شناسهٔ خبر: 59999378 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

دست خالی، نتانیاهو را وادار به آتش‌بس فوری کرد

تبادل آتش میان مقاومت فلسطین و صهیونیست‌ها در پی شهادت یکی از رهبران مقاومت به دنبال اعتصاب غذا، در حالی به آتش‌بس منتهی شد که حماس تأکید دارد مبارزه با اشغالگران تداوم خواهد داشت، اما نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که با موجی از بحران‌های داخلی احاطه شده، اعلام کرد که برنامه‌ای برای ادامه متشنج کردن اوضاع ندارد.

صاحب‌خبر -

در پی شهادت خضر عدنان از رهبران جنبش جهاد اسلامی، مقاومت ده‌ها موشک به سمت نقاط غلاف غزه (شهرک‌های اطراف غزه) شلیک کرد. رسانه‌های عبری عصر سه شنبه اعلام کردند که در نتیجه گلوله‌باران اخیر نیرو‌های مقاومت به شهرک‌های مرزی نوار غزه، سه شهرک‌نشین اسرائیلی زخمی شدند. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نیز حملات گسترده‌ای را به مناطق مختلف نوار غزه انجام دادند. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه شهادت یک شهروند فلسطینی را تأیید کرد. دیشب، مصر و قطر با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و شخص اسماعیل هنیه، رئیس دفتر این جنبش برای حصول آتش‌بس در تماس بودند. یک منبع در مقاومت فلسطین سحرگاه دیروز از توافق آتش‌بسی که بین گروه‌های فلسطینی و اشغالگران اسرائیلی آغاز شده، خبر داد. او به الجزیره گفت: «پس از تماس‌های فشرده‌ای که در ساعات گذشته صورت گرفت، بلافاصله آتش‌بس میان گروه‌های فلسطینی و رژیم اشغالگر اسرائیل آغاز شد.» وی خاطرنشان کرد: «توافق آتش‌بس نتیجه میانجیگری طرف‌ها برای توقف تجاوزات اسرائیل است.» رسانه‌های محلی اعلام کردند که آتش‌بس در غزه مشروط به تعهد رژیم صهیونیستی به بمباران نکردن هیچ مکان یا هدفی در نوار غزه است. این رسانه‌ها افزودند آتش‌بس متقابل و همزمان است. طبق گزارش رسانه‌های عبری، آتش‌بس با میانجیگری مصر از ساعت ۴ صبح به وقت محلی اجرایی شده است. حدود یک ساعت پس از اجرایی شدن این توافق، خبرنگار الجزیره از شلیک دو موشک از نوار غزه خبر داد، در حالی که ارتش اسرائیل اعلام کرد، آژیر‌های هشدار در مناطق اطراف غزه به صدا درآمد.
واهمه صهیونیست‌ها از تقابل با ایران
پس از آتش‌بس، سخنگوی حماس عملکرد اتاق عملیات مشترک مقاومت در نبرد پاسخ به شهادت خضر عدنان پس از اعتصاب غذای هشتاد و هفت روزه وی را ستود. این مقام حماس افزود: «اتاق عملیات مشترک یک وحدت میدانی افتخارآمیز ملی را در این دور علیه اشغالگران ارائه کرد.»‌سخنگوی جنبش جهاد اسلامی نیز با بیان اینکه یک دور رویارویی با اشغالگران به پایان رسیده، اما راه مقاومت ادامه دارد و متوقف نخواهد شد، گفت: «مقاومت در پاسخ به شهادت شهید خضر، یک الگوی وحدت موضع را ارائه کرد.» هنیه تأکید کرد که مقاومت حتی یک لحظه هم از انجام وظیفه خود در نبرد با اشغالگران به ویژه در غزه درنگ نکرده است. مقاومت با عملکرد یکپارچه کنونی خود ثابت کرد که اعتبار راهبردی مردم فلسطین، اسیران فلسطینی و مقدسات اسلامی بوده و برای هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن آمادگی دارد. وی خاطرنشان کرد: «به تمام واسطه‌ها تأکید کردیم که پیکر شهید خضر عدنان باید به خانواده‌اش تحویل داده شود تا مورد تجلیل و تکریم قرار گیرد.»‌پیش از این، حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس با تقدیر از پاسخ «اتاق عملیات مشترک» گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه به تجاوزگری و جنایت‌های رژیم صهیونیستی تأکید کرد که حماس همچنان شمشیر و سپر ملت فلسطین باقی خواهد ماند.
اما موضع صهیونیست‌ها به گونه‌ای دیگر بود. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که همچنان از مهار سیل نارضایتی‌های داخلی از دولتش ناتوان است، گفت که برنامه‌ای برای تشدید اوضاع و آغاز عملیات بزرگ در غزه ندارد. صهیونیست‌ها مدعی شده‌اند که نتانیاهو به تمام میدان‌ها و تمام جبهه‌های مقابل اسرائیل توجه دارد و می‌خواهد به گونه‌ای خاص برای ضربه زدن به زیرساخت‌های «دشمن» در غزه و نه فراتر از آن، پاسخ دهد. بر اساس دیدگاه امنیتی نتانیاهو که به‌طور کامل رهبران امنیتی اسرائیل از آن حمایت می‌کنند، اسرائیل در حال حاضر نگران به تعویق انداختن رویارویی احتمالی است که می‌تواند ایران را نیز به نبرد بکشاند.
انتقاد اروپا و سازمان ملل از صهیونیست‌ها
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه در اولین دیدار خود با «الی کوهن» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در «بروکسل» پایتخت بلژیک از تل‌آویو درخواست کرد تا «اقدامات یکجانبه» علیه فلسطینیان را که احتمالاً به افزایش تنش‌های بیشتر در قلمرو‌های فلسطینیان منجر می‌شود، متوقف کند. فرحان الحق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه گفت که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با نگرانی وضعیت پس از شهادت خضر عدنان را دنبال می‌کند. به اعتقاد او، مقامات اسرائیلی باید انجام تحقیقات کامل را درباره ابهامات شرایط مرگ عدنان تضمین کنند.» این سخنگوی سازمان ملل افزود که دبیرکل سازمان ملل بار دیگر از اسرائیل خواست به بازداشت‌های اداری پایان دهد؛ یا همه بازداشت‌شدگان اداری را فوراً تفهیم اتهام و در دادگاه محاکمه کند یا بدون تأخیر آن‌ها را آزاد کند.