به گزارش فارس، سردار محمد قنبری به تشریح عملکرد پلیس آگاهی در سال 1401 در حوزه مقابله با سرقت پرداخت و اظهار داشت: در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری و همچنین سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور، مهمترین اولویت این پلیس مبارزه و مقابله جدی با سرقت است که در این خصوص بیش از 3 هزار و 500 باند فعال در استانهای سراسر کشور طی این بازه زمانی متلاشی شدند.
وی از اجرای بیش از 122 مرحله طرحهای عملیاتی مقطعی استانهای هدف، منطقهای و طرح مشترک بین پلیس آگاهی و واحدهای تجسس کلانتری و پاسگاه های تابعه خبر داد و افزود: پیشگیری از وقوع سرقت گام مهمی در ارتقاء احساس امنیت مردم است که در این خصوص شهروندان با رعایت نکات اصولی و ایمنی در جلوگیری از آن سهم بالایی را به عهده دارند.
اجرای طرحهای مقطعی و منطقه ای و دستگیری سارقان حرفهای
رئیس پلیس آگاهی فراجا تصریح کرد: بیش از 57 درصد از مجموع سرقت ها در کشور مربوط به سرقت های خرد بوده که اغلب توسط معتادان متجاهر به وقوع می پیوندد.
وی با بیان اینکه 75 درصد از اتومبیل های سرقتی در کشور توسط پلیس آگاهی کشف می شود، گفت: از مهمترین جرایمی که همواره امنیت جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، سرقت خودرو است که علاوه بر سود مالی، زمینه ساز جرایم دیگری از جمله سرقت منزل، آدمربایی، قتل و ... می شود.
سردار قنبری خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای (مقطعی، عملیاتی و منطقهای) با هدف شناسایی و دستگیری سارقان حرفهای و سابقهدار به خصوص سارقان به عنف، زورگیر، متواری و تحت تعقیب و ارتقاء کشف علمی جرایم با بررسی دقیق و موشکافانه صحنههای سرقت از دیگر اقدامات معاونت مبارزه با سرقت پلیس آگاهی در سال 1401 بوده که مستمر ادامه خواهد داشت.
کشف 93 درصد از پروندههای آدم ربایی در سال گذشته توسط پلیس آگاهی
وی با بیان اینکه خوشبختانه تعداد پرونده های آدم ربایی در کشور به میزانی نیست که احساس ناامنی در بین مردم ایجاد کند، گفت: 93 درصد از آدم ربایی های کشور از سوی کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی کشف می شود.
رئیس پلیس آگاهی فراجا یکی از راههای احساس افزایش امنیت در جامعه را کوتاه کردن فاصله زمانی وقوع جرم با کشف آن دانست و افزود: بیش از 96 درصد از قتل های اتفاق افتاده در سراسر کشور از سوی کارآگاهان کشف شده است که در مقایسه با سال قبل 2 درصد کاهش داشته ایم.
این مقام انتظامی با بیان اینکه پروندههای معوقه در حوزه جرایم جنایی کنار نمی رود و کارآگاهان ما آن را جهت کشف در دستور کاری خود قرار می دهند، تصریح کرد: پلیس آگاهی یکی از تخصصی ترین پلیس های کشور است که با استفاده از روش های علمی توسط کارآگاهان زبده جرایم رخ داده را کشف می کنند.
کشف 77 هزار فقره پرونده سرقت و دستگیری 44 هزار سارق
وی در ادامه به آمار کشفیات سرقت و دستگیری واسترداد اموال استانهای سراسر کشور از شروع طرح ویژه سرقت تا 28 فروردین ماه سال جاری پرداخت و اظهار داشت: با گذشت حدود 2 ماه از اجرای این طرح بالغ بر 77 هزار و 600 پرونده سرقت در سراسر کشور توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رسیدگی و کشف شده است.
این مقام انتظامی از دستگیری نزدیک به 44 هزار سارق و همچنین 534 مالخر طی این بازه زمانی خبر داد و تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده توسط کارآگاهان مبارزه با سرقت حدود 241 هزار پرونده راکد نیز در این دوره است که همچنان باز و تحت پیگرد هستند.
وی گفت: طی این مدت از تعداد 149 هزار قلم اموال مکشوفه حدود 147 هزار قلم از جمله 11 هزار و 500 دستگاه خودرو، 4 هزار و 200 دستگاه موتورسیکلت، 600 عدد گوشی تلفن همراه و 130 قطعه لوازم یدکی و ... به مال باختگان استرداد شده است.
کشف 80 درصد خودروهای سرقتی
رئیس پلیس آگاهی فراجا افزود: بیش از80 درصد خودروهای سرقتی در این مدت کشف شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش کشف 14 درصدی سرقت اتومبیل و 11 درصدی سرقت موتورسیکلت را داشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح های دستگیری سارقان تحت تعقیب و متواری، 2 مرحله طرح کنترل صنوف و مقابله با مالخران اموال مسروقه، طرح مبارزه با سارقان منزل، 2 مرحله طرح مقابله با سارقان احشام، رصد و مبارزه با فروش لوازم و قطعات مسروقه خودرو در فضای مجازی و طرحهای (مقطعی، عملیاتی و منطقهای) با هدف شناسایی و دستگیری سارقین حرفهای و سابقهدار بخصوص سارقان به عنف، زورگیر، متواری و تحت تعقیب از جمله اقدامات شاخص در این خصوص بوده است که همچنان ادامه دارد.
میز خدمت پلیس آگاهی در بستر اینترنت
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحویل حداکثری اموال مکشوفه به مال باختگان افزود: پلیس آگاهی با ایجاد سامانه نمایشگاه مجازی اموال مکشوفه (نما) در بستر اینترنت علاوه بر تسهیل در شناسایی سریع مال باختگان، موجب ارتقاء سطح رضایتمندی عمومی مردم از عملکرد پلیس در خصوص استرداد اموال مسروقه مکشوفه خواهد شد.
وی به تعامل و همکاری در راستای کاهش مراجعات حضوری مردم به مراکز پلیس، با راهاندازی اپلیکیشن پلیس من اشاره کرد و گفت: با ایجاد این نرم افزار بر روی گوشی های تلفن اولا به محض وقوع سرقت انواع خودرو، مالک وسیله نقلیه میتواند در کمترین زمان ممکن اطلاعات مربوطه از جمله محل وقوع، تاریخ و زمان سرقت را در آن ثبت و حداکثر ظرف مدت 24 ساعت به نزدیکترین مقر انتظامی که از طرف اپلیکیشن اعلام می شود، مراجعه کند.
سردار قنبری ادامه داد: دوما به منظور اطلاع از کشف خودروی مسروقه خود، هموطنان میتوانند به این اپلیکیشن مراجعه و آخرین وضعیت کشف خودروی سرقتی خود را مورد استعلام قرار دهند.
وی تاکید کرد: برنامهریزی برای کنترل هوشمند و هدفمند سارقان حرفهای و سابقهدار، بازدید از خط تولید شرکتهای خودروسازی داخلی به منظور صدور گواهی ایمنی در برابر سرقت و ارتقاء کشف علمی جرایم با بررسی دقیق و موشکافانه صحنههای سرقت از دیگر اقدامات طرح های هوشمند سازی پلیس آگاهی در کشور است.
نظر شما