شناسهٔ خبر: 59480773 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

نماینده پیشین ایران در اوپک در گفت‌وگو با دانشجو:

کاهش تولید نفت اقدامی اقتصادی و برای تقویت قیمت بود / اعضای اوپک به دنبال تناسب بخشی به عرضه و تقاضا هستند

نماینده پیشین ایران در هیات عامل اوپک در رابطه با تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت از ماه آینده میلادی، گفت: این تصمیم کاملا اقتصادی و به موقع گرفته شده است و هیچ مبنای سیاسی و دیپلماتیکی برای تحت فشار قرار دادن کشور‌های دیگر ندارد.

صاحب‌خبر -

محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیات عامل اوپک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت از ماه آینده میلادی، گفت: این تصمیم کاملا اقتصادی و به موقع گرفته شده است و هیچ مبنای سیاسی و دیپلماتیکی برای تحت فشار قرار دادن کشور‌های دیگر ندارد.

مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: روند قیمت نفت ظرف چند ماه گذشته همواره نزولی بوده بطوریکه از بیش از ۱۰۰ دلار به کمتر از ۸۰ دلار رسیده، طبیعی بود که در چنین شرایطی اوپک و کشور‌های تولید کننده و صادرکننده نفت تصمیمی جدی در راستای کاهش قیمت بگیرند.

خطیبی اظهار داشت: هم اکنون در فصل بهار هستیم و مصرف انرژی کاهش یافته است از سوی دیگر سیگنال‌هایی مبنی بر کاهش مصرف مصرف