شناسهٔ خبر: 60254076 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

میقاتی: حل معضل آوارگان سوری در لبنان نیازمند همکاری عربی و بین‌المللی است

نخست‌وزیر دولت موقت لبنان با اشاره به بحران موجود در این کشور اعلام کرد که حل معضل آوارگان سوری در لبنان نیازمند همکاری عربی و بین‌المللی است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان در مصاحبه با روزنامه سعودی درباره نشست سران کشور‌های عربی اعلام کرد که در سطح لبنان این نشست در حال حاضر از همیت بسیار بالایی برخوردار است.

میقاتی تاکید کرد: ما مشتاقانه منتظریم که این نشست فرصتی برای طرح مشکلات اساسی مربوط به وضعیت آوارگان سوری در لبنان باشد که به بحرانی برای کشور تبدیل شده است. حل معضل آوارگان سوری نیازمند همکاری عربی و بین‌المللی است.

وی درباره دیدار خود با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی اعلام کرد که این دیدار که در عربستان سعودی صورت گرفت دیدار مثبتی بود؛ چراکه ولیعهد عربستان حمایت خود را از لبنان برای خروج از بحران‌ها به شرط اجرای اصلاحات مورد نیاز اعلام کرد.

نجیب میقاتی افزود که تمایل ولیعهد سعودی برای ایجاد امنیت و ثبات در لبنان و تداوم حمایت‌های بشردوستانه عربستان سعودی از مردم لبنان را احساس کردم. مطمئن هستم که عربستان سعودی هم‌پیمان لبنان خواهد ماند و در همه مجامع عربی و امور بین المللی به دنبال حفظ امنیت، ثبات، امنیت و اتحاد است.

نخست‌وزیر دولت موقت لبنان تصریح کرد که آنچه در دولت انجام می‌دهیم راه‌حل‌های فوری و ضروری برای جلوگیری از فروپاشی لبنان و تضمین تداوم کار دولت و نهاد‌ها است، اما این اقدامات راه حل نهایی نیست. بنابراین، همکاری مجلس و همه رهبران سیاسی برای تسریع در انتخاب رئیس جمهور جدید ضروری است که به کشور فرصتی برای تشکیل دولت جدید می‌دهد.

میقاتی بر ضرورت همکاری همه مولفه‌های سیاسی برای تحقق هر چه سریعتر انتخاب رئیس جمهور تاکید کرد و گفت کشور بدون رئیس جمهور همچنان دچار نقص ساختاری اساسی خواهد بود که با راه حل‌های موقت جبران نمی‌شود.

وی تصریح کرد که برگزاری اجلاس سران کشور‌های عربی در عربستان سعودی در این هفته اهمیت زیادی دارد؛ زیرا بر نقش برجسته، فعال و پیشگام ریاض در جهان عرب و منطقه تاکید می‌کند.

نجیب میقاتی گفت: اهمیت این دوره از اجلاس سران کشور‌های عربی به این دلیل است که این نشست بعد از تحولات بزرگی که اخیرا در منطقه اتفاق افتاده برگزار می‌شود، تحولی که توسط عربستان رقم خورد. یکی از این تحولات مربوط به سطح توافقاتی است که در منطقه و بعد از آن پرونده‌های فوری و حساس منطقه و نقشه توافق‌ها و استراتژی‌ها امضا شده است.

مسئله آوارگان سوری در لبنان که روند بازگشت آن‌ها به کشورشان در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۲ آغاز شده بود، همچنان یکی از چالش‌های بزرگ لبنان به ویژه در سایه شرایط بحرانی این کشور در سطوح مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است.

رسانه‌های عربی خبر دادند که وزرای عضو اتحادیه عرب در حالی نشست خود را روز چهارشنبه در جده عربستان آغاز کردند، که تمامی نگاه‌ها به بازگشت سوریه به کرسی خود بعد از ۱۲ سال بایکوت معطوف شده است.

از سوی دیگر نشست جانبی گروه ارتباط عربی که چهارشنبه در سطح وزرا در حاشیه نشست جده برگزار شد، آخرین تحولات سودان را مورد بررسی قرار داده و بر اهمیت دستیابی به آتش بس فوری و مستدام برای حفظ و صیانت از داشته‌های ملت سودان و نهاد‌های ملی آن تاکید کرد.

سی و دومین اجلاس سران کشور‌های عربی در ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) در عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

پیش از این منابع آگاه به روزنامه رای الیوم اعلام کردند که عربستان تلاش می‌کند تا اجلاس آتی سران عربی به میزبانی این کشور با موفقیت برگزار شود. عربستان قصد دارد از طریق حضور همه کشور‌های عربی و عدم تحریم حتی یک کشور عربی، این اجلاس را موفق برگزار کند.

پیش بینی می‌شود سال جاری نیز شاهد برگزاری اجلاس توسعه کشور‌های عربی در موریتانی و اجلاس سران کشور‌های عربی و آفریقایی در عربستان سعودی باشیم.

این درحالی است که سی و یکمین اجلاس سران کشور‌های عربی در الجزایر برگزار شد که شرکت کنندگان بر ضرورت ادامه تلاش‌ها برای دفاع از قدس اشغالی و مقدسات آن تاکید کردند.

حمایت از تلاش‌ها برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران یمن، آغاز روند قانونی و سیاسی در عراق از جمله تشکیل دولت، تلاش برای تقویت همکاری‌های عربی از دیگر موضوعات مطرح شده در بیانیه پایانی سی و یکمین نشست سران عرب در الجزایر بود.

نظر شما