به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در اولین روز هفته جاری قیمت خودروعلی رغم خروج تقاضاهای سرمایهای از بازار، برخی انواع خودروتولید داخل با افزایش بها مواجه شدهاند.
دولت مدعی است که با حذف قرعهکشی خودرو و عرضه در سامانه یکپارچه فروش خودرو میتواند تقاضاهای سوداگرانه در بازار خودرو را حذف کند و مجموع این اقدامات سبب کنترل بازار خودرو و خروج تقاضاهای سرمایهای از این بازار شده است.
بی اعتنایی برخی خودروسازها به قیمت های مصوب
از این رو قیمت خودرو در هفته گذشته روند نزولی را طی کرد. حال باتوجه به بیاعتنایی مونتاژکاران نسبت به قیمتهای اعلامی شورای رقابت، بازار درحالت بلاتکلیفی و رکود قرار گرفته است.
اما علی رغم این جریان بررسی هفتگی قیمت انواع خودروهای پرفروش بازار نشان میدهد که برخی انواع خودرو با افزایش بها مواجه شدهاند.
اما در ادامه وضعیت بلاتکلیفی بازار، پدیده دپوی خودروهای داخلی بار دیگر بروز کرده است؛ اتفاقی که ریشه آن در تداوم و تشدید قیمتگذاری دستوری است. البته طبق فعالان این بازار معتقدند؛ دپوی خودرو از اسفندماه سال گذشته کلید خورده و در فروردین ماه شارژ دوباره شده است.
ریشه گرانی خودرو چیست؟
وزارت صمت برای امسال نیز برنامه تولیدی دومیلیون و ۱۰۰ هزار دستگاهی در نظر گرفته که بین یکمیلیون و ۶۰۰ هزار تا یکمیلیون و ۸۰۰هزار دستگاه آن به محصولات سواری مربوط میشود. البته صمتیها تاکید دارند که برنامه تولید امسال، ۷/ ۱ میلیون دستگاه است، اما طبق آنچه در طرح تحول صنعت خودرو (تهیهشده توسط وزارت صمت) آمده، بر تیراژ دومیلیون و ۱۰۰ هزار دستگاهی تاکید شده است. این در حالی است که با وجود تحریمها و چالشهای مربوط به کمبود نقدینگی و البته تداوم سیاستهای دستوری در قیمت، دستیابی به این عدد را خیلیها از جمله قطعهسازان ناممکن میدانند.
از سوی دیگر خودروسازان امیدوار بودند با احیای برجام و لغو تحریم، ضمن ازسرگیری همکاری با شرکای خارجی، در مسیر هموار تامین قطعات از خارج قرار بگیرند، اما فعلا خبری از احیای برجام نیست. از آن سو سیاست قیمتگذاری دستوری نیز همچنان ادامه دارد و به گفته فعالان صنعت خودرو این موضوع تاثیر بسیار زیادی روی کندی تولید در مقایسه با برنامه ریزی انجام شده توسط وزارت صمت دارد.
از قیمتها در بازارمحصولات پرطرفدار چه خبر؟
قیمت خودرو امروزشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایتهای اینترنتی با تغییراتی مواجه شد.قیمت خودرو در هفتههای گذشته تحت تاثیر ثبات نسبی در نرخ ارز و همچنین برگزاری مرحله دوم طرح فروش خودرو در سامانه یکپارچه روند کاهشی به خود گرفت.
قیمت پراید ۱۳۱ در روزهای گذشته تغییری تجربه نکرد و در نرخ ۳۵۰ میلیون تومان ثابت ماند. این درحالی است که پراید ۱۱۱ قیمت ۳۶۰ میلیون تومان را به ثبت رساند.
قیمت پژو پارس LX TU۵، ساخت ۱۴۰۱ که در روزهای گذشته کاهش چشمگیری را تجربه کرده بود، امروز ۳۰ اردیبهشت ماه، نرخ ۶۷۲ میلیون تومان را ثبت کرد.
قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۱ که یکی از محصولات پرطرفدار بازار است، امروز در نرخ ثابت ۵۸۵ میلیون تومان عرضه شد.قیمت تارا اتوماتیک که مدل ۱۴۰۲ آن بهتازگی وارد بازار شده است، امروز در نرخ ۹۱۰ میلیون تومان قیمتگذاری شد.
قیمت امروزخودروهای خارجی و مونتاژی
قیمت ام وی ام X۲۲ PRO به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسید.قیمت جک J۴ ساخت ۱۴۰۲ نرخ ۹۵۰ میلیون تومان را به ثبت رساند.قیمت فردا SX۵ هیبرید ساخت ۱۴۰۱، اما امروزشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، با ورود به کانال یک میلیارد تومانی، نرخ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را در کارنامه خود ثبت کرد.
انتهای پیام/
نظر شما