به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سال ۱۴۰۱ برای موسیقی، سال خوبی نبود. نزدیک به نیمی از سال، اجراهای صحنهای تعطیل بود و هیچ گروهی روی صحنه نرفت و چراغ بیشتر سالنهای کنسرت خاموش ماند و خبری از هیاهوی برگزاری کنسرتها نبود. البته فراموش نکنیم که حوادث نیمه دوم سال گذشته نیز به این سکوت و خاموشی چراغ سالنها دامن زد.
چرا موسیقی اصیل در جامعه ایرانی رو به افول است؟ / لزوم مخاطبشناسی توسط هنرمندان
با بهبود شرایط و بازگشت آرامش به جامعه، حالا نوبت هنرمندان بود که به میدان بیایند و به تلطیف فضای کشور بعد از شکست هجمههای مختلف دشمنان، کمک کنند. اما این کار به شدت هزینهبر بود؛ چرا که لشگری از کاربران فیک و مجازی یا حتی برخی فعالان حقیقی در شبکههای اجتماعی منتظر بودند تا نخستین هنرمندانی که وارد عرصه میشوند را به شدت مورد حمله قرار دهند و به نوعی مانع از بهبود شرایط باشند.
اما بالاخره یک نفر حاضر شد بهقول معروف چراغ اول را روشن کند؛ زانکو. زانکو نخستین کنسرت موسیقی پس از ناآرامیها را روی صحنه برد تا پس از او هنرمندان دیگر هم یکی پس از دیگری روی صحنه بیایند. پس از آن هم جشنواره موسیقی فجر در اواخر بهمن ۱۴۰۱ برگزار شد که با حضور پررنگ گروههای موسیقی و خوانندگان موسیقی پاپ همراه بود.
با آغاز مجدد کنسرتها، شاهد اتفاقات جذابی بودیم؛ برای مثال خوانندهای مانند آرمین زارعی مجوزِ اجرای رسمی گرفت. او خوانندهای است که حدود هفت سال برای اخذ این مجوز صبر کرد. حجت اشرفزاده هم مجوز برگزاری کنسرت در نیشابور را گرفت. نیشابور زادگاهِ اشرفزاده است و او در سالهای گذشته، همواره آرزوی برگزاری کنسرت در این شهر را داشت.
به هر روی برگزاری دوباره کنسرتها به آرام شدن فضای کشور و البته تزریق نشاط به جامعه کمک کرد.
با نزدیک شدن به روزهای پایانی اردیبهشت ۱۴۰۲، خوانندگان موسیقی پاپ در پیِ برنامهریزی برای برگزاری کنسرتهایشان در خرداد و تیرماه هستند. آنان تا آغاز ماه محرم، حدود دو ماه فرصت دارند تا اجراهایشان در تهران و شهرستانها را روی صحنه ببرند.
زانیار خسروی، علیرضا طلیسچی، ناصر زینلی، سینا شعبانخانی، فرزاد فرزین، حامیم، بهنام بانی، کسری زاهدی، ایهام، علی زندوکیلی، محمد علیزاده، روزبه بمانی، احمدرضا شهریاری، مسعود صادقلو، مجید رضوی، معین زندی، سهراب پاکزاد، گرشا رضایی، حمید هیراد و مصطفی راغب از جمله خوانندگانی هستند که اجراهایشان را اطلاعرسانی کردهاند و قرار است در آخرین روزهای اردیبهشت و البته تا پایان خرداد، در تهران و شهرهای دیگر روی صحنه بروند. در ادامه لیستی از اجراهای پیش رو را مرور میکنیم:
۳۰ اردیبهشت / فرزاد فرزین / اسپیناس پالاس
۳۰ اردیبهشت/ علی یاسینی/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۳۱ اردیبهشت /محمد علیزاده / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۲ خرداد / زانیار خسروی/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۲ خرداد / میثم ابراهیمی / مرکز همایشهای برج میلاد
۳ خرداد / احمدسلو / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۳ خرداد / رضا یزدانی / مرکز همایشهای برج میلاد
۵ خرداد / علیرضا طلیسچی/ اسپیناس پالاس
۵خرداد / مهدی احمدوند/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۶ خرداد / سامان جلیلی / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۹ خرداد / بهنام بانی / اسپیناس پالاس
۹ خرداد / مسعود صادقلو / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۱۰خرداد/ حامیم / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۱۱ خرداد / سینا شعبانخانی/ مرکز همایشهای برج میلاد
۱۲ خرداد / حامیم / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۱۹ خرداد / هوروش بند/ سالن میلاد
۲۲ خرداد / مجید رضوی/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
۳۰ خرداد / مجید رضوی / اسپیناس پالاس
وقتی به لیست برگزاری کنسرتها تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ نگاه میکنیم، خبری از خوانندگانی مانند امید حاجیلی، رضا صادقی، آرمین زارعی، ماکان بند، بابک جهانبخش و سیروان خسروی نیست. سیروان خسروی در نیمههای اردیبهشت کنسرتش لغو شد که علت آن بیماری این خواننده بیان شد. همچنین بابک جهانبخش هم با لغو کنسرتهایش در کانادا مواجه شد که علت آن هم ناتوانی تیم برگزار کننده در کانادا و صادر نشدن ویزا بیان شد.
انتهای پیام/
نظر شما