به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان دکتر آهنی مدیرکل دفتر بحران وزارت جهادکشاورزی شامگاه یکشنبه در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای گلستان گفت: استان گلستان در۱۵ سال گذشته ۸ سال خشکسالی را پشت سر گذاشته و امسال با شدیدترین نوع خشکسالی مواجه است به طوری که اکثر نقاط استان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای عملیات هایی در این خصوص اختصاص یافته و حمایت های لازم از تولیدکنندگان و کشاورزان استان انجام خواهد شد.
همچنین رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان که در این برنامه حضور داشت با اشاره به خشکسالی پیش رو گفت : اجرای برنامه اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش بهره وری از منابع آبی را در دستور کار قرار دادیم.
محمد برزعلی در این برنامه که به موضوع اثرات خشکسالی بر بخش کشاورزی و کمبود ذخایر ومنابع آبی در استان اختصاص داشت با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی ما در شرایط خشک و نیمه خشک قرار دارد افزود: سال گذشته ما در استان ۴۴ درصد کاهش بارندگی داشتیم که این میزان در سال جاری به ۳۷ درصد کاهش یافته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در ادامه به اقدامات و برنامه های سازمان پرداخت و با اعلام اینکه از سال گذشته و با توجه به شرایط پیش بینی شده کارگروه سازگاری با تنش خشکسالی را تشکیل دادیم افزود: در این راستا فعالیتهایی را در حوزه استفاده بهینه از منابع آبی بارشی برنامه ریزی کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش برنامه های مشترک با سایر دستگاهها از جمله آب منطقه ای را تشریح کرد و افزود: اصلاح الگوی کشت و بهره وری از منابع آب را به عنوان تکلیف در دستور کار قرار داده ایم.
برزعلی با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری های نوین آبیاری و سیستم های آبیاری تحت فشار، استفاده از برنامه های زهکشی و تسطیح اراضی می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد افزود: با جدیت بحث اصلاح الگوی کشت را در استان پیگیری و اقدام می کنیم و تاکنون ۱۵ جلسه در این خصوص با نخبگان و مراکز تحقیقاتی برگزار شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان پنبه، سویا و آفتابگردان را به عنوان کشت جایگزین شالی اعلام و از کشاورزان استان خواست در شرایط خشکسالی از کشت شالی خودداری کنند.
وی همچنین به لایروبی قنوات، مرمت و لایروبی آب بندان ها و تجهیز اراضی به سیستم های آبیاری نوین به عنوان راهکارهای مقابله با خشکسالی اشاره کرد.