شناسهٔ خبر: 6059086 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

وقتي يونان تمام درهاي مالي را مي بندد

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/04/08

اقتصاد یونان به نقطه بحرانی رسیده است و نخست وزیر این کشور در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و مردم خود را به آرامش فراخواند و گفت برای کنترل بیشتر اوضاع مالی این کشور، تمامی بانک ها، مراکز مالی و بورس این کشور را برای یک هفته تعطیل خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، هشدار ورشکستگی یونان از مرزهای این کشور فراتر رفته است و کشورهای اروپایی همگی نگران بحران بدهی این کشور هستند. افت شاخص های اروپایی و افت اوراق قرضه دولتی یونان در حالی رقم خورد که این کشور هنوز بر سر بدهی های خود با طلبکاران به توافق نرسیده است. تمامی بانک ها و بورس این کشور تا
15 تیر تعطیل خواهد بود و یونان طی رفراندومی، در خصوص اوضاع مالی خود رأی گیری خواهد کرد.
محمد آل اریان، مدیر شرکت مشاور سرمایه گذاری Allinaz SEدر این خصوص اظهار داشت: اگر بخواهم رو راست باشم باید بگویم شانس یونان برای باقی ماندن در منطقه یورو تا هفته آینده تنها 15 درصد است، به احتمال 85 درصد این کشور تا هفته آینده از منطقه یورو خارج خواهد شد به این دلیل که این کشور دیگر توانایی باقی ماندن در حوزه یورو را نخواهد داشت با اینکه تمایلی به این کار از جانب یونان دیده نمی شود اما این کشور برای خروج از یورو، اجبار قانونی دارد. الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان که طی شعارهای انتخاباتی خود قول داده بود که وقار از دست رفته یونان را باز گرداند و برای بازگرداندن بودجه از دست رفته این کشور توسط طلبکاران، تلاش خواهد کرد، هم اکنون مردم خود را به آرامش فرا می خواند. وی از مردم درخواست کرده است که آرامش خود را در پمپ بنزین ها و عابربانک ها رعایت کنند و همدیگر را در گذراندن هفته ای پر التهاب یاری رسانند. این در حالی است که اوضاع نا به سامان یونان موجب شده است در نخستین روز کاری هفته شاخص های اروپایی همگی در مدار منفی قرار بگیرند. شاخص یورواستاک 50 افت 4.5 درصدی را از آن خود کرده است و اوراق قرضه 10 ساله یونان با بیشترین افت همراه شد. بر این اساس، اوراق قرضه دولتی آلمان نیز با بیشترین میزان افت نسبت به سال 2011 معامله شد. در روزهای آینده، چیزی که بسیار مورد نیاز است، آرامش و تحمل است. این جمله سیپراس به مردم یونان تنها این موضوع را ثابت کرد که بحرانی که پدید آمده است می تواند آخرین بحران برای یونان در حوزه یورو باشد به این دلیل که پس از رفراندوم، امیدی به بازگشت این کشور در حوزه یورو نیست . بر این اساس، تلاش های آنگلا مرکل در جلسات پی در پی وی با باراک اوباما نشان می دهد که ملکه اقتصادی اروپا، سعی در نگاه داشتن یونان در حوزه یورو دارد. اما تمام امیدها با سخنرانی نخست وزیر کشور ورشکسته بر باد رفت و کلمه رفراندوم، اقتصاد این کشور را در ورطه نابودی برد.