در ادامه این گزارش آمده است: ما امروزه شاهد تمایل کشورهای عربی برای ازسرگیری روابط با سوریه هستیم. دیدار بشار اسد با وزرای خارجه امارات و عربستان و سفر به عمان و امارات و به زودی به ریاض در کنار سخنان اخیر دبیرکل اتحادیه عرب همگی تکمیل کننده سناریوی شکست کسانی است که دل به سقوط نظام سوریه بسته بودند.
اذعان ابوالغیط به پیروزی بشار اسد در شرایط کنونی، یک اعتراف قابل توجه به شمار میرود. در حالی که برخی کشورها مانند قطر، کویت، مراکش و یمن هنوز تمایلی به برقراری ارتباط با سوریه نشان ندادهاند اما عربستان به نمایندگی از کشورهای عربی در کنار امارات، الجزایر، تونس، مصر، لبنان، اردن و عراق مانع تلاشهای دیگر کشورها برای انزوای سوریه میشوند. در جریان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در جده در خصوص بازگشت سوریه بحث شد.
در این گزارش نوشته شده است: برخی کشورهای عربی از مخالفان سوری حمایت مالی و معنوی به عمل آورده تا با ورود به دمشق نظام بشار اسد را ساقط کنند اما بعد از گذشت نزدیک به هفت سال این تلاشها شکست خورد. در این میان سخنان ابوالغیط در خصوص اینکه اگر در زمانیکه تصمیم عجولانه تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب گرفته میشد در این اتحادیه حضور داشت، قابل توجه است چرا که اگر ابوالغیط در آن زمان مخالف تعلیق عضویت سوریه بوده و می توانسته جلوی این اقدام را بگیرد، چرا در حال حاضر کرسی سوریه را برنمی گرداند؟ آیا اتحادیه عرب مکانی برای تمام کشورهای عربی بدون پیش زمینههای سیاسی به شمار میرود؟
البته سخنان ابوالغیط بعد از آن مطرح میشود که کشورهای عربی به وی چراغ سبز نشان داده تا نظام بشار اسد را به عنوان پیروز جنگ در سوریه معرفی کند.
نظر شما