شناسهٔ خبر: 5950623 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ابتکار: حمایت جانانه رهبر انقلاب از تیم هسته ای

تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار در تشریح تیتر یک شماره روز چهارشنبه نوشت: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی سران قوا و مسئولان و مدیران ارشد نظام فرمودند: ایشان گفتند این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرف های مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می کند.

صاحب‌خبر -

این روزنامه با بررسی موضوع پایتخت داعش در تیررس نیروهای مردمی، نوشت: کردهای سوریه تا 50 کیلومتری پایتخت خودخوانده تروریست های داعش پیش رفتند. نیروهای مسلح کرد سوریه که هفته پیش شهر مرزی تل ابیض را از داعش پس گرفته بودند، می گویند که به پیشروی به سوی شهر رقه، پایگاه اصلی داعش ادامه می دهند و موفق شده اند شهر عین عیسی را در حدود 50 کیلومتری رقه از کنترل داعش خارج کنند. از سوی دیگردیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که نیروهای ارتش سوریه در فاصله 10 کیلومتری شهر باستانی پالمیرا(تدمر) مستقر هستند که ماه گذشته توسط گروه تروریستی داعش اشغال شد. کردهای سوریه که اخیرا شهر ' تل ابیض' در حومه شمالی استان رقه در مرز با ترکیه را در دست گرفته اند اکنون با کنترل بر شهر 'عین عیسی' خود را به 50 کیلومتری شهر رقه، پایتخت خلافت خود خوانده داعش رسانده اند و تلاش می کنند تا بزرگترین شکست را به این گروه در سوریه وارد کنند. شهر استراتژیک عین عیسی یکی از مهم ترین پایگاه های داعش در استان رقه محسوب می شد که اکنون در کنترل کردهاست.پیشروی سریع کردها در استان رقه که ماه هاست به جولانگاه داعش تبدیل شده به فرار هزاران عضو داعش و خانواده های آنها از شهرهای مجاور به سمت شهر رقه انجامیده است. داعش سال گذشته این پایگاه نظامی را گرفته بود.این پایگاه مقر تیپ 93 نیروی زمینی ارتش سوریه بوده است.داعش با از دست دادن کنترل گذرگاه مرزی تل ابیض، یک مسیر تدارکاتی مهم را برای رقه از دست داده است.نیروهای کرد در صفحه فیسبوک خود نوشته اند که ده ها عضو داعش در مقر تیپ 93 کشته شده اند.سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه، نیز می گوید که داعش اجساد 26 عضو خود را که در حملات هوایی در عین عیسی کشته شده بودند به رقه منتقل کرده است. پیشروی کردها در شمال سوریه از یک سو باعث خشنودی طرف های غربی و منطقه ای شده و از سوی دیگر نگرانی آنکارا درباره تشکیل منطقه خودمختار دیگری توسط کردها همانند آنچه در عراق صورت گرفت را افزایش داده است.

روزنامه ابتکار با انتشار عنوان یارانه تولید در جیب یارانه نقدی، نوشت: نشست خبری سخنگوی دولت روز گذشته با توضیحات مبسوط وی و البته سوالات زیاد خبرنگاران کمی طولانی شد. در این میان معلوم نشد که آیا طولانی شدن زمان نشست باعث شد که وی برخی سوالات رسانه ها را از قلم بیاندازد یا این که ترجیحش گذشتن از کنار این سوالات بود. با این حال اصحاب رسانه در پایان جلسه سوالات خود را تکرار کردند و نوبخت در نهایت اختصارا به هر کدام پاسخ داد. سوالاتی از جمله درباره واکنش دولت به اظهارات تند برخی مداحان در شب های ماه رمضان علیه رئیس جمهوری و برخی چهره های سیاسی دیگر از این جمله بود. وی همچنین در مورد آمار افرادی که یارانه دریافت می کنند، گفت: بعد از ثبت نام مجدد در سال گذشته حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر اعلام انصراف کردند اما از سوی دیگر هرسال بیش از یک میلیون بر جمعیت ما افزوده می شود و در همین راستا نیز وزارت کار مسئول حذف پردرآمدها از دریافت یارانه است و موظف شده است تا این کار را با دقت انجام دهد که کار دشواری است چرا که دولت خواهان آزار مردم نیست.وی اضافه کرد: این که گفته می شود 3 هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای بنزین به دست می آید باید بدانیم در مقابل کاهش قیمت نفت نسبت به سال گذشته اثر بسیاری در درآمدها داشته است.نوبخت همچنین در پاسخ به این سوال که آقای نعمت زاده گفته اند پرداختی 30 در صدی به تولید نداشته ایم نظر شما در این مورد چیست، گفت: طی این سال ها مجموع منابع از سال 89 تا به امروز از محل افزایش قیمت ها 135 هزار میلیارد تومان بوده است که باید 70 هزار میلیارد تومان بین مردم تقسیم می شد در حالی که بیش از 180 هزار میلیارد تومان به خانوارها پرداخت شد بنابراین، نه تنها پرداختی بخش دولت و تولید انجام نشده است حتی از خزانه برداشت کرده ایم و دولت قبلی هم برای پرداخت به مردم 5 میلیارد و 800 هزار میلیون از بانک مرکزی استقراض کرده است.وی توضیح داد: البته همه بخش تولید به مسائل حوزه صنعت و آقای نعمت زاده مربوط نمی شود و بخش های دیگر آن مربوط به حوزه کشاورزی و حمل و نقل است که ما پرداختی هایی در این دو بخش داشته ایم و در واقع امسال برای تولید 400 میلیارد تومان پرداخت کرده ایم.

