اختصاصی جوان آنلاین: امروز در بازار ارز تهران، در زمان تنظیم گزارش دلار توافقی صرافی به قیمت ۴۳ هزار و۵۰۰ تومان خریداری شد و با قیمت ۴۳ هزار و ۹۳۵ تومان فروخته شد. همچنین یورو در صرافیها با نرخ توافقی به قیمت ۴۷هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.
تحلیلگران ارزی افت نرخهای بیشتری را برای اسکناس آمریکایی در روزهای آینده متصور میشوند. اما در این میان برخی دیگر از کارشناسان بازار بر این باورند که دلار در رنج فعلی باقی مانده و کریدور آن را بازه قیمتی کانالهای ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی میدانند.
تضعیف انتظارات افزایشی در بازار ارز
گزارشهای میدانی از بازار ارز نیز نشان میدهد، تعداد فروشندگان ارز بسیار بیشتر از خریداران است و سیاستهای بانک مرکزی در راستای مدیریت تقاضا در بازار ارز جواب داده است.
کارشناسان بازار ارز معتقدند نیروی نزولی و صعودی قوی در بازار وجود ندارد و به این ترتیب انتظار دارند که قیمت دلار در بازه محدودی نوسان کند.
ورود نرخ ارز به کانال ۴۰ هزار تومانی در بازار غیررسمی، باعث تضعیف انتظارات افزایشی در بازار ارز شده است و فروشندگان ارز رشد قابل توجهی داشته اند. در واقع علامت حیاتی به بازیگران بازار، واکنش دلار نسبت به مرز ۵۰ هزار تومانی است.
شکست مقاومت دلالان
همچنین تسنیم در گزارشی در این خصوص نوشت: در بازار پشت خطی نیز تمایل به فروش ارز بیشتر است؛ امری که نشان میدهد انتظارات در بازار ارز تا حدی نزولی است. با این حال، در بازار نقدی خرد، بازیگرانی که زیر کانال ۵۱ هزار تومان حاضر به فروش نبودند، این روزها به دنبال خریدار میگردند.
شکسته شدن کانال ۴۹ هزار تومانی قیمت دلار میتواند سمت و سوی بازار ارز را تغییر داده و نزول بیشتر در این بازار را شاهد خواهیم بود.
مدیریت تقاضا در بازار ارز میتواند روند صعودی و سوداگری در این بازار را به شدت کنترل کند. این سیاست در دستور کاربانک مرکزی قرار گرفته است. کاهش عرضه ارز به هر کدملی از ۵ هزار به ۲ هزار یورو، در این موضوع نقش مهمی داشته است.
در این میان، برخی از فعالان نیز باور دارند که تقویت شاخص کل بورس میتواند انتظارات نزولی را در بازار ارز تقویت کند. شاخص کل در معاملات امروز به محدوده ۲.۲ میلیون واحد رسید و این موضوع از نگاه برخی فعالان، بخشی از تقاضا را از بازار ارز خارج کرد.
سیگنال دلار به سکه
در نتیجه افت قیمت دلار نرخ سکه در بازار نیز کاهش یافت. امروز سکه امامی (طرح قدیم) در بازار به نرخ ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به قیمت ۳۱ میلیون تومان معامله شد.
نیم سکه امروز در بازار به قیمت ۱۸ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان نرخ گذاری شد، ربع سکه نیز با افت ۲۰۰ هزار تومانی به نرخ ۱۱ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه گرمی ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.
در مرکز مبادله ارز و طلا، قیمت ربع سکه ۹ میلیون و ۵۶۸ هزار تومان کشف قیمت شد.
هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار امروز به قیمت ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار تومان نرخگذاری شد، همچنین هر مثقال طلای ۱۸ عیار در بازار، ۱۱ میلیون و ۸۰ هزار تومان نرخگذاری شد.
امروز هر اونس طلا (معادل ۳۱.۱۳۲گرم) در بازار جهانی امروز بدون تغییر، ۲۰۰۸ دلار معامله شد.
برخورد قیمت دلار به هسته سخت؟
یک کارشناس ارز درباره آینده این بازار و احتمال رشد قیمتها گفت: شاید در بسیاری از کشورها نرخ ارز در مدت کوتاهی چند ده برابر شده و سقفهای زیادی را شکسته باشد، اما در کشور ما معمولا دلار پس از جهشهای مقطعی، در مقابل شکستن سقفهای قیمتی واکنشهای جدی نشان داده و به راحتی از آن عبور نخواهد کرد.
