شناسهٔ خبر: 60254414 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رکورد تبادل برق در کمترین زمان شکسته شد

وزیر نیرو با اشاره به بهره برداری خط دوم تبادل برق ایران و پاکستان گفت : ارتقای ظرفیت تبادل برق با کشور پاکستان عملیاتی و رکورد توسعه ظرفیت در کمترین زمان ممکن شکسته شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما پروژه تبادل برق بین دو کشور ایران و پاکستان به‌صورت جدی پیگیری و در مدت چهار ماه آماده و بهره‌برداری شد.

بر این اساس، به منظور توسعه تبادل برق با کشور‌های مختلف و ارتقای تاب‌آوری شبکه برق کشور، در گام اول زمینه ارتقای ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همسایه برنامه‌ریزی شد و در دستورکار قرار گرفت.
ارتقای ظرفیت تبادل برق با کشور پاکستان عملیاتی و رکورد توسعه ظرفیت در کمترین زمان ممکن شکسته شد.
خرم دستگیرخان وزیر انرژی پاکستان در رابطه با این پروژه گفت:تکمیل پروژه خط انتقال برق بین ایران و پاکستان در این مدت یک رکورد عالی جهانی است و علت اینکه طرح مذکور با این سرعت به پیش رفت، اعتبار و اعتماد روسای جمهور ایران و پاکستان است.»
این پروژه یک خط انتقال دو مداره باندل دوتایی، به طول ۸۰ کیلومتر بوده که ۵۰ کیلومتر آن در داخل ایران است، پروژه در این فاز به‌طول ۸۰ کیلومتر اجرا شده و با ولتاژ ۱۳۲ کیلوولت برقرار می‌شود.
با بهره‌برداری از این خط در این فاز امکان افزایش ۱۰۰ درصدی تبادل برق با کشور پاکستان فراهم شده و به میزان ۱۰۰ مگاوات میسر می‌شود.
همچنین در صورت آمادگی طرف پاکستانی و تکمیل زیرساخت‌ها در پاکستان، امکان ارتقای ولتاژ خط به ۲۳۰ کیلوولت و افزایش سطح تبادل به ۴۰۰ مگاوات نیز حاصل می‌شود.
ارزش روز این پروژه بیش از ۲۲۵۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود و با بهره‌برداری از آن شاهد ارتقای پایداری و تاب‌آوری شبکه برق دو کشور خواهیم شد.
​با احداث خط تبادل پلان - جیرانی به طول بیش از ۸۰ کیلومتر، ظرفیت تبادل انرژی بین دو کشور پاکستان و ایران به ۲۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.
خط جدید در حال حاضر با ولتاژ ۱۳۲ کیلووات بهره‌برداری می‌شود و در صورت فراهم شدن امکان توسعه خط به طول۵۰ کیلومتر در کشور پاکستان ولتاژ تا سطح ۲۳۰ کیلوولت ارتقا پیدا کرده و ظرفیت تبادل به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.
همچنین در طول مدت کمتر از ۲ ماه پست انتقال۲۳۰ به ۱۳۲ کیلووات احداث و به بهره‌برداری رسید. اتصال الکتریکی دو کشور به پایداری و تاب‌آوری شبکه در دو کشور کمک می‌کند.