شناسهٔ خبر: 60395656 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

امیرعبداللهیان: دیپلمات بی‌گناه کشورمان در راه بازگشت به وطن است | از سلطان عمان تشکر می‌کنم

وزیر امور خارجه کشورمان گفت که اسدالله اسدی به زودی وارد ایران می‌شود.

صاحب‌خبر -

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با انتشار توییتی اخبار مربوط به آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی زندانی در بلژیک را تایید کرد.

وی نوشت: «آقای اسدالله اسدی، دیپلمات بی‌گناه کشورمان که بر خلاف حقوق بین‌الملل و به‌طور غیرقانونی بیش از دو سال در آلمان و بلژیک بازداشت بود، هم‌اکنون در راه بازگشت به وطن است و به زودی وارد ایران عزیزمان خواهد شد.

از تلاش‌های مثبت سلطنت عمان در این مسیر تشکر می‌کنم.»

کنعانی: اسدالله اسدی در تاریخ ۹ تیر ۱۳۹۷ با طراحی رژیم صهیونیستی و عاملیت برخی سرویس‌های امنیتی اروپایی، در آلمان به گروگان گرفته شده بود

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اسدالله اسدی، دیپلمات گروگان گرفته شده جمهوری اسلامی ایران پس از تحمل ۵ سال اسارت تا ساعاتی دیگر به آغوش میهن اسلامی باز می‌گردد.

کنعانی گفت: اسدالله اسدی در تاریخ ۹ تیر ۱۳۹۷ با طراحی رژیم صهیونیستی و عاملیت برخی سرویس‌های امنیتی اروپایی، در آلمان به گروگان گرفته شده بود.

وی افزود: سناریوی صهیونیستی- آمریکایی «دروغ بزرگ» با هدف بحران سازی در روابط ایران و اروپا روی پرده رفت و این توطئه درست پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام صورت گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در این زمینه برخی دولت‌های اروپایی تحت تأثیر القائات رژیم صهیونیستی و گروهک تروریستی نفاق قرار داشتند و آن‌ها با نقض تعهدات بین‌المللی پس از «بازداشت خودسرانه» دیپلمات ایرانی، او را در دادگاهی نمایشی و کاملا سیاسی و مدیریت شده به ۲۰ سال زندان محکوم کردند.

کنعانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو امر با اتخاذ مواضع منطقی و در دفاع از حقوق ایرانیان، ضمن اعلام اعتراض و محکومیت نقض مصونیت دیپلماتیک دیپلمات ایرانی، تمام تلاش خود را برای آزادی این شهروند و دیپلمات ایرانی به کار بست و نهایتا در پی نشست‌های متناوب و مشترک امنیتی و رایزنی وزرای خارجه ایران و بلژیک طی توافقی دوجانبه با دولت بلژیک، آزادی این دیپلمات به گروگان گرفته شده محقق شد.

عمان: برای حل مسئله شهروندان زندانی بین ایران و بلژیک میانجی‌گری کردیم

وزارت خارجه عمان امروز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که فرآیند مبادله شهروندان زندانی ایرانی و بلژیک به زودی آغاز می‌شود.

به گزارش «رویترز»، در بیانیه وزارت خارجه عمان که امروز جمعه منتشر شد، آمده است که عمان موفق به میانجی‌گری بین بلژیک و ایران برای حل مسئله شهروندان زندانی شد.

بر اساس این بیانیه افرادی که از سوی تهران و بروکسل آزاد شدند، امروز به مسقط منتقل خواهند شد تا فرآیند مبادله آنان آغاز شود.

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان

ساعتی پیش امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با بدر السید البوسعیدی وزیر امور خارجه عُمان، در خصوص مناسبات فیمابین بحث و تبادل نظر کردند.

طرفین در این گفت‌وگوی تلفنی و در آستانه سفر جناب آقای هیثم بن طارق سلطان عُمان به تهران، در خصوص برنامه‌های محتوایی پیش بینی شده بحث و تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهور کشورمان، دیدار و تماس‌های سران دو کشور را بسیار حائز اهمیت توصیف کرد.