چای + فیلم

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی، در جریان سفر رئیس جمهور به استان، ۴۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد گرمی چای در نظر گرفته شد، سدی که کار ساخت آن در سال ۱۳۸۶ و با اعتبار ۲۷.۵ میلیارد تومانی آغاز اما به دلیل نبود اعتبار و عدم تزریق به موقع پول تعطیل شده بود.

یوسف غفارزاده، هزینه به روز شده برای تکمیل این سد را حدود هزار میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: با تصویب اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومانی در سفر نخست رییس جمهور به آذربایجان شرقی، این سد دوباره فعال شده و قرار است تا پایان سال به صورت کامل به بهره برداری برسد.

این سد که ۹۳۰ متر طول تاج و ارتفاع آن از پی ۸۶ متر و ظرفیت نهایی مخزن آن ۲۱ میلیون متر مکعب است در حال حاضر پنج میلیون متر مکعب آب دارد تا تنش آبی میانه در فصل گرما را مرتفع کند و مردم میانه تا ۵۰ سال از نظر تامین آب شرب مشکلی نخواهند داشت.

غفارزاده در مورد اعتبارات مصوب برای این طرح گفت: از مجموع ۴۵۰ میلیارد تومانی که برای این سد در سفر رئیس جمهور مصوب شده ۲۳۰ میلیارد تومان از محل سازمان برنامه کشور و ۲۲۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ تامین می شود و تاکنون ۱۳۵ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به صورت نقد و ۲۵ میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه و در مجموع ۱۶۰ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان از محل سازمان برنامه کشور تخصیص یافته و مجوز ۱۳۰ میلیارد تومان از محل سازمان برنامه به صورت نقد و اسناد خزانه دریافت شده است.

وی بیان کرد: تاکنون ۸۷ میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال برای این سد از محل سازمان برنامه و بودجه کشور جذب شده که ۶۲ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان آن نقد و ۲۵ میلیارد تومان آن به صورت اسناد خزانه است.

طرح آبرسانی به میانه که همزمان با سد گرمی چای در سال ۸۶ آغاز شده تا سال ۹۳ به دلیل نبود اعتبار به طور کامل راکد مانده بود و هرچند اقداماتی در بین سال های ۹۳ تا ۹۷ صورت گرفت اما پیشرفت چندانی نداشت و این در حالی بود که کمیت و کیفیت آب شرب میانه هر روز بدتر می شد و در فصل گرما، تامین آب شرب این شهر با مشکل مواجه می شد.

این طرح شامل آبگیری سد گرمی چای، خط لوله انتقال از سد به تصفیه خانه به طول ۶.۵ کیلومتر، تصفیه خانه با ظرفیت ۴۵۰ لیتر بر ثانیه و خط لوله انتقال ۴۳ کیلومتری از تصفیه خانه به میان تعریف شده بود.

همه چیز درباره رویای انتقال آب به میانه از سد گرمی چای + فیلم

غفارزاده میزان اعتبار مصوب برای طرح آبرسانی به میانه را ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۰ میلیارد تومان این طرح را سازمان برنامه و ۳۰ میلیارد تومان را دستگاه اجرایی تعهد کرده که تاکنون ۴۷.۴۸ ملیارد تومان آن جذب و در طرح هزینه شده که حدود ۴۲.۶ میلیارد تومان آن از سوی سازمان برنامه و چهار میلیارد تومان از منابع داخلی وزارتخانه و دستگاه اجرایی تامین و پرداخت شده است.غفارزاده میزان اعتبار مصوب برای طرح آبرسانی به میانه را ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۰ میلیارد تومان این طرح را سازمان برنامه و ۳۰ میلیارد تومان را دستگاه اجرایی تعهد کرده که تاکنون ۴۷.۴۸ ملیارد تومان آن جذب و در طرح هزینه شده که حدود ۴۲.۶ میلیارد تومان آن از سوی سازمان برنامه و چهار میلیارد تومان از منابع داخلی وزارتخانه و دستگاه اجرایی تامین و پرداخت شده است.

در حال حاضر آب آشامیدنی میانه با حدود ۱۲۰ هزار نفر از طریق چاه تامین می شود که در روزهای گرم تابستان به دلیل کاهش کمی و کیفی آب، مردم این شهر با مشکل کم آبی و کاهش کیفیت پایین آب مواجه می شوند.
میزان مصرف آب شرب شهر میانه حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون مترمکعب در ماه است و روزانه ۳۴ هزار متر مکعب آب در این شهر مصرف می شود که با آبگیری سد گرمی چای و انتقال آن به تصفیه خانه تازه تاسیس از طریق خطوط لوله آب، میانه در تابستان امسال مشکل سال های قبل را نخواهد داشت.

اختصاص ۱۰ برابری اعتبار به سد گرمی چای در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
مدیر پروژه سد گرمی چای در مورد این طرح اظهار کرد: پس از سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی و دستور وی مبنی بر رفع سریع مشکل آب میانه، طی امسال و سال گذشته به اندازه ۱۰ برابر سال های ۹۷ تا ۹۹ برای تکمیل سد گرمی چای اعتبار اختصاص داده شد.

