شناسهٔ خبر: 60088967 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

روسیه در یک قدمی تصرف «باخموت»

صاحب‌خبر -

درحالی که گروه واگنر هشدار داده بود اگر تدارکات نظامی نرسد، از شهر باخموت عقب‌نشینی خواهد کرد، مقامات اوکراینی گفتند که روسیه به‌زودی این شهر را به کنترل خود درخواهد آورد. این اقدام پیشروی روس‌ها در استان‌های لوهانسک و دونتسک را تسریع خواهد کرد.
پس از حمله پهپادی اوکراین به کاخ کرملین، روس‌ها حملات خود را علیه شهر‌های اوکراین و پیشروی در جبهه‌های نبرد افزایش داده‌اند. همزمان با بمباران شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین در نبرد زمینی هم نیرو‌های روسی در آستانه پیروزی دیگری هستند. به گزارش رویترز، فرمانده نیروی زمینی اوکراین در سخنانی گفت که ارتش روسیه تلاش دارد روز سه شنبه کنترل کامل شهر باخموت را در دست بگیرد. رئیس ستاد مشترک ارتش اوکراین نیز گفت که روسیه بیش از ۳۹ حمله به شهر‌های باخموت و مارینکا انجام داده است. روز سه شنبه مصادف با ۹ می، سالروز پیروزی ارتش جماهیر شوروی بر آلمان نازی است و روسیه هرساله در این روز مراسمی را برگزار می‌کند. این درحالی است که تصاویر منتشر شده از شهر باخموت نشان می‌دهد که ارتش روسیه، به طور گسترده مناطق اندکی را که همچنان تحت سیطره اوکراین بوده، بمباران کرده است. از سوی دیگر، یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر دیروز اعلام کرد که به‌رغم ادامه پیشروی آن‌ها در شهر باخموت، کنترل ۳۷/۲ کیلومتر مربع از این منطقه در دست اوکراین است. رئیس واگنر روسیه در توضیح درباره آخرین وضعیت میدانی درگیری‌ها در باخموت اوکراین اعلام کرد که پیشروی نیرو‌های این گروه ادامه دارد.
اظهارات رئیس واگنر در شرایطی است که طی روز‌های اخیر اظهارنظر‌های انتقادی او درباره وضعیت تدارکاتی و لجستیکی نیرو‌های گروهش برای ادامه جنگ در باخموت خبرساز شده بود. گروه واگنر از ماه‌ها پیش برای تصرف شهر باخموت در حال نبرد است و بنابر گزارش‌ها بیش از ۹۰درصد این شهر هم اکنون در اختیار نیرو‌های آن است. ماه‌هاست درگیری در شهر باخموت که در بخش تحت کنترل کی‌یف در منطقه دونتسک دونباس قرار دارد و مرکز لجستیکی کلیدی برای تأمین تجهیزات اوکراین بوده، در جریان است. مسکو در حال حاضر بیشتر بخش‌های باخموت را تحت کنترل درآورده، اما نیرو‌های اوکراینی همچنان بخش کوچکی از غرب این شهر را در کنترل دارند. در صورت تصرف باخموت، مسیر پیشروی روس‌ها در مناطق باقی‌مانده دونتسک و لوهانسک هم هموارتر خواهد شد. اوکراینی‌ها که در نبرد میدانی مقابل روس‌ها موفقیتی نداشته‌اند، این روز‌ها خود را برای ضد حملات به ارتش روسیه آماده می‌کنند. هرچند که مقامات غربی نسبت به موفقیت این حملات تردید دارند.
بارش موشک‌های روس بر سر اوکراین
مقامات و رسانه‌های اوکراینی از یک سری حملات پهپادی و موشکی روسیه خبر دادند که باعث به صدا درآمدن آژیر حمله هوایی در سراسر کشور شد. به گزارش راشاتودی، ارتش اوکراین مدعی شد که تنها ۳۵پهپاد کامیکازی را بر فراز کی‌یف سرنگون کرده است. مقامات پایتخت گفتند که ریزش آوار باعث زخمی شدن پنج نفر و آسیب رساندن به یک بلوک آپارتمانی به همراه حدود ۲۰ وسیله نقلیه شده است. به گفته مقامات، علاوه بر این، یک مخزن گازوئیل سوراخ شد، اگرچه منجر به آتش‌سوزی نشد. رسانه‌های اوکراینی به نقل از منابع نظامی گزارش دادند که بامداد دو شنبه بمب‌افکن‌های نیروی هوایی روسیه هشت موشک شلیک کردند که حداقل یکی از آن‌ها به انباری در منطقه اودسا اصابت کرد. مقامات رئیس فرماندهی نظامی محلی، یوری کروک، گفت که بمباران باعث آتش‌سوزی گسترده شد و یک نفر مفقود شده است. ولادیمیر روگوف، یک مقام ارشد در منطقه زاپروژیا در اظهارنظر در مورد حملات شبانه، در کانال تلگرامی خود مدعی شد که یک حمله موشکی یک انبار مهمات مورد استفاده ارتش اوکراین را منهدم کرده است. رسانه‌های اوکراین همچنین از وقوع انفجار در مناطق چرنیگوف و دنپروپتروفسک و همچنین شهر زاپروژیا خبر داده‌اند.
امیدواری کیسینجر به صلح در اوکراین
با وجود اینکه اوکراین و امریکا مخالفت خود را با طرح‌های صلح اعلام کرده‌اند، اما برخی مقامات سابق امریکا معتقدند که احتمالاً چند ماه آینده تحولات مثبتی در جنگ اوکراین به وجود خواهد آمد. هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق امریکا گفت که بحران اوکراین احتمالاً به یک «نقطه عطف» نزدیک می‌شود و گفتگو‌های صلحی که توسط چین پیشنهاد شده، می‌تواند تا پایان ۲۰۲۳ آغاز شود. کیسینجر یک شنبه شب طی مصاحبه‌ای با سی‌بی‌اس‌نیوز بیان کرد: «اکنون که چین وارد مذاکره شده، فکر می‌کنم تا پایان سال این گفتگو‌ها به نتیجه برسد. ما درخصوص روند مذاکرات و مذاکراتی واقعی صحبت خواهیم کرد.» وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه اگر رئیس‌جمهور سراغ شما بیاید و بگوید که هنری آیا حاضری به مسکو بروی و با پوتین حرف بزنی، اظهار کرد: «مایلم که این کار را انجام دهم، البته به عنوان یک مشاور نه به عنوان یک شخص فعال.» کیسینجر در ماه‌های ابتدای جنگ اوکراین پیشنهاد داد که اوکراین یا بازگشت به شرایط قبل را بپذیرد یا از ادعای سرزمین‌های خود چشم‌پوشی کند و به خاطر صلح به مناطق دونتسک و لوهانسک خودمختاری بدهد؛ اظهاراتی که خشم مقامات کی‌یف را برانگیخت.