شناسهٔ خبر: 59493180 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۹۱ درصد کارشناسان؛ بورس، پررونق‌ترین بازار‌ها در سال ۱۴۰۲

بازار سرمایه و بورس جذاب‌ترین بازار‌ها در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این ارزیابی را روزنامه دنیای اقتصاد ضمن نظرسنجی از 43 کارشناس قضایی بازار مطرح کرده و نوشت: در بخش اول نظر 33 کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اینکه کدام‌یک از بازار‌ها بیشترین پتانسیل رشد را در سال آینده دارند، به این صورت است که 91 درصد آرا به بورس اختصاص داده شد و تنها 9 درصد بر بازار مسکن تاکید داشتند. این در حالی است که با توجه به تغییر و تحولات اقتصادی و غیراقتصادی اخیر و همچنین شرایط بازار سهام، بازار‌های ارز، سکه و خودرو به احتمال بالایی از پتانسیل رشد بسیار کمتری برخوردار خواهند بود. لازم به ذکر است که اکنون بازار سرمایه به لحاظ متغیر‌های بنیادین و عوامل محیطی اثرگذار، در شرایط خوبی قرار دارد و نیازمند ارائه بسته حمایتی یا به عبارت دقیق‌تر دستکاری‌های دستوری برای رشد‌های مقطعی نیست. به طوری که گفته می‌شود بورس، بازار انتظارات است.

به این ترتیب بورس اوراق بهادار تهران در حال حاضر از نظر ارزندگی به طور جامع با مسائل بنیادی خاصی همراه نیست که باعث افت شدید قیمت سهام آن‌ها شود. ابزار‌های معاملاتی نیز نسبت به سال 99 بسیار بهبود یافته است. علاوه بر این، در صورتی که اندکی وضعیت پیش‌بینی‌پذیری شرکت‌ها از نظر پارامتر‌های بنیادی تا حدی یکسان و همچنین حذف روند دستوری که موجب منطقی‌تر شدن تحلیل‌های تکنیکالی می‌شود، درست شده و بودجه به صورت منصفانه‌تری بسته شود، قطعا می‌تواند وضعیت بازار سرمایه را حتی در بازه زمانی کوتاه بهبود بخشد. با توجه به موارد یاد‌شده، می‌توان امید به پتانسیل بالای بورس برای رشد داشت.

همچنین در این نظرسنجی پرسشی که مطرح شده مبنی بر این است که رشد بورس اوراق بهادار تهران در سال پیش رو تا چه میزان ارزیابی می‌شود؟ در پاسخ به این سوال تنها 18 درصد به افزایش صفر تا 30 درصدی بازار سهام اختصاص یافته است. 64 درصد نظرات کارشناسان به رشد 30 تا 60 درصدی بازار سهام اشاره می‌کند. در ادامه نیز تنها 18 درصد آرا به رشد بیش از 60 درصدی بورس تخصیص داده شده است. به این ترتیب رشد منفی برای تمامی صاحب‌نظران محتمل نبوده و دور از انتظار است. گفته می‌شود اگر در سال‌های گذشته زمانی که زیر ساخت فنی آماده نبود، مردم به بورس دعوت نمی‌شدند و سهامداران حرفه‌ای در بازار معامله می‌کردند، قطعا مشکلاتی همچون رفتار‌های توده وار در کنار تصمیمات هیجانی سرمایه‌گذاران هم در بورس و هم در بازار‌های موازی آن همچون ارز و سکه پیش نمی‌آمد. دنیای اقتصاد همچنین در گزارش دیگری از قول کارشناسان، سال جدید را سال خروج بورس از رکود دوساله و ورود به دوره رونق معرفی کرد.

نظر شما