به گزارش روابط عمومی ارتش، بر اثر تصادم یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در هنگام خروج از خلیج فارس و ورود به دریای عمان که منجر به مفقود شدن دو نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شد، کشتی ناشناس بر خلاف مقررات بینالمللی مبنی بر کمک به شناور و مصدومان، اقدام به فرار از صحنه تصادم نمود که بلافاصله پس از درخواست از سوی مرکز تجسس و نجات دریایی (MRCC)، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقدام به رهگیری، شناسایی و توقیف کشتی ناشناس در دریای عمان کرد. بنابر این گزارش، در این عملیات ناوشکن بایندر نیروی دریایی ارتش با حکم قضایی، کشتی متخلف را که با پرچم جزایر مارشال در حال فرار بود توقیف و به آبهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران هدایت کرد. امیر دریادار مصطفی تاج الدینی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش، روز گذشته در گفتوگوی کوتاهی با رسانه ملی در تشریح جزییات این حادثه گفت: شناور متخلف پس از آنکه به درخواستهای شناور آسیب دیده ایرانی توجهی نمیکند و فرار میکند، بعد از هشت ساعت مخابره پیام از طریق کانال ۱۶ بینالمللی دریانوردی و عدم دریافت پاسخ، ایران نهایتاً این نفتکش را توقیف میکند. نفتکش متخلف برای فرار موقعیت سنج خود را خاموش کرده بود، که با این رفتار امنیت دریانوردی را در تنگه هرمز مختل کرد. معاون عملیات نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: ناوگان نیروی دریایی ایالات متحده در این حادثه قصد مداخله داشت که با اقدام قاطع نیروی دریایی ایران، فرصت دخالت از بیگانگان گرفته شد.
واکنش شتابزده ناوگان پنجم امریکا
ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا روز پنج شنبه با صدور بیانیهای شتابزده اعلام کرد که عصر امروز نفتکش «ادونتیج سوئیت» با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان به دست نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توقیف شده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا این اقدام را «مغایر با قوانین بینالمللی» و مخل امنیت و ثبات منطقهای! خواند و از جمهوری اسلامی ایران خواست فوراً این نفتکش را آزاد کند.
شتابزدگی ناوگان پنجم دریایی امریکا از آن روست که اولاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دریای عمان حضور ندارد و بنابر آنچه در ابتدای خبر آمده، این عملیات را ناوشکن بایندر نیروی دریایی ارتش انجام داده است. ثانیاً اینکه نیروی دریایی امریکا بدون اطلاع از واقعیت موضوع و چگونگی برخورد این شناور نفتی با شناور ایرانی در خلیج فارس و سپس فرار از صحنه تصادم، در یک بیانیه کوشیده است، از تبعات این حادثه که مغایر مقررات بینالمللی است، فرافکنی کند.
دوران بزن در رو گذشته است
رهبر معظم انقلاب شهریور ۸۶ در دیدار کارگزاران نظام، در پاسخ به برخی تهدیدات نظامی علیه کشورمان تصریح کردند: آن کسانی که تهدید میکنند، این را باید فهمیده باشند، حالا هم بفهمند؛ تهدید نظامی ایران و تعرض نظامی به ایران به صورت بزن و در رو، دیگر ممکن نیست. هر کس تعرضی بکند، بشدت عواقب آن تعرض دامنگیر او خواهد شد. معظم له بعدها و در سال ۹۴ در کوران مذاکرات هستهای بار دیگر در واکنش به برخی لفاظیها و تهدیدات دشمن طی سخنانی در دیدار جمعى از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور تصریح کردند: «همین چند روز گذشته دو مسئول رسمی امریکا تهدید کردند که حمله نظامی میکنیم؛ اولاً که غلط میکنید. ثانیاً من در زمان رئیسجمهور قبلی امریکا که تهدید میکرد هم گفتم که دوران بزن و دررو تمام شده. ملت ایران کسی را که تعرضی بکند رها نمیکند.»
اکنون شناورهای عبوری در خلیج فارس و دریای عمان باید بدانند که اصل «عبور بی ضرر» در دریاها، مستلزم رعایت مقررات بین المللی و حقوق دریاهاست و باید به این مقررات بین المللی متعهد باشند. بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر حفظ صلح و ثبات و گسترش امنیت دریایی در هر نقطه از جهان از جمله خلیج فارس و دریای عمان تأکید دارد، لیکن اگر حادثهای منافع ملی کشور و جان شهروندان را به خطر بیندازد، بی تفاوت نخواهد بود.
ترجمه دیگری از «دوران بزن در رو گذشته است»
توقیف نفتکش متخلف در دریای عمان
روزنامه جوان
یک فروند کشتی متخلف ناشناس که چهارشنبه شب هنگام خروج از خلیج فارس و ورود به دریای عمان پس از تصادم با شناور ایرانی موجب مفقود و مصدوم شدن چند خدمه ایرانی شده بود، به دست نیروی دریایی ارتش در دریای عمان شناسایی و توقیف شد.
صاحبخبر -
∎
نظر شما