شناسهٔ خبر: 5989015 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

محسني اژه اي: يکي از وظايف ما حفظ سرمايه هاي مردم در بانکهاست/2

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اجتماعی1111 1394/04/05
معاون اول قوه قضاییه گفت:‌ این قوه با توجه به شرایط کنونی،‌ توطئه ها و فشارهای دشمن و همچنین فشارهای عامل شیطان بزرگ در کشور برای چند هدف به صورت مشخص برنامه ریزی کرد و آنها را در اولویت قرار داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،‌ حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران افزود: یکی از اولویت ها درباره مسائل اقتصادی کمک به دولت و مردم و همچنین فعال شدن چرخ اقتصاد سالم و اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: یکی از بخشهایی که می تواند در اقتصاد موثر باشد، تولید را رونق و بیکاری را کاهش دهد؛ و همچنین از بسیاری مشکلات اقتصادی جلوگیری کند بانک ها هستند.
وی اضافه کرد: ‌اگر بانکهای ما به صورت بنگاهداری عمل نکند و با همان شرایطی که قانون تعیین کرده است اجازه دهد پول در اختیار همه و در گردش در جامعه باشد و در دست عده ای معدود رسوب نکند، اگر بر پولی را که بانکها تسهیلات می دهند نظارت و ‌اعتبار سنجی و نظارت شود، حرکت عظیمی در چرخه اقتصاد به وجود می آید.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضاییه احساس کرد باید در اینجا به نفع مردم و نظام وارد میدان شود، و از جمله وظایف ما در جهت احیای حقوق عامه، حفظ سرمایه های مردم در بانکهاست.
وی گفت: در این موضوع وارد شدیم و معوقات بانکها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
اژه ای افزود: ‌با بسیاری از بدهکاران صحبت شد و این افراد بدهی شان را تسویه کردند.
وی گفت: قوه قضائیه با بخشی از بدهکاران بزرگ بانکی نیز برخورد کرد که برخی بازدداشت شدند و طلب بانکها را از آنها وصول کرد و یا در حال وصول کردن است.
محسنی اژه ای افزود: اجرائیات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعال تر شد و در سال 93 نزدیک به 4 هزار میلیارد تومان از معوقات و مطالبات بانکها را وصول کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از موسسات، ‌شرکتهای اعتباری،‌ شرکتهای واسپاری، لیزینگ و صرافی ها که در مسائل پولی به نحوی دخالت می کنند ، بسیاری از آنها غیر مجاز در حال فعالیت هستند گفت: قوه قضاییه در این باره به کمک بانک مرکزی و دولت آمد و نسبت به ساماندهی آنها کارگروهی متشکل از دولت ، قوه قضاییه ،‌ بانک مرکزی و نیروی انتظامی به وجود آمد که این موسسات و شرکت ها ساماندهی شود.
محسنی اژه ای افزود: این ها یا باید خودشان را با قانون تطبیق دهند و یا باید بساط شان را جمع کنند و اگر این کار را نکردند با آنها برخورد خواهد شد.‌
وی اضافه کرد: حدود هزار شرکت لیزینگ و حدود 500 شرکت تعاونی اعتباری شناسایی شد که بدون مجوز هستند و همچنین صرافی های مجاز فراوان که باید در جهت سیاست های پولی کشور عمل کند.
محسنی اژه ای افزود: بسیاری از افراد با دست اندازی به منابع طبیعی ،‌ جنگل ها و زمین های مزروعی ، ثروت بسیار به دست آورده بودند و از این ثروت به دست آورده هنگفت، فسادی در ادارات و در جاهای مختلف ایجاد و همچنین منابع طبیعی و محیط زیست را تخریب می کردند.
وی گفت:‌ قوه قضاییه در این باره در سال 92 و 93 وارد شد و به همه دادستان ها و روسای کل قوه قضاییه اختیار داد که از ظرفیت مدعی العموم استفاده کنند و با تمام کسانی که در جهت تخریب جنگل، ‌منابع طبیعی ،‌ محیط زیست و تصرفات غیر مجاز به زمین های مزروعی دارند برخورد کنند.
محسنی اژه ای افزود: در سال 93 حدود 43 هزار هکتار زمین هایی که از راه غیر قانونی تصرف شده بود در اختیار دولت قرار گرفت.
وی گفت:‌ همچنین در سال 93 حدود 44 هزار سند رسمی را سازمان ثبت به نام دولت صادر کرد.
محسنی اژه ای افزود: هدف دیگری که قوه قضاییه پیگیری کرد مسائل مربوط به ناهنجاری های جامعه و مخل امنیت بوده است.
وی با اشاره به بندهایی از قوانین درباره مبارزه با مفاسد گفت: در این باره قوه قضاییه با توجه به مقدورات برنامه ریزی کرد، کسانیکه در فضای مجازی ، ‌فساد و فحشاء را ترویج می کنند این قوه با انان برخورد کرده است و دستاورد خوبی داشته است.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضائیه با کسانیکه در نشریات مکتوب و دیجیتال به مقدسات توهین می کنند ،‌تهمت و افتراء می زنند برخورد کرده و خواهد کرد.
صدا وتصویر دارد
ادامه دارد