به گزارش ایرنا، باز پس گیری تل ابیض در نزدیکی مرزهای سوریه با ترکیه از داعش توسط نیروهای کرد سوریه ای نزدیک به پ.ک.ک و حمله انتحاری روز گذشته گروه تروریستی تکفیری داعش به کوبانی و احتمال رو در رویی ترکیه با هجمه تازه ای از آوارگان سوری، زنگ خطر را در آنکارا به صدا در آورده و ترکیه برای تبیین نگرانی ها و دیدگاههای خود در این زمینه دست به یک سری اقدامات دیپلماتیک در سطح بین المللی زده است.
ترکیه تحولات اخیر در شمال سوریه و نزدیکی مرزهای این کشور و ورود آوارگان تازه ای از ترکمن ها و عرب های سوری به این کشور را به عنوان تلاشی برای پاکسازی و جابجایی قومی در منطقه و ایجاد ارتباط بین کانتون های کرد در شمال سوریه ارزیابی می کند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دیشب در استانبول گفت: ترکیه نمی تواند نظاره گر طرح سایکس – پیکوی دیگری در منطقه بماند.
موافقت نامه سایکس-پیکو بر پایه سازش مخفیانه سال 1916 میان انگلیس و فرانسه با رضایت امپراتوری روسیه بود تا این دو کشور منطقه نفوذ و کنترل شایسته ای پس از سرنگونی امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول بیابند.
اردوغان که سخنان او به طور زنده از شبکه خبر تلویزیون دولتی ترکیه منتشر می شد، به سخنان حاکی از نفوذ عناصر گروه تروریستی تکفیری داعش از طریق ترکیه در حمله روز گذشته به کوبانی واکنش تند نشان داد و گفت: ترکیه به دفعات و با قدرت کشتار مردم غیرنظامی سوریه را به دست گروه تروریستی داعش محکوم کرده است.
او گفت که ترکیه تاکنون دروازه های خود را جوانمردانه به روی آوارگان و پناهجویان خارجی گشوده است.
وی افزود که روز گذشته بلافاصله بعداز حمله انتحاری داعش به کوبانی مرزهای خود را به روی مصدومان حادثه گشودیم و 130 تن از آنها در بیمارستان های عرفا تحت درمان قرار گرفته اند.
خاورم/2011**1917
وزرای خارجه ترکیه و آمریکا درباره تحولات سوریه گفت و گو کردند
آنکارا – ایرنا – مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز جمعه در تماس تلفنی با جان کری همتای آمریکایی خود درباره آخرین تحولات در کوبانی و تل ابیض گفت و گو کرد.
صاحبخبر -