شناسهٔ خبر: 59781881 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

سخنگوی فراجا خبر داد:

دستگیری ۳۰ هزار سارق خودرو و منزل در سراسر کشور طی دو ماه گذشته/ آغاز بررسی مجدد ۵ میلیون پرونده راکد توسط کارآگاهان پلیس

سخنگوی فراجا از شناسایی و دستگیری ۳۰ هزار سارق خودرو و منزل در کشور در دو ماه گذشته یعنی در دوره اجرای طرح ویژه مقابله با سرقت توسط نیروهای پلیس خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار سعید منتظرالمهدی در تشریح جزئیات این خبر گفت: از شروع عملیات جدید پلیس در طی دو ماه گذشته در خصوص طرح ویژه مقابله با سرقت، ۳۰ هزار سارق منزل و خودرو در تور اطلاعاتی و عملیاتی پلیس قرار گرفته و دستگیر شدند.

وی با بیان این که افراد تحویل مراجع قضایی داده شدند، گفت: در این میان بالغ بر ۲۰ شبکه سرقت بین بخشی در استان‌ها منهدم شدند.

سخنگوی فراجا با بیان این که در این مدت ۹۷۰ مالخر دستگیر شدند، تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ درصد اموال سرقتی در این میان کشف و ضبط شد که شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت «نما دات پلیس دات‌ای آر» نسبت به پیگیری اموال مسروقه خود مطلع شوند.

وی با اشاره به کشف بخش قابل توجهی از خودرو‌های مسروقه در طی یک هفته پس از سرقت، گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد جرایم جنایی کشور در کمتر از ۴۸ ساعت گذشته کشف و شناسایی می‌شوند. 

منتظرالمهدی با اشاره به تشکیل ستاد رسیدگی به پرونده‌های راکد سرقت، اظهار کرد: در این مدت ۵ میلیون پرونده راکد که در سال‌های گذشته به نتیجه نرسیده بود مجددا روی میز کارآگاهان پلیس قرار گرفت.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: سرقت از آشکار‌ترین و رتبه دار‌ترین جرایم دنیا و ایران است. فراجا در طرح ویژه مقابله با سرقت، عمده نیرو‌ها و امکانات خود را بسیج کرده است.

شناسایی ۱۰۰ باند سرقت مسلحانه و خشن در سراسر کشور 

سخنگوی فراجا گفت: بدون شک مبارزه با سرقت‌های خشن و مسلحانه نیز در دستور کار فراجا قرار دارد و در همین راستا حدود ۱۰۰ باند سرقت مسلحانه و خشن شناسایی و همچنین ۸۵ درصد عاملان و مجریان سرقت‌های مسلحانه در این مدت کوتاه دستگیر شده اند.

وی افزود: بعضی وقت‌ها شهروندان خانه خود را با بانک و صندوق ذخیره و امانت اشتباه می‌گیرند. جای پول و سکه و طلا در صندوق امانات بانک‌ها است و البته بانک‌ها باید در ازای تسهیلات با قیمت مناسب برای ایجاد صندوق‌های امانات به کمک مردم بیایند.

منتظرالمهدی ادامه داد: آنچه مسلم است برای کاهش نرخ وقوع سرقت در جامعه همگان می‌بایست در میدان بیایند و نقش خود را ایفا کنند که در این میان خود مردم مهمترین و بالاترین نقش را در پیشگیری از سرقت با رعایت آموزش‌های پلیس ایفا می‌کنند.

وی در پایان تصریح کرد: از نصب دوربین و حفاظ و روشنایی و نگهبان محله تا عدم نگهداری پول و سکه و طلا در منزل، از جمله مواردی است که رعایت آن توسط شهروندان می‌تواند به کاهش آمار سرقت کمک کند. پلیس نیز با افزایش گشت‌زنی‌های خود در محله‌ها به وظایف خود عمل خواهد کرد.