شناسهٔ خبر: 6030383 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

گزارش ایسنا از وین

برگزاری سومین دیدار هیات‌های ایران و آمریکا با حضور اشمید

هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا در چارچوب گفت‌وگوهای جامع هسته‌ای برای سومین بار در دو روز گذشته دیدار کردند.

صاحب‌خبر -

هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا در چارچوب گفت‌وگوهای جامع هسته‌ای برای سومین بار در دو روز گذشته دیدار کردند.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، جان کری و محمد جواد ظریف وزیران خارجه آمریکا و ایران به همراه معاونان خود، وزیر انرژی آمریکا و هلگا اشمید، معاون فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حل برخی موضوعات و اختلاف‌های باقی مانده تا قبل از ضرب الاجل 10 تیر دیدار کردند.

وزیران خارجه ایران و آمریکا روز شنبه وارد وین شدند و دو بار با یکدیگر در دو نوبت صبح و عصر دیدار و گفت‌وگو کردند.

هم چنین روز شنبه لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه به وین آمد و با همتایان آمریکایی و ایرانی خود جداگانه دیدار کرد.

فابیوس مثل همیشه با ساز ناکوک در یکی از حساس ترین مراحل مذاکرات جامع وارد وین شد.

وزیر خارجه فرانسه روز شنبه در بدو ورود به محل مذاکرات در جمع خبرنگاران از درخواست‌ها و موضوعاتی سخن گفت که به واضح عقب‌نشینی از تعهدات بیانیه لوزان بود.

ایران همواره خواستار لغو کامل تحریم‌های یک جانبه و همه جانبه و شورای امنیت در چارچوب توافق جامع هسته‌ای بوده است و به نظر می آید بخشی از اختلاف نظر مهم میان دو طرف در روزهای پیش رو بر سر همین مساله است.

بر اساس بیانیه لوزان دو طرف پذیرفته‌اند که تحریم های اقتصادی، مالی و بانکی که شامل تحریم‌های حوزه انرژی می شود در روز اعلام توافق لغو شود.

به گزارش ایسنا، قرار است روز یکشنبه وزیران خارجه آلمان و انگلیس و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به وین سفر کنند.

فرانک والتر اشتاین مایر ظهر یک شنبه وارد وین می‌شود و با همتایان آمریکایی و ایرانی خود دیدار می‌کند.

به گزارش ایسنا، منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران اعلام کرده‌اند که احتمال تمدید چند روزه مذاکرات بعد از پایان ضرب الاجل وجود دارد. در عین حال برخی رسانه‌های غربی روز گذشته اعلام کردند که مذاکرات نمی‌تواند بیشتر از 9 جولای (18 تیر) به طول انجامد. اگر بیش از زمان فوق مذاکرات به طول انجامد مدت بررسی توافق از سوی کنگره آمریکا 60 روزه خواهد شد و این مطلوب دو طرف نیست.

انتهای پیام