شناسهٔ خبر: 60459204 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تشخیص سرطان سینه با هوش مصنوعی

گروهی از متخصصان انکولوژی یک مدل هوش مصنوعی برای اینکه پیش‌بینی کنند آیا اشکال تهاجمی سرطان سینه بر اساس تغییرات در غدد لنفاوی بیمار گسترش می‌یابد یا خیر توسعه داده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از فاکس نیوز، سرطان سینه ثانویه یا متاستاتیک به شرایطی اطلاق می‌شود که سلول‌های سرطان به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند. این شرایط اگرچه قابل پیشگیری است، اما متاسفانه قابل درمان نیست.
محققان امیدوارند: با استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پاسخ ایمنی در غدد لنفاوی زنان مبتلا به سرطان سینه، بتوانند میزان احتمال گسترش بیماری را بهتر ارزیابی کنند.
باید توجه داشت که غدد لنفاوی، توده‌های بافتی در سراسر بدن هستند که برای کمک به بدن در مبارزه با عفونت و بیماری حیاتی هستند. اگر سلول‌های سرطان سینه شروع به گسترش کنند، بیماران معمولاً به درمان فشرده‌تری نیاز دارند. با این حال، محققان بر این باورند که می‌توان پیش بینی کرد که آیا سلول‌های سرطانی بر اساس پاسخ ایمنی گسترش می‌یابند یا خیر و به این ترتیب هوش مصنوعی به پزشکان در تعیین درصد کلی تومور، طول غده و طبقه بندی مناطق مشکوک به سرطان کمک می‌کند.
دکتر آنیتا گریگوریادیس، که رهبری این مطالعات را بر عهده داشت، گفت:این گروه یافته‌ها را از نمونه‌های میکروسکوپی استخراج و آن‌ها را به یک چارچوب یادگیری عمیق ترجمه کردند تا یک مدل هوش مصنوعی ایجاد کنند که به طور بالقوه به پزشکان در درمان و مراقبت از بیماران کمک کند. به این ترتیب هوش مصنوعی به ابزاری موثر برای کمک به پیشگیری از سرطان ثانویه پستان تبدیل می‌شود.
در این مطالعه، محققان مدل‌های هوش مصنوعی را روی بیش از ۵ هزار غده لنفاوی اهدایی نزدیک به ۳۵۰ بیمار در بانک‌های زیستی آزمایش کردند.
دکتر گریگوریادیس گفت: با نشان دادن این که تغییرات غدد لنفاوی می‌تواند پیش بینی کند که آیا سرطان سینه سه گانه منفی در یک فرد گسترش می‌یابد یا خیر، ما بر دانش رو به رشد پزشکان در مورد نقش مهمی که پاسخ ایمنی می‌تواند در درک پیش آگهی بیمار ایفا کند، اضافه کردیم.
شرح کامل این تحقیق در آخرین شماره مجله پاتولوژی سرطان سینه منتشر شده است.

نظر شما