شناسهٔ خبر: 59723934 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

اشکان درویشی در اکران خیریه «کن پامنار»:

پرداختن به مشکلات و معضلات کشور سیاه‌نمایی نیست/ با رفتار اشتباه آدم‌ها را از اعتقاداتشان دور می‌کنیم

اشکان درویشی کارگردان و تهیه‌کننده فیلم سینمایی «کن پامنار» در اکران خیریه این فیلم که برای تامین هزینه درمان یک دختر ۱۵ساله برگزار شد، گفت: پرداختن به مشکلات و معضلات کشور سیاه‌نمایی نیست، ما باید بگوییم تا مسئولین به فکر حل کردن مشکلات بیفتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از مشاور رسانه‌ای، اکران خیریه فیلم سینمایی «کن پامنار» شامگاه شنبه ۲۶ فروردین ماه به صورت همزمان در دو سالن پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

این اکران با همکاری خیریه «فرشته‌های بهشتی» به‌منظور درمان دختر ۱۵ ساله‌ای که درگیر بیماری هموژنیزم است، انجام شد.

این مورد با تحقیق و تایید سیروس همتی نویسنده فیلمنامه و بازیگر فیلم سینمایی «کن پامنار» شناسایی شده بود که با فروش تمامی بیلت‌های سه سانس فیلم «کن پامنار» و کمکی از طرف مهشید خسروی مدیر خیریه «فرشته‌های بهشتی»، مبلغ ۵۰ میلیون تومان چک در همین مراسم به سیروس همتی تحویل شد تا تقدیم خانواده دختر مورد نظر شده و در تاریخ ۳۱ فروردین برای تزریق و درمان راهی روسیه شوند.

در این مراسم که مهسا ایرانیان اجرای آن را بر عهده داشت، سیروس همتی ضمن توضیح کار خیری که به واسطه این اکران انجام شد، از حضار تشکر و قدردانی کرد.

پس از آن اشکان درویشی کارگردان و تهیه‌کننده فیلم سینمایی «کن پامنار» گفت: این روزها کلمه سیاه‌نمایی را زیاد می‌شنوم، اما باید بگویم که من عاشق کشورم هستم و اگر قرار بود سیاه‌نمایی کنم، کوچک‌ترین مسئله و معضل کودکان کار که می‌شد به آن پرداخت مسئله تعرض جنسی است.

وی ادامه داد: اگر ممیزی هم در کار نبود، من چنین کاری انجام نمی‌دادم که موجب شود کشورم در مجامع بین‌المللی درباره کودکان کار مورد تهمت یا محاکمه قرار بگیرد، زیرا در بسیاری از کشورها چنین اتفاقاتی می‌افتد و فیلمسازهایشان خویشتن‌داری می‌کنند و سعی می‌کنند مسئله را درون خانوادگی حل کنند.

درویشی تصریح کرد: ما نباید به محض اینکه می‌توانیم در یک فیلم بین‌المللی جایزه بگیریم به بهانه این اتفاقات همه معضلات و مشکلات کشورمان را مطرح کنیم، اما از سوی دیگر این کلمه سیاه‌نمایی هم نباید باعث شود که از ترس معضلات به چنین مسائلی ورود نکنیم. مثلا یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور ما نحوه اشتباه اجرای امر به معروف و نهی از منکر است که این باید به عنوان یک معضل بررسی شود و درباره آن فیلمسازی و فرهنگ‌سازی شود.

وی افزود: اگر ما انگ سیاه‌نمایی را به فیلم «لانتوری» رضا درمیشیان نمی‌زدیم، مطمئنا الان ماست‌پاشی اتفاق نمی‌افتاد. این یک معضل است که باید به آن ورود شود؛ نه به عنوان یک موضوع طنز، بلکه به عنوان یک موضوع حساس در جامعه باید به آن بپردازیم که چرا برخی مواقع با تندرویی باعث می‌شویم نه تنها امر به معروف و نهی از منکر به درستی صورت نمی‌گیرد، بلکه باعث می‌شویم آدم‌ها از اعتقاداتی که دارند، دور شوند.

کارگردان «کن پامنار» اظهار کرد: من به عنوان یک جوان ایرانی کشورم را دوست دارم اما فکر می‌کنم باید نقد و نظر داشته باشم. من معتقدم انتقاد و اعتراضی اگر هست، باید خیلی محترمانه و در قالب فیلمسازی و هنر انجام شود، نه اینکه از کشورمان انتقاد نکنیم و به واسطه مشکلات و مسائل دق کنیم. ما باید بگوییم تا مسئولین به فکر حل کردن این مشکلات بیفتند.

وی با اشاره به حضور پوریا محمدزاده برادرزاده نوید محمدزاده در سالن، به بیان خاطره‌ای در رابطه با فیلم «لانتوری» پرداخت و گفت: من در جلسه نقد و بررسی فیلم «لانتوری» حضور داشتم. برخی آن را سیاه‌نمایی می‌دانستند و برخی حتی معتقد بودند این فیلم نباید ساخته می‌شد، اما نقدی که من به رضا درمیشیان داشتم این بود که انتخاب نوید محمدزاده برای این فیلم انتخاب اشتباهی بود، زیرا همه دخترهایی که در سالن بودند، به این اسیدپاش علاقه داشتند. نوید محمدزاده به قدری این نقش را خوب بازی کرده بود و در این فیلم محبوب بود که لحظه قصاص همه دعا می‌کردند اسید در چشم‌های او ریخته نشود، با وجود اینکه او چشم‌های یک دختر را گرفته بود.

درویشی در پایان تاکید کرد: اتفاقاتی مثل اسیدپاشی معضلات مهمی هستند و باید از طریق سینما به آن‌ها پرداخته شود و تلنگر زده شود؛ پرداختن به چنین مسائلی سیاه‌نمایی نیست.

در این مراسم پیمان عباسی فیلمنامه‌نویس، رامین پرچمی، رضا ناصری، پرویز برومند، امید جهان، امیر آرتا، پوریا محمدزاده، محسن افشانی، سامان گوران، امین فیض‌آبادی، احسان درستکار، مهدی حیدرپور، رضا علیرضالو، محسن نیکوسخن و همچنین مهدی تارخ و احمد جعفری و علیرضا دانیال‌پور از بازیگران فیلم حضور داشتند.

نظر شما