سعید عظیمی اظهار داشت: اساسا قیمت دلار توانایی شکستن سقفهای پی در پی را ندارد و جدا از اینکه بانک مرکزی و سیاستگذار، دغدغه کنترل قیمت دلار را داشته و مستمرا آن را پیگیری میکند، مشخصا دلار، خود نیز به تنهایی کشش شکستن سقفهای پی در پی را ندارد.
این کارشناس ارز اضافه کرد: بررسی رفتار قیمت دلار در گذشته نشان میدهد که معمولا قیمت دلار به اعداد جدید خصوصا کانالهای ده هزارتایی واکنش شدیدی نشان داده و این مهم در دو ماه اخیر در برخورد با کانال ۵۰ هزار تومانی به وضوح مشخص است؛ قیمت دلار در بازار غیر رسمی در دو ماه اخیر حداقل ۴۰ روز بالای کانال ۵۰ هزار تومانی بوده و حتی قیمتهای ۵۹ هزار تومان نیز به خود دیده، اما در نهایت در حال حاضر به کانال ۴۰ هزار تومان وارد شده است.
عظیمی اظهار داشت: بررسی رفتار قیمت نشان میدهد در سال ۹۷ وقتی قیمت برای اولین بار دلار به محدوده قیمتی ۱۰۰۰۰ تومان رسید و هر چند با هیجان به محدوده ۱۲۰۰۰ تومان هم رسید و نفوذ جزئی داشت، اما بلا فاصله افت ۳۵ درصدی را تجربه کرد؛ همچنین زمانی که قیمت دلار در همان سال ۹۷ در شهریور و مهر به ۲۰۰۰۰ تومان نزدیک شد، بلافاصله بعد از آن اصلاح ۴۸ درصدی در قیمت را تجربه کرد و تا بهمن همان سال در محدود ۱۰ هزار تومان باقی ماند و از بهمن تا اسفند ۹۷، رشد جزیی را تجربه کرد.
وی افزود: در پاییز ۹۹ و در بحران تورمی آن سال، زمانی که قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان رسید، در اولین ورود به این کانال اصلاحهای شدید مجددا تکرار شد و قیمت دلار تا دی ۹۹ به دلیل خوشبینیهای ایجاد شده از پیروزی بایدن حتی تا ۲۰ هزار تومان هم رسید و در نهایت سال را با ۲۳ هزار تومان به پایان رساند.
این کارشناس ارز تصریح کرد: به طور خلاصه اگر ۳ کانال ۱۰، ۲۰ و ۳۰ هزار تومانی را برای قیمت دلار در نظر بگیریم واکنش قیمت بدین صورت خواهد بوده است که در زمان ورود به کانال ۱۰۰۰۰ تومانی قیمت دلار از ۱۱۹۷۰ به ۹۱۰۰ افت کرده یا به عبارت دیگر ۲۴ درصد کاهش قیمت تجربه کرده است، در زمان نزدیک شدن به کانال ۲۰۰۰۰ تومانی از ۱۸۹۵۰ تومان به ۹۸۵۰ تومان کاهش پیدا کرده که ۴۸ درصد افت را نشان میدهد، از طرف دیگر زمان ورود به کانال ۳۰۰۰۰ تومانی از ۳۲۴۹۰ تومان به ۲۱۱۰۰ تومان افت کرده که معادل ۳۵ درصد است.
عظیمی افزود: با این وجود در سال ۱۴۰۱ شرایط به گونه جدید رقم خورد و پس از کش و قوسهای سه ماهه، سقف ۴۰ هزار تومانی قیمت دلار شکسته شد و حال سوال اینجاست در شرایط فعلی که یک سقف ۴۰ هزار تومانی در سال ۱۴۰۱ شکسته شده آیا مجددا و در فاصله بسیار کوتاه شاهد شکسته شدن سقف ۵۰ هزار تومانی نیز خواهیم بود؟ در این باره میتوان ادعا کرد که با نظم نمودار دلار در طول سالهای اخیر حفظ خواهد شد و دلار در کانال ۴۰ هزار تومان باقی خواهد ماند.
این اظهارات در شرایطی است که رصد و تحلیل بازار ارز در روزهای اخیر نیز نشان میدهد باوجود شکسته شدنهای مقطعی سقف ۵۰ هزار تومان همچنان به لحاظ متغیرهای بنیادی و همچنین روانی بازار، پتانسیل تثبیت نرخ ارز بالای این محدوده وجود نداشته و باید منتظر تثبیت نرخ دلار در روند کاهشی خود در کانال ۴۰ هزار تومان و پایینتر باشیم.