این روزنامه با انتخاب موضوع دختران آرزوهای بی کران در خُلق های تنگ، نوشت: کتاب و دفتر و مدرسه را فقط می توانند در خیال خود تصور کنند. هنوز در این جامعه دخترانی هستند که مشکلات اقتصادی و اجتماعی آن ها را از تحصیل بازداشته است و تنها تصویری که از کلاس درس در ذهن خود دارند را در فیلم ها و سریال ها تماشا کرده اند. حرف ها و آمارهای ضد و نقیض در مورد این مساله زیاد است. چند روز پیش مهناز احمدی مدیر کل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با رسانه ها درباره آمار دختران بازمازنده از تحصیل، اظهار کرد: آمار این افراد بالا است. به دلیل مشکلات فرهنگی و اقتصادی بخشی از خانواده ها اجازه تحصیل به دختران خود را نمی دهند و برخی دیگر به دختران به عنوان نیروی کار نگاه می کنند و آنان را از ادامه تحصیل محروم می کنند. کارن خانلری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره به خبرنگار ابتکار می گوید: در جامعه ما به ویژه در نواحی خارج از شهرهای بزرگ سنن خاصی حاکم است. همین آداب و سنن باعث می شود که دختران در سنین پایین ازدواج کنند و از مدرسه و تحصیل جا بمانند. آمار زیادی از دخترانی که پس از ازدواج دیگر نمی توانند ادامه تحصیل دهند در اختیار داریم. برای این مشکلات باید فکری کرد. خوشبختانه در شهر های بزرگ این مشکلات وجود ندارد و حتی روز به روز به تعداد دختران دانشجو افزوده می شود. در رابطه با دختران بازمانده از تحصیل باید فرهنگ سازی صورت بگیرد به ویژه با آن دسته از دختران که زود ازدواج می کنند.

روزنامه ابتکار با بازتاب عنوان پارسی ترین خلیج، نوشت: تاکنون فعالیت های زیادی برای حفظ نام خلیج فارس انجام شده است، از امضا و ثبت نظر در سایت ها گرفته تا نشر مقالات و پیگیری های متفاوت برای حفظ این واژه. در این بین، فیلم به عنوان رسانه ای تاثیرگذار نقش قابل توجهی در این عرصه دارد. گفتگویی داشته ام با سازنده فیلم موفق “ خلیج فارس” که دغدغه ذهنی او درباره اصالت ایرانی این خلیج است. فیلم مستند خلیج فارس یا فیلم مستند”اسناد نام خلیج فارس” ساخته ی اُرُد عطارپور است که برای اولین بار روز ملی خلیج فارس در سال 1390 از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد. و مورد استقبال بی سابقه مخاطبان قرار گرفت. در این فیلم اسناد مکتوب، صوتی و تصویری جالبی از کشورهای مختلف مخاطب را جذب می کند فیلم ابتدا با مهمترین سخنرانی جمال عبدالناصر رئیس جمهوری مصر شروع می شود که در روز ملی شدن کانال سوئز در اجتماع میلیونی و در حضور سفرای کشورهای عربی و غربی جمله از اقیانوس اطلس تا خلیج فارس وطن عربی است را با صدای بلند تکرار کرد و مورد تشویق ممتد حضار قرار گرفت. فیلم او یک paper مصور کاملاً آکادمیک و یک مقاله پژوهشی سینمایی است با اسناد بی نظیر- و ساختمانی حرفه ای بدون هیچ زائده و اضافه. این مستند، در حد مستند گزارشگر و پژوهشی در سطح آثار جهان دارای اعتبار است؛ بدون ناسیونالیسم گمراه کننده، درباره حقیقت یک نام، چنان تار و پود تحقیقی بسنده و قانع کننده را با ظرافت می بافد که حتی اگر متخصص تاریخ نباشید و به نام یک بیننده عادی سرگرم تماشای مستند خلیج فارس شوید، دل ندارید آن را تا پایان نیافته، ترک کنید.

سرمقاله این روزنامه به موضوع تریلوژی چالش های بزرگ پیش رو و دوران پساتحریم به قلم فیروز نعیم محبوبی اختصاص یافت.

روزنامه ابتکار همچنین عنوان های «مرثیه ای برای شاعر تهران»، «گیشه سینمای ایران پول در می آورد؟»، «آذرنگ از ترجمه در ایران می گوید» و «بررسی علل افزایش درگیری های خیابانی» را مورد بررسی قرار داد.

این روزنامه یادداشت هایی را نیز با عنوان های «روانشناسیِ داده» نوشته ی امین شیرپور، «بهارستان و ضرورت بقای فانی» به قلم اسماعیل حسین پور و «چتر» نوشته ی سید ابوالفضل طاهری منتشر کرد.

*گروه اطلاع رسانی

پژوهشم**2002**9131