شناسهٔ خبر: 59772593 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

جاسوس‌افزار صهیونیستی «اِن اِس او» دوباره آیفون‌ها را هک می‌کند

یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو می‌گوید: سال قبل از جاسوس‌افزار صهیونیستی متعلق به گروه اِن اِس او (NSO Group) برای انجام حداقل سه حمله «صفر کلیک» به آیفون‌های اعضای جامعه مدنی استفاده شده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از الجزیره، کارشناسان آزمایشگاه سیتیزن لب اعلام کردند جاسوس‌افزار صهیونیستی گروه اِن اِس او (NSO Group) به گوشی‌های آیفون با سیستم عامل iOS ۱۵ و iOS ۱۶ نفوذ کرده است.  
 
جاسوس‌افزار پگاسوس این شرکت صهیونیستی می‌تواند از طریق یک پیام متنی که کاربران روی آن کلیک می‌کنند یا به تازگی از طریق حملات صفر کلیک (zero-click attacks) به دستگاه تلفن همراه نفوذ کند. این نفوذ‌ها دستگاه‌ها را بدون هیچ اقدامی از سوی کاربر به خطر می‌اندازند. پیام ها، چت ها، تماس‌های تلفنی، مخاطبین و ایمیل‌ها پس از این حمله قابل نظارت هستند.
 
سیتیزن لب گفت که آخرین هک‌های شناسایی شده، گوشی‌های دارای نرم افزار عامل iOS ۱۵ و iOS ۱۶ را هدف قرار داده اند. این آزمایشگاه یافته‌های خود را با اپل به اشتراک گذاشت و این شرکت برای رفع نقص‌های استفاده شده توسط نرم‌افزار‌های جاسوسی، بهبود‌هایی در امنیت ایجاد کرد. این تحقیق نشان داد که حالت قفل اپل با موفقیت یکی از سه حمله را مسدود کرد.
 
اِن اِس او (NSO Group) یک شرکت صهیونیستی است که توسط وزارت دفاع این رژیم تنظیم می‌شود. سیتیزن لب در دانشگاه تورنتو جاسوس افزار پگاسوس را به طور گسترده مورد مطالعه قرار داده است.
 
سیتیزن لب گفت که اولین بار در تحقیقات مشترک با گروه مکزیکی شبکه دفاع از حقوق دیجیتال (Red en Defensa de los Derechos Digitales) یا RD۳، پس از بررسی تلفن‌های فعالان حقوق بشر مکزیکی، حملات صفر کلیک را پیدا کرده است.
 
در جدیدترین حملات جاسوس افزار پگاسوس، گوشی‌های آیفون تعدادی از فعالان حقوق بشر که روی پرونده ربوده شدن ۴۳ دانشجوی معترض مکزیک در سال ۲۰۱۵ تحقیق می‌کردند، هدف قرار گرفته است. یکی از این حملات سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی و زمانی که فعالان حقوق بشر اسناد و مدارک دولت مکزیک را در مورد پرونده مذکور زیر سوال بردند، صورت گرفت.
 
طبق گزارش واشنگتن پست، مکزیک یک مشتری عمده شرکت اِن اِس او بوده است.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس‌های دولتی مکزیک از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ قرارداد‌هایی به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار با گروه اِن اِس او امضا کردند.
 
مقامات اِن اِس او بار‌ها هرگونه تخلف در فروش نرم افزار‌های جاسوسی به دولت‌های سراسر جهان را رد کرده اند. این شرکت گفته پگاسوس فقط برای استفاده برعلیه جنایتکاران و تروریست‌ها ساخته شده است.
 
به گزارش واشنگتن پست، سخنگوی اِن اِس او از گفتن اینکه آیا پگاسوس در آخرین نفوذ‌ها در مکزیک دخیل بوده یا خیر، خودداری کرد و سیتیزن لب را به دلیل ناتوانی در افشای داده‌های اساسی مقصر دانست.
انتهای پیام/

نظر شما