شناسهٔ خبر: 60252531 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

افتتاح خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان

با حضور رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان، خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان (پلان به جیوانی) افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جوان آنلاین به نقل از تسنیم، در راستای برنامه دولت برای تقویت دیپلماسی منطقه‌ای با محوریت توسعه اقتصادی، دستگاه دیپلماسی پویای برق در دستور کار قرار گرفته است.

بر این اساس، به منظور توسعه تبادل برق با کشور‌های مختلف و ارتقای تاب‌آوری شبکه برق کشور، در گام اول زمینه ارتقای ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همسایه برنامه‌ریزی شد و در دستورکار قرار گرفت.

ارتقای ظرفیت تبادل برق با کشور پاکستان عملیاتی و رکورد توسعه ظرفیت در کمترین زمان ممکن شکسته شد.

"خرم دستگیرخان" وزیر انرژی پاکستان در رابطه با این پروژه گفته است: «تکمیل پروژه خط انتقال برق بین ایران و پاکستان در این مدت یک رکورد عالی جهانی است و علت اینکه طرح مذکور با این سرعت به پیش رفت، اعتبار و اعتماد روسای جمهور ایران و پاکستان است.»

این پروژه یک خط انتقال دو مداره باندل دوتایی، به طول ۸۰ کیلومتر بوده که ۵۰ کیلومتر آن در داخل ایران است، پروژه در این فاز به‌طول ۸۰ کیلومتر اجرا شده و با ولتاژ ۱۳۲ کیلوولت برقدار می­‌شود.

با بهره­‌برداری از این خط در این فاز امکان افزایش ۱۰۰ درصدی تبادل برق با کشور پاکستان فراهم شده و به میزان ۱۰۰ مگاوات میسر می‌شود.
همچنین در صورت آمادگی طرف پاکستانی و تکمیل زیرساخت­‌ها در پاکستان، امکان ارتقای ولتاژ خط به ۲۳۰ کیلوولت و افزایش سطح تبادل به ۴۰۰ مگاوات نیز حاصل می‌شود.

این پروژه در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، اما به دلیل برخی مشکلات به بهره­‌برداری نرسید.

در چنین شرایطی با رویکرد دولت سیزدهم در نگاه ویژه و تعامل با همسایگان، پروژه تبادل برق بین دو کشور ایران و پاکستان به‌صورت جدی پیگیری و در مدت چهار ماه آماده بهره‌برداری شد.

ارزش روز این پروژه بیش از ۲۲۵۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود و با بهره‌برداری از آن شاهد ارتقای پایداری و تاب‌آوری شبکه برق دو کشور خواهیم شد.

​با احداث خط تبادل پلان - جیرانی به طول بیش از ۸۰ کیلومتر، ظرفیت تبادل انرژی بین دو کشور پاکستان و ایران به ۲۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.

خط جدید در حال حاضر با ولتاژ ۱۳۲ کیلووات بهره‌برداری می‌شود و در صورت فراهم شدن امکان توسعه خط به طول ۵۰ کیلومتر در کشور پاکستان ولتاژ تا سطح ۲۳۰ کیلوولت ارتقا پیدا کرده و ظرفیت تبادل به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.

همچنین در طول مدت کمتر از ۲ ماه پست انتقال ۲۳۰ به ۱۳۲ کیلووات احداث و به بهره‌برداری رسید. اتصال الکتریکی دو کشور به پایداری و تاب‌آوری شبکه در دو کشور کمک می‌کند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در خصوص خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان اظهار داشت: پروژه خط ۱۳۲ کیلو ولت از بخش پلان چابهار به جیوانی پاکستان به ارزش ۲ هزار و ۲۵۰ میلیون بوده که طول این خط ۱۰۰ کیلومتر مدار است و طی ۱۸ ماه تکمیل شده و در زمان کاهش نیاز مصرف برق در کشور، برق به پاکستان صادر و در زمان کمبود برق را از این کشور وارد می‌کنیم.

وی بیان کرد: مهمترین هدف افتتاح این خط، ایجاد زیرساخت جهت افزایش صادرات برق به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات به کشور پاکستان و ایجاد درآمد ارزی برای کشور است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم اظهار داشت: همزمان با سفر رییس جمهور به سیستان و بلوچستان، پنج هزار و ۸۳۹ میلیارد ریال پروژه در بخش‌های توزیع و فوق توزیع این استان افتتاح شد.

مهدی پیری گفت: حدود پنج هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال پروژه در بخش فوق توزیع و ۴۱۰ میلیارد ریال پروژه در بخش توزیع برق استان سیستان و بلوچستان افتتاح شد.

وی ادامه داد: خط ۲۳۰ کیلو ولت اسپکه_نیکشهر (قطعه دوم)، پست ۶۳ کیلوولت چاهان، خط ۱۳۲ کیلوولت پلان_جیوانی (مرز پاکستان)، توسعه پست ۱۳۲ / ۲۳۰ کیلوولت پلان، افزایش ظرفیت ترانسفورماتور توسعه پست ۶۳ کیلوولت رمین و اتوماسیون نمودن پست ۶۳ کیلوولت گلشهر از جمله پروژه‌های افتتاح شده در بخش فوق توزیع است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: این پروژه‌ها با هدف ایجاد زیرساخت جهت صادرات برق با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات به کشور پاکستان، تکمیل رینگ انتقال مرکز به جنوب استان، افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبکه، افزایش قدرت مانور شبکه، تامین مطمئن بار منطقه، امکان تامین برق متقاضیان جدید، تعدیل بار فیدرها، کاهش میزان خاموشی، بهینه سازی سیستم حفاظتی مدار و رله‌های حفاظتی پست، تبدیل پست معمولی به DCS و امکان فرمان پذیری و کنترل از راه دور پست در بخش فوق توزیع افتتاح و بهره‌برداری شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان نیز گفت: هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور به این استان ۱۱ پروژه توزیع برق در بخش‌های مختلف احداث، اصلاح و توسعه شبکه برق افتتاح شد.

محمد رئیسی اظهار داشت: این ۱۱ پروژه توزیع برق در بخش‌های مختلف احداث، اصلاح و توسعه شبکه برق با مجموع اعتبار ۴۱ میلیارد تومان افتتاح شده که با افتتاح این پروژه‌ها ۱۴ هزار خانوار این مناطق از نعمت برق مطمئن و پایدار بهره‌مند شدند.

وی بیان کرد: توسعه شبکه برق روستایی در شهرستان نیکشهر، احداث شبکه فشار متوسط با هادی روکش‌دار برای تعدیل فیدر دیرمان شهر پلان، نصب یک دستگاه بوستر در شهرستان نیک‌شهر، جابه‌جایی پایه‌های معابر روستایی شهرستان‌های چابهار و کنارک، رفع افت ولتاژ روستایی شهرستان‌های دشتیاری و نیکشهر، تعویض شبکه سیمی به کابل خودنگه‌دار شهر‌های نگور، چابهار و نیکشهر و برق‌رسانی به ۵۰۰ واحد از مجموع یک هزار واحد منطقه "مرادآباد" شهر چابهار از جمله پروژه‌های افتتاح شده در سفر رئیس‌جمهور به جنوب سیستان و بلوچستان است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: احداث و اصلاح ۸۳ کیلومتر شبکه برق، نصب ۲۶ دستگاه ترانسفورماتور و یک دستگاه بوستر دیگر پروژه‌های افتتاح شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: