امروز رویای 70 ساله چارلز سوم محقق شد و او بالاخره توانست تاج پادشاهی را به سر بگذارد، اتفاقی که البته مدتهاست همراه با نفرین بخش قابل توجهی از مردم بریتانیا و البته کشورهای مشترکالمنافعی است که هزینه مالیاتشان خرج پرورش اسبهای حاضر در مراسم تاجگذاری شده است! همین امروز به مناسبت تاج گذاری پادشاه انگلیس، تمام کشورهای مشترک المنافع مراسم جشن و پایکوبی و بزرگداشت برگزار کردند که همگی میلیون ها دلار از جیب مالیات دهندگان آن کشورها هزینه در بر خواهد داشت. چارلز چهلمین پادشاه سلطنتی است که از زمان پادشاه ویلیام اول در سال ۱۰۶۶ در کلیسای مرکزی لندن تاجگذاری میکند.خانواده سلطنتی انگلیس در حالی امروز تاجگذاری پادشاه جدید را طی مراسمی پرخرج در مقابل چشم همه جشن گرفتند که اختلافات اجتماعی و فقر روزافزون در این کشور بیداد کرده و محبوبیت سلطنت به حد پایینی افول کرده است.
تاج گذاری چارلز سوم 250 میلیون پوند هزینه داشته است. این تازه یکی از اعدادی است که به صورت رسمی اعلام شده و بسیاری باور دارند این هزینه بیشتر از عدد اعلامی است. به گفته منتقدان این هزینه پولی است که باید برای مقاصد دیگر استفاده شود. تفاوت های اجتماعی، که در حال حاضر قابل توجه است، اخیراً حتی در انگلیس بیشتر شده است. روزنامه گاردین اخیرا در یک پروژه تحقیقاتی بزرگ به ردیابی اموال پادشاه پرداخته و ثروت خصوصی وی را 1.8 میلیارد پوند تخمین زده است که شامل املاک، املاک و مستغلات، جواهرات، آثار هنری، اسب، ماشین، سرمایه گذاری سرمایه و خیلی چیزهای دیگر می شود.
روزنامههای دیگری همچون ساندی تایمز هم در حاشیه برگزاری این مراسم از افزایش شکاف طبقاتی در انگلیس گفتهاند. به نوشته آنها در حال حاضر 177 میلیاردر در بریتانیا وجود دارد. گفته می شود که ثروت آنها تنها بین سال های 2020 تا 2022 تقریباً 150 میلیارد پوند افزایش یافته است. ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز یکی از ثروتمندترین مردان این کشور است. هم زمان بسیاری از بریتانیایی ها از ناامیدی به خیابان ها می آیند. در بسیاری از بخشها، کارمندان مجبور بودند سالها ضرر درآمد واقعی را بپذیرند و اکنون با توجه به هزینههای بسیار بالای زندگی، دیگر نمیتوانند با آن کنار بیایند. این موضوع در نظرسنجیهای رسمی خود نهادهای انگلیسی هم دیده میشود. به عنوان مثال بر اساس نتایج نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی یوگو در سال 2013، 75 درصد از بریتانیایی ها همچنان طرفدار سلطنت به عنوان یک نوع حکومت بودند، اما امروز سلطنت تنها 58 درصد طرفدار دارد.
حالا میلیونها بریتانیایی تنها میتوانند در کمال ناباوری جشنها و اهتزاز پرچمها را تماشا کنند. آنها نه تنها چیزهای تجملی که خانواده سلطنتی به آن عادت کرده اند را ندارند، بلکه حتی از لوازم ضروری بقا نیز بی بهره هستند. آنها به طور خطرناکی به سطح پایین معیشتی نزدیک میشوند. برای فهم این ناباوری تنها کافی است بدانیم بر اساس اعلام مدرسه اقتصاد لندن تفاوت قابل توجهی در وضعیت معیشتی انگلیسیها در مقایسه با سایر کشورها وجود دارد. بر این اساس، خانوارهای بریتانیایی به طور متوسط 8800 پوند فقیرتر از خانوارهای آلمان، فرانسه یا هلند هستند.