شناسهٔ خبر: 59593796 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان:

تنش‌ بین ایران و آذربایجان موجب بی‌ثباتی در قفقاز می‌شود

صاحب‌خبر -

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان درباره تنش اخیر میان دو کشور ایران و آذربایجان می گوید: باب گفت و گو نباید بسته شود و راه حل کاهش این تنش این است که طرفین بنشینند و با هم صحبت کنند و اختلافات را حل کنند. به ویژه که جمهوری آذربایجان نباید فرصت سوء از این وضعیت را به رژیم صهیونیستی بدهد. آذربایجان باید به عنوان کشوری مستقل خود تصمیم بگیرد و در زمین رژیم صهیونیستی بازی نکند. به نظر می رسد در صورت ادامه گفت و گو ها مشکلات کاهش پیدا کند.

جمهوری آذربایجان فاصله خود را با اقدامات دیپلماتیک بیشتر می کند
محسن پاک آیین در گفت وگو با شفقنا در خصوص تنش میان ایران و آذربایجان و اهداف پشت پرده این تنش اظهار داشت: اقدامات اخیر جمهوری آذربایجان از جمله تعلیق فعالیت های سفارت آذربایجان در تهران بعد از حمله مهاجمی به سفارت این کشور و در ادامه اخراج چهار دیپلمات ایرانی نشان دهنده این است که جمهوری آذربایجان فاصله خود را با اقدامات دیپلماتیک بیشتر می کند. وی افزود: دیپلماسی در مقاطعی که اختلافاتی بین کشورها ایجاد می شود می تواند نقشی ارزنده ایفا کند و موجب حل مشکلات شود. به نظر می رسد این رویکرد ضد دیپلماسی آذربایجان موجب تشدید اختلافات شود که در مجموع به نفع جمهوری آذربایجان نیست و امیدواریم این کشور در زمین غربی ها و اسرائیل بازی نکند و فرصت تخریب روابط خود و ایران را به رژیم صهیونیستی ندهد.
جمهوری آذربایجان باید خویشتن داری ایران را دنبال کند
وی با بیان اینکه افزایش تنش ها بیش از همه به ضرر جمهوری آذربایجان است که کشوری در حال توسعه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران تا اینجا با خویشتن داری عمل کرده و باب گفت و گو را باز گذاشته است و سفارت خود را در جمهوری آذربایجان کماکان حفظ کرده است. سفیر ایران در جمهوری آذربایجان است و ایران روابط خود را با جمهوری آذربایجان در حالت عادی پیگیری می کند. به اعتقاد من جمهوری آذربایجان باید سیاست اصولی ایران و خویشتن داری ایران را دنبال کند در غیر این صورت ایران این حق را دارد که در مقابل اقدامات آذربایجان از جمله اخراج دیپلمات ها اقداماتی متقابل داشته باشد و دیپلمات های جمهوری آذربایجان را چه در کنسولگری تبریز و چه افرادی را که در تهران هستند اخراج کند.
پاک آیین تصریح کرد: به عقیده من در حال حاضر روابط بین ایران و آذربایجان نیازی به میانجی ندارد. روابط ایران و عربستان کاملا قطع شده بود و سفارتخانه ها تعطیل شده بودند اما ایران و آذربایجان کماکان می توانند بدون میانجی با هم پیش بروند و مشکلاتشان را حل کنند. من فکر می کنم اگر جمهوری آذربایجان عاقلانه عمل کند و تحت تاثیر القائات رژیم صهیونیستی قرار نگیرد می تواند با جمهوری اسلامی ایران مذاکره کند. اختلافاتی که وجود دارد قابل حل است و می توان روابط را احیا کرد.

باب گفت و گو نباید بسته شود
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان ادامه داد: تاثیر این تنش ها بر آینده قفقاز می تواند موجب بی ثباتی در منطقه قفقاز شود. ادامه تنش ها برای جمهوری آذربایجان و برای ارمنستان مطلوب نیست. در مجموع ثبات و امنیت قفقاز مناسب ارزیابی نمی شود البته با توجه به هوشمندی جمهوری اسلامی ایران و بازی نکردنش در زمین جمهوری آذربایجان فکر می کنم در عین حفظ عمل متقابل در خصوص اخراج دیپلمات های ایرانی و رصد تحولات میدانی سعی شود مشکلات را از مسیر دیپلماتیک حل کنند و مشکلات کاهش داده شود. به نظر من باب گفت و گو نباید بسته شود و راه حل کاهش این تنش این است که طرفین بنشینند و با هم صحبت کنند و اختلافات را حل کنند. به ویژه که جمهوری آذربایجان نباید فرصت سوء از این وضعیت را به رژیم صهیونیستی بدهد. آذربایجان باید به عنوان کشوری مستقل خود تصمیم بگیرد و در زمین رژیم صهیونیستی بازی نکند. به نظر می رسد در صورت ادامه گفت و گو ها مشکلات کاهش پیدا کند.

نظر شما