شناسهٔ خبر: 5999290 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صمت | لینک خبر

بی‌تاثیری نوسان اونس جهانی بر قیمت سکه نقدی و آتی

نبض بازار طلا در دستان مذاکرات هسته‌ای

صاحب‌خبر -

گروه اقتصاد: تابلوی بازار معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران در روز پنجشنبه برای دومین روز متوالی سبز شد، این در حالی است که اونس جهانی طلا همچنان بر مدار نزولی قیمت‌ها حرکت می‌کند و کاهش ۰/۱ درصدی را در این روز تجربه کرد.

براساس این گزارش، هرچه به ۱۰ تیرماه و پایان مذاکرات هسته‌ای نزدیک می‌شویم بازار سکه نقدی و آتی تحت تاثیر نوسانات بیشتری قرار می‌گیرد. به طوری که قیمت این فلز گران‌بها در بازار داخلی بیشتر به موضوعات پیرامون مذاکرات واکنش نشان می‌دهد و روند منفی طلای جهانی درحال‌حاضر تاثیر ناچیزی بر بازار داخلی می‌گذارد. ناگفته نماند که بهای دلار از روز چهارشنبه تحت تاثیر منتشر نشدن اخبار امیدوارکننده و احتمال تمدید دوباره مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۵+۱، دوباره با نوسان‌های مثبتی مواجه شد که تاثیر زیادی بر قیمت بازار نقدی سکه گذاشت. به این ترتیب بازار نقدی سکه طلا در مبادلات روز پنجشنبه با نوسان قیمت مثبتی مواجه شد اما افزایش نرخ آن به اندازه معاملات روز چهارشنبه نبود. همچنین در معاملات آتی سکه بورس کالای ایران نیز سکه سررسید تیرماه با قیمت ۹۰۵هزار تومان معامله شد که ۰/۲۵ درصد رشد نرخ را نسبت به چهارشنبه تجربه کرد. سکه تحویل شهریور نیز با قیمت ۹۱۳ هزار تومان معامله شد که افزایش ۰/۳۴درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که قرارداد تحویل آبان با قیمت ۹۲۵هزار تومان معامله شد که رشد ۰/۲ درصدی داشت و در آخر نیز سکه تحویل دی با قیمت ۹۴۳ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که با افزایش قیمت همراه شد و افت ۰/۰۴ درصدی را در معاملات روز پنجشنبه به ثبت رساند. از طرفی در این روز به دلیل نوسانات قیمتی بین پارامترهای تاثیرگذار بر روند بازار و بلاتکلیف بودن آینده مبادلات، حجم معاملات نسبت به روز چهارشنبه اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت، به‌طوری که میزان حجم معاملات در این روز ۵هزار و ۲۴۷ قرارداد بوده، اما روز پنجشنبه به ۲ هزار و ۷۴۳ قرارداد رسیده است.
از بازار جهانی طلا چه خبر؟
بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی رویترز، قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به مرز ۱۱۷۴ دلار رسیده است. قیمت طلا در ۴ روز گذشته بیش از ۲/۲درصد ارزش خود را از دست داده است. قیمت این فلز گران‌بها روز پنجشنبه حتی برای لحظاتی به ۱۱۷۱ دلار در هر اونس رسید که پایین‌ترین رقم از ۸ ژوئن به‌شمار می‌رود. براساس این گزارش ادامه گمانه‌زنی‌های مربوط به افزایش نرخ بهره فدرال رزرو امریکا نیز تاثیر زیادی بر افت قیمت طلا داشته است. برخی مقام‌های ارشد فدرال رزرو امریکا نیز بر این باورند که نرخ بهره این کشور تا پایان امسال حداقل ۲ بار افزایش خواهد یافت. ۳عامل تضمین‌کننده رشد قیمت طلا تحلیلگران اقتصادی معتقدند در ماه‌های آینده عوامل مهمی بر افزایش قیمت طلای جهانی موثر خواهد بود. به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران تقاضای فصلی یکی از عوامل موثر بر افزایش قیمت طلا در هفته‌های آینده خواهد بود و می‌تواند این فلز گران‌بها را به سطح ۱۳۰۰ دلار در هر اونس برساند. عامل دوم موثر بر قیمت طلا به باور کارشناسان اقتصادی ادامه خرید از سوی بانک‌های مرکزی جهان خواهد بود. بانک‌های مرکزی جهان در ۵۱ ماه گذشته به خریدار خالص طلا تبدیل شده‌اند. روسیه همچنان در صدر این فهرست قرار دارد و در ۳ماه نخست امسال بیش از ۳۰ تن طلا خریداری کرده است. بانک‌های مرکزی کشورهای نوظهور و در حال توسعه خرید طلا در ماه‌های گذشته را افزایش داده‌اند تا سهم طلا در ذخایر ارزی را افزایش دهند. عامل سوم موثر بر قیمت طلا در ماه‌های آینده نیز تقاضای کشورهای آسیایی خواهد بود. نگرانی‌های مربوط به شکسته شدن حباب بازار بورس چین نیز می‌تواند به نفع قیمت طلا تمام شود.

برچسب‌ها: