گروه بينالملل – علي ودايع: سايت افشاگر ويکي ليکس به عنوان رکن پنجم دموکراسي تمام قواعد و اصول ديپلماتيک جهان را با افشاي خباثتهاي پنهان پشت ژستهاي دوستانه رهبران کشورهاي مختلف برهمزده است. حکومتهاي جهان مدعي لزوم آزادي بيان و شفافسازي هستند اما امروز براثر انتشار حقايق موجود در پس پرده به شدت مضطرب شدهاند. جوليان آسانژ بامداد چهارشنبه با افشاگري جديد خود کابوس مهيب ديگري را رقم زد. نکته جالب اينجاست که ويکي ليکس با افشاي اسناد طبقه بندي شده عربستان نگاه جهان را به خباثتهاي آلسعود معطوف کرده بود.
به گزارش فرانس24، سايت ويکيليکس سهشنبه شب گزارشي جنجالي منتشر کرد که ميگويد آن را بر اساس يک «سند فوق سرّي» آژانس امنيت ملي آمريکا و سندي که در برگيرنده «جزئيات فني» فعاليتهاي اين آژانس است، تنظيم کرده است.در اين گزارش آژانس امنيت ملي آمريکا جاسوسي واشنگتن از رئيسجمهور کنوني فرانسه، «فرانسوا اولاند» و دو رئيسجمهور پيشاز او، «نيکلا سارکوزي» و «ژاک شيراک» متهم شده است.
روزنامه فرانسوي «ليبراسيون» و سايت خبري «مدياپارت» نيز گزارس سايت افشاگرويکي ليکس را که متعلق به سال 2006 تا 22 مه سال 2012 ميلادي است را منتشر کردهاند. پرونده فاش شده، به پرونده جاسوسي از کاخ اليزه معروف شده است. البته اين جاسوسي براي بازه زماني 10 ساله بوده است. در اين مدت، مکالمات تلفني اين افراد که درباره مسائل مختلف از جمله بحران اقتصادي جهاني، بيثباتي در منطقه يورو درصورت خروج يونان از اين منطقه و رابطه بين آلمان و فرانسه و مسائل ديگر شنود ميشده است.
اسنادي که توسط سايت ويکيليکس منتشر شده از جمله شامل متن يک گفتوگوي تلفني است که آژانس امنيت ملي آمريکا ماه مارس سال 2010 از تماس سفارت فرانسه در واشنگتن با يک مشاور رئيسجمهور وقت فرانسه، نيکلا سارکوزي ضبط کرده است. موضوع اين تماس تلفني «تلاش فرانسويها براي دستيابي به يک توافق ضدجاسوسي با آمريکا» بوده است. آنزمان فرانسويها خواستار توافقي بودند که تضمين کند آنها ديگر توسط سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا جاسوسي نميشوند. اين توافق البته هيچگاه حاصل نشد.
در بخشي از اسناد منتشر شده آمده است که -براي نمونه- سرکوزي (رئيسجمهوري 2007-2012) موضوع آغاز مذاکرات صلح فلسطينيان و اسرائيل را، بدون حضور آمريکا در نظر گرفته بود. يا فرانسوا اولاند (رئيسجمهوري فعلي) در سال 2012، پيش از تازهترين تنشها بر سر قروض يونان و مطرح شدن احتمال خروج آن کشور از حوزه يورو، نگران اين موضوع بوده است.
∎