شناسهٔ خبر: 59920391 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

توقیف اولین خودرو به دلیل بی‌حجابی

ستاره صبح - الهام صالحی: اجرای طرح عفاف و حجاب توسط پلیس از ابتدای سال جاری برخی از کسب‌وکارها ازجمله تعدادی مغازه، رستوران و مجتمع تجاری و ... در چند شهر مهر و موم شده و خسارت‌دیده‌اند. روز گذشته نشر یک فیلم از فرماندهی انتظامی استان گلستان، نشان داد که «توقیف اولین خودرو» به دلیل بی‌حجابی اتفاق افتاده است. وی گفت: سرنشین یک دستگاه خودرو بعد از دو مرحله تذکر ضمن بی‌توجهی برای بار سوم به اقدامات غیرقانونی خود ادامه داد. خودروی نامبرده در پارکینگ منزلش به وسیله قفل چرخ توقیف شد. این در حالی است که اجرای این طرح واکنش‌هایی را در پی داشته و دارد که در ادامه می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

واکنش مشاور رئیس‌جمهور:
ستم روا داشتن به زنان، ویژگی اصلی نظام‌های طاغوتی است
سکینه سادات پاد، دستیار ابراهیم رئیسی در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی به یادداشت اخیر روزنامه کیهان که به او به دلیل تأکید بر حقوق زنان بدون حجاب حمله کرده بود، پاسخ داده و نوشت: «ستم روا داشتن به زنان، ویژگی اصلی نظام‌های طاغوتی است. قانون‌گذار در دیباچه قانون به بحث مهم «زن در قانون اساسی» اشاره نموده؛ ستم روا داشتن به زنان، ویژگی اصلی نظام‌های طاغوتی محسوب و اقدامی در جهت استثمار آنان شمرده می‌شود. این مهم به این دلیل توسط قانون‌گذار اساسی ذکر شد که گروه‌های مارکسیستی و غیرانقلابی، تهمت ضد ‌زن ‌بودن و تحجر‌ مذهبی را به نیروهای راستین انقلابی (خط امام و رهبری) روا داشته ‌بودند. قانون‌نویسان اساسی ایران در اصل بیست‌ویک، دولت‌(حاکمیت) جمهوری ‌اسلامی را موظف به رعایت همه‌جانبه حقوق زنان و ایجاد زمینه‌ مساعد برای رشد شخصیت مادی/معنوی زن دانسته است. مکتوب کردید مطابق اصل ۲۰ همه شهروندان در حمایت قانون هستند، بنا بر همین برداشت جنابعالی از اصل ۲۰ نیز این نتیجه حاصل می‌شود که محرومیت شهروندان‌ از خدمات اجتماعی و مجازات آنها، مستلزم تصریح قانونی و اثبات جرم در محکمه صالح است. اصول قانون ‌اساسی، آحاد مردم اعم از مجرم و غیرمجرم را از حقوق انسانی برخوردار می‌داند. محدودیت در بعضی از این موارد، نیازمند اثبات از طریق دادگاه صالح است. مطابق مقررات و موازین اسلامی می‌بایست جرم مندرج در ماده و تبصره ۶۳۸ قانون مجازات که در درجه‌بندی حسب ماده ۱۹ همین قانون درجه ۸ و تابع شرایط درجه جرم است، پس از اثبات مجرمت، بایستی اجرا شود.
انتقاد روزنامه همشهری:
همه بیکار نشسته‌اید، پلیس را فرستاده‌اید جلو
همشهری نوشت: روی کاغذ 26 دستگاه و نهاد در زمینه ترویج و اجرای قانون حجاب مسئول‌اند. این دستگاه‌ها امروز کجا ایستاده‌اند؟ به نظر می‌رسد فقط پلیس برای مقابله با کشف حجاب به میدان آمده تا فعلاً با دوربین‌هایش به وظیفه ذاتی‌اش عمل کند. مسلم است که داد ضدانقلاب داخلی و خارجی هم بلند شود. هجمه این روزها به پلیس، طبیعی‌ترین اتفاق ممکن است. مهم‌ترین سؤال این است که چرا پلیس در این میدان تنهاست؟ دستگاه‌ها و نهادهای دیگر چه می‌کنند؟ شاید بد نباشد که دوربین‌ها این بار به سمت مسئولان بچرخند؛ همان‌هایی که بیرون گودنشسته‌اند و فقط شعار می‌دهند؛ همان‌هایی که با ترک فعل و انجام ندادن وظیفه قانونی‌شان در زمینه حجاب، زمینه گسترش منکر را بیش از پیش فراهم می‌کنند. شک نکنید که ترک فعل در زمینه حجاب از خود کشف حجاب، بدتر است؛ چون اثر یک کشف حجاب به مراتب کمتر از ترک فعلی است که زمینه بروز گسترده منکر و اجرا نشدن قانون را فراهم می‌کند. با مدیر و مسئولی که ترک فعل کرده و به وظیفه قانونی‌اش عمل نکرده باید برخورد شود. چقدر مسئولان در اجرای قانون حجاب ترک فعل داشته‌اند؟ کدام سازمان‌ها در این زمینه مسئولیت دارند و به وظیفه خود عمل نمی‌کنند؟ شورای عالی انقلاب فرهنگی در 7‌ماه گذشته، نظارتی بر عملکرد دستگاه‌ها، نهادها و انجام وظیفه قانونی‌شان در زمینه حجاب داشته یا نه؟ دستگاه‌های فرهنگی چه می‌کنند؟ آن‌هایی که بودجه می‌گیرند برای تبیین موضوع حجاب، کجا هستند؟ اگر دستگاه‌ها به وظایف خود در زمینه حجاب عمل کنند، اصلاً نوبت به پلیس نمی‌رسد. برخورد امنیتی و انتظامی آخرین گام برای جلوگیری از یک هنجارشکنی فرهنگی است.

نظر شما