مجید امیری افزود: میانه در تابستان با تنش آبی مواجه می شود و چاه هایی که آب این شهر از آن تامین می شود به لحاظ کمی و کیفی پاسخگوی نیازهای شهر نیست.
وی ادامه داد: رییس جمهور در سفر سال قبل خود به استان تاکید کردند که برای رفع این بحران فکری شود از این رو تصمیم گرفتیم تا این سد را به صورت مرحله ای و فراز بندی بهره برداری کنیم.
امیری گفت: در مرحله نخست، پنج میلیون متر مکعب در پشت این سد آبگیری شده است و توانایی تحویل ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به تصفیه خانه وجود دارد. در مرحله نخست، پنج میلیون متر مکعب در پشت این سد آبگیری شده است و توانایی تحویل ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به تصفیه خانه وجود دارد.
وی همچنین از اجرای ۶.۵ کیلومتر خط لوله از شیرخانه سد تا تصفیه خانه خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ میلیارد تومان و سال قبل ۱۵۸ میلیارد تومان به پروژه تزریق شد و ۲۲۴ میلیارد تومان به صورت فاینانس و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز از محل تبصره ۱۳ تخصیص یافت و کمبودی از نظر اعتبار برای تکمیل سد وجود ندارد.

آب مورد نیاز میانه، بخش ترک و ۱۷ روستا در تابستان تامین شده است

وی افزود: هزینه به روز صرف شده برای این سد یکهزار میلیارد تومان است و این سد که به صورت خاکی با هسته رسی اجرا شده ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
امیری گفت: طول تاج ۹۳۹ متر است و ۸۶ متر از پی ارتفاع دارد و ظرفیت آن ۲۱ میلیون مترمکعب است و در پایان سال ۱۴۰۲ سد به صورت کامل آبگیری می شود و تا ۵۰ سال آب آشامیدنی میانه را تامین می کند.

همه چیز درباره رویای انتقال آب به میانه از سد گرمی چای + فیلم

تصفیه خانه آب میانه آماده بهره برداری است

سرناظر تصفیه خانه آب میانه گفت: این تصفیه خانه شامل واحدهای کلرزنی اولیه، اختلاط و پیش ته نشین، زلال سازی، فیلتراسیون و مخزن و آبنما آماده بهره برداری است.
رضا میرزایی ادامه داد: ظرفیت فعلی این تصفیه خانه ۴۵۰ لیتر بر ثانیه است که تا ۹۰۰ لیتر قابل افزایش است.

وی افزود: آخرین روش و سیستم دنیا در این تصفیه خانه به کار گرفته و تاکنون ۲۴۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

میرزایی گفت: حجم مخزن تصفیه خانه ۱۰ هزار مترمکعب است که با خط لوله ۴۳ کیلومتری به میانه انتقال و تحویل شرکت آبفا می شود.

وی ادامه داد: در آخرین نمونه‌ ای که از آب تصفیه شده گرفتیم سختی آب در آن از ۸۰۰ به ۱۰۰ کاهش یافته و کدورت نیم شده و مردم میانه امسال آبی در حد استانداردهای بالا مصرف می کنند.

همه چیز درباره رویای انتقال آب به میانه از سد گرمی چای + فیلم

صمد دعایی کارشناس این طرح نیز با بیان اینکه این طرح در سال ۸۱ تعریف، در ۸۵ تصویب و در سال ۸۶ به پیمان واگذار شد، ادامه داد: ظرفیت مدول اول تصفیه خانه ۴۵۰ لیتر بر ثانیه است که با مدول دوم به ۹۰۰ لیتر می رسد.
وی طول خط انتقال از تصفیه خانه تا میانه را ۴۳ کیلومتر اعلام و اظهار کرد: هشت کیلومتر این خط به قطر ۸۰۰ و بقیه ۹۰۰ میلی متری است که به غیر از ۱۶ کیلومتر آن، به صورت ساخت و بهره برداری اجرا شده است.

فرماندار: ۱۰۰ میلیارد تومان برای انتقال آب میانه هزینه شد

فرماندار میانه نیز با بیان اینکه به زودی آب پایدار با کیفیت به دست مردم این شهرستان می‌رسد، گفت: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان برای انتقال آب به این شهرستان از محل سفر استانی رییس جمهور و ۲۰۰ میلیارد تومان هم از منابع بانکی در این پروزژه هزینه شده است.

مسعود سعادتی با بیان اینکه تامین آب شرب میانه مهمترین مساله شهرستان است، افزود: آب میانه چون از چاه های منطقه تامین می شود از نظر سختی بالاتر از حد معمول است بنابراین برای تامین آب شرب استاندارد قرارداد پروژه سد گرمی چای از سال ۱۳۸۴ منعقد و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۸ شروع شد که تا سال ۱۳۹۱ بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشت.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۱ پروژه حدود هفت سال دچار رکود شد اما بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، تسریع در روند امور این طرح در دستور کار قرار گرفت و از سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی شتاب گرفت و اعتبارات تخصیصی به این پروژه بعد از سفر رییس جمهوری به استان سه برابر شد.

به گزارش ایرنا، این طرح مهم و بزرگ در حوزه آبرسانی قرار است در جریان سفر دوم رئیس جمهور به آذربایجان شرقی که اواخر هفته صورت می گیرد افتتاح شود و با بهره برداری از این طرح، بیش از ۱۲۰ هزار نفر از مشترکان آب و فاضلاب میانه، از آب شرب سالم و باکیفیت برخوردار می شوند.

رییس جمهور در بیست و سومین دوره سفرهای استانی خود، ۱۲ خردادماه سال ۱۴۰۱ به آذربایجان شرقی سفر کرد که نتیجه این سفر تصویب ۱۷۵ مصوبه با اعتبار ۱۹.۹۴۸ همت (هزار میلیارد تومان) بود که مقرر شد در یک دوره سه ساله پرداخت شود.

از این میزان اعتبار، سه هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان در حوزه آب مصوب شده که تاکنون یکهزار و ۸۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.

به گزارش ایرنا ، آیت الله سیدابراهیم رییسی آخر هفته جاری (روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد جاری) به عنوان پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر می کند بر این اساس ۲۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار طرح و تسهیلات به استان پیش بینی شده است.