شناسهٔ خبر: 60261181 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر کشور آنکارا: آمریکا به دنبال استقرار دمکراسی در ترکیه نیست

تهران-ایرنا- «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه پنجشنبه شب با حمله به ایالات متحده، واشنگتن را به دخالت در کشورش متهم کرد و گفت که آمریکا نمی خواهد دمکراسی در ترکیه برقرار شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سویلو در مصاحبه با شبکه الجزیره قطر، افزود: اتحادیه اروپا به دنبال اثرگذاری در افکار عمومی ترکیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری است.

وی که هم اکنون در کابینه اردوغان حضور دارد، با حمایت از رئیس جمهوری کنونی ترکیه، مدعی شد: اردوغان در دور دوم انتخابات پیروز میدان خواهد شد و شاهد برپایی جشن دموکراسی در ۲۸ می (دور دوم انتخابات ریاست جمهوری) خواهیم بود.

وزیر کشور اردوغان درباره موضوع بازگردانده شدن پناهجویان سوری در کشورش نیز گفت که ترکیه هرگز آنان را به زور و اجبار به کشورشان نمی‌فرستد، بلکه آنکارا به بازگشت داوطلبانه برای کسانی که شرایط مناسب برای بازگشت فراهم شده اعتقاد دارد.

وی همچنین خبر داد که ۹۸ درصد سوری‌های مقیم ترکیه بصورت رسمی شناسایی و ثبت شده‌اند.

سویلو در بخش دیگر از سخنانش تأکید کرد که سخنان اغراق آمیز اپوزیسیون درباره آمار مهاجران سوری در ترکیه مبنی بر حضور ۱۰ میلیون پناهنده سوری در ترکیه نادرست است.

وی "محرم اینجه" نامزد کنار کشیده از انتخابات ریاست جمهور را متهم کرد که وی در پشت پرده انتشار این آمارها قرار دارد.

سویلو در پایان گفت: در صورت شکست اردوغان در انتخابات، ترکیه زیر بیرق کشورهای غربی قرار خواهد گرفت و برخلاف رویه ی کنونی ، سیاست خارجی متعادلی نخواهیم داشت.

شورای عالی انتخابات ترکیه دوشنبه (۲۵ اردیبهشت) اعلام کرد: با پایان روند شمارش آرای همه صندوق‌ها و کسب نشدن حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای توسط هیچ کدام از سه نامزد حاضر، رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور و کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه راه یافتند.

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دو هفته بعد در روز یکشنبه ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(۷ خردادماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.

شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد که بر اساس نتایج شمارش آرا، اردوغان با کسب بیش از ۲۷ میلیون و ۸۸ هزار رای معادل ۴۹.۵ درصد آراء و کمال قلیچداراوغلو با کسب بیش از ۲۴ میلیون و ۵۶۸ هزار رای معادل ۴۴.۸۹ درصد رای مردم به دور دوم راه یافته‌اند.

انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه روز یکشنبه (۲۴ اردیبهشت) با مشارکت کم نظیر در این کشور برگزار شد به طوری که ۸۸.۸۴ درصد افراد واجد شرایط در انتخابات ریاست جمهوری و بیش از ۸۷ درصد مردم نیز در انتخابات پارلمانی رای دادند.

شمارش آرای انتخابات پارلمانی ترکیه نیز پایان یافته و نتایج به دست آمده نشان می دهد که احزاب حامی اردوغان در این انتخابات نیز پیشتاز هستند.

نتایج انتخابات پارلمانی ترکیه نشان می دهد که ائتلاف جمهور(حامیان اردوغان) توانسته است ۳۲۲ کرسی مجلس این کشور در انتخابات را کسب کرده و اکثریت پارلمان را به دست بگیرد.

بر اساس نتایج اعلام شده، ائتلاف ملت(حامیان قلیچداراوغلو) نیز توانسته است در این انتخابات ۲۱۲ کرسی مجلس ترکیه را کسب کند.

رای گیری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه از ساعت هشت صبح روز یکشنبه (۲۴ اردیبهشت ماه) تا ۱۷ به وقت محلی و بدون تمدید، در یک هزار و ۹۴ حوزه انتخابیه ۸۱ استان این کشور برگزار شد.

در بیست و هشتمین دوره رقابت انتخابات پارلمانی ترکیه که همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار شد، نامزدهای ۲۴ حزب به همراه ۱۵۱ نامزد مستقل و منفرد برای کسب ۶۰۰ کرسی مجلس در ۸۷ حوزه انتخابیه حضور داشتند.

در دوره قبلی انتخابات، پنج حزب عدالت و توسعه، جمهوری خواه خلق ترکیه، دموکراتیک خلق‌ها، حرکت ملی و حزب نیک توانستند با رد کردن حد نصاب ۱۰ درصد وارد پارلمان ترکیه شوند و نمایندگان ۹ حزب دیگر نیز در قالب ائتلافی وارد پارلمان ترکیه شدند.

مردم ترکیه روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه برای انتخاب یکی از سه نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پای صندوق های رای رفتند و به یکی از سه نامزد حاضر یعنی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور کنونی و نامزد ائتلاف جمهور، «کمال قلیچداراوغلو» نامزد ائتلاف ملت موسوم به احزاب میز ششگانه و «سینان اوغان» نامزد ائتلاف آتا رای دادند.

«محرم اینجه» نامزد شکست خورده دوره قبل انتخابات و نامزد مورد حمایت حزب مملکت و یکی از چهار گزینه حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه این دوره، چهار روز پیش کنار کشید و از ادامه رقابت انصراف داد.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

دوره پارلمان ترکیه نیز پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.