با پايان يافتن نشست لوکزامبورگ ميان وزيرامورخارجه کشورمان و 3 کشور اروپايي، رايزني ميان ايران و 1+5 در سطح کارشناسي و معاونين در وين ادامه پيدا کرده است. اين در حالي است که خبرهايي در ارتباط با تمديد چند روزه مذاکرات به گوش مي رسد. بلومبرگ گزارش داد احتمال تمديد چند روزه-يا بيشتر- مذاکرات افزايش يافته است و طرف هاي درگير نسبت به حل همه موضوعات در هفته آينده اظهار ترديد کرده اند. جان کربي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا نيز روز سه شنبه گفت: رسيدن به توافق درست بهتر از تاکيد بر ضرب الاجل زماني است. جان ارنست سخنگوي کاخ سفيد هم ضمن تاکيد بر اينکه آمريکا تلاش مي کند تا سي ام ژوئن(9تير) به توافق دست يابد اما در عين حال کشيده شدن مذاکرات به بعد از ضرب الاجل را منتفي ندانست.همچنين محمد باقر نوبخت سخنگوي دولت نيز درباره موضع روز گذشته کاخ سفيد مبني بر اينکه زمان مذاکرات هسته اي در صورت نياز تمديد مي شود، به ايرناگفت: اگر ابهامي باقي بماند که با تمديد زمان مذاکرات قابل رفع باشد، طبيعي است که ما با اين تمديد موافقت کنيم.سايت تابناک نيز خبر داد که زمزمه هاي تمديد چند روزه مذاکرات حتي تا 9 جولاي(18تير) نيز به گوش مي رسد.در اين ميان،به گزارش تسنيم يک منبع ديپلماتيک شرکت کننده در گفتگوهاي کارشناسي به ايتارتاس گفت که محمد جواد ظريف و جان کري، وزيران امور خارجه ايران و آمريکا، ممکن است روزهاي 27 يا 28 ژوئن، شنبه يا يکشنبه هفته آينده، وارد وين پايتخت اتريش شوند.بر اساس گفته هاي اين ديپلمات، برآورد مي شود دو وزير خارجه، در پايان هفته به مذاکرات بپيوندند.اين ديپلمات غربي افزود: مابقي وزيران خارجه 1+5، اواسط هفته آينده وارد وين خواهند شد.همزمان، آسوشيتد پرس به نقل از اسنادي محرمانه مدعي شده که کشورهاي طرف مذاکره با ايران در گروه 1+5 آماده هستند در صورت پذيرش محدود شدن برنامه هستهاي ايران راکتورها و ساير تجهيزات پيشرفته را در اختيار ايران قرار دهند. با اين حال راديو ملي آمريکا گزارش داد در روزهاي آخر مذاکرات هستهاي اختلافات درباره دسترسي به سايت هاي نظامي ايران باقي است.
در اين ميان،جاش ارنست سخنگوي کاخ سفيد گفت که بين 1+5 و ايران بر سر نحوه کاهش تحريمها در قبال بسته شدن تمامي راهها به سمت بمب اتم ايراني، ميان طرفين گفتوگوها اختلافنظر وجود دارد.به گزارش نسيم، وي در خصوص جزئيات مذاکرات گفت: توافق نهايي که بر اساس چارچوب به دست آمده در لوزان نگاشته خواهد شد، تمام راههاي ايران براي ساخت بمب (هستهاي) را خواهد بست و ايران در قبال آن، مشمول کاهش تحريمها ميشود ولي هنوز بر سر نحوه انجام اين روند، اختلافاتي وجود دارد. مسئله قابلتوجه ديگر در سخنان ارنست، تکرار بحث «کاهش تحريمها» در قبال رسيدن به توافق نهايي بود؛ بحثي که مورد اعتراض و محل تکذيب مقامات ايراني است.
همچنين سخنگوي وزارت خارجه آمريکا بار ديگر تاکيد کرد هر توافقي بايد دسترسي لازم به بازرسان آژانس بدهد تا تبعيت ايران از توافق نهايي حاصل شده را راستي آزمايي کنند.جان کربي گفت:« ما هنوز در مرحله مذاکرات هستيم و من نمي خواهم درباره جزئيات و اين که توافق نهايي چگونه است، حدس بزنم اما همه از جمله هيئت ايراني در لوزان موافقت کردند آژانس دسترسي مورد نياز را براي راستي آزمايي تبعيت ايران بايد داشته باشد و خواهد داشت».