شناسهٔ خبر: 60447701 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

باکو: ارمنستان و جمهوری آذربایجان احتمالا به‌زودی توافق صلح امضا کنند

رئیس جمهوری آذربایجان در مصاحبه‌ای از احتمال امضای یک توافق صلح بین کشورش با ارمنستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشا تودی، الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در مصاحبه‌ با یک رسانه محلی گفت، کشورش به همراه ارمنستان ممکن است به زودی در آینده نزدیک یک توافق صلح را امضا کنند اما چارچوب زمانی دقیق امضای این توافق بالقوه را فاش نکرد.

او اضافه کرد، باکو بعد از به رسمیت شناخته شدن منطقه قره‌باغ به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان، مانع بزرگی بر سر راه امضای یک چنین توافقی نمی‌بیند.

الهام علی‌اف روز یکشنبه گفت: حالا که ارمنستان تمامیت ارضی ما را به رسمیت شناخته، به صورت دوفاکتو هرگونه مانع جدی بر سر راه یک توافق صلح محو شده است.

رئیس جمهوری آذربایجان همچنین بیان کرد، "مطمئن" است در صورتی که وضعیت فعلی پای بر جا باشد، "در آینده نزدیک یک توافق صلح (بین دو کشور) امضا می‌شود."

خبرگزاری رویترز روز جمعه به نقل از فرستاده باکو به فرانسه گزارش داد که طرف‌ها ممکن است در اول ژوئن و در جریان اجلاس سران جامعه سیاسی اروپا در مولداوی، توافق را نهایی کنند. او به خبرنگاران در پاریس گفت: این یک جنبش و لحظه تاریخی است که نمی‌توان آن را از دست داد.

با این حال، وزارت امور خارجه ارمنستان این احتمال را که به زودی توافقی با جمهوری آذربایجان منعقد شود رد کرد. آنی بادالیان، سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، دو طرف هنوز در حال گفتگو در مورد جزئیات توافق صلح آتی هستند و افزود که کشورش آماده امضای این معاهده "به محض اینکه راه حل هایی روشن برای همه مسائل کلیدی تدوین شود" خواهد بود. وی افزود: دستور کار هیأت ارمنستان در نشست (با جمهوری آذربایجان) در کیشینف "شامل امضای توافق صلح نیست."

با این وجود، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان دوشنبه گذشته گفت که امضای این توافق در نشست با جمهوری آذربایجان در کیشینف در اول ژوئن را ممکن می‌داند.

او بیان کرد: ما امیدواریم به صورت بالقوه و سریع به توافقی درباره متن معاهده صلح دست یافته و آن را امضا کنیم.

روز پنجشنبه، علی‌اف و پاشینیان در مسکو دیدار و تایید کردند که برای عادی‌سازی روابط بر اساس "به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی" آمادگی دارند. دو طرف همچنین اعلام کردند که آماده پایان دادن به مناقشه ۳۰ ساله بر سر قره‌باغ هستند.

انتهای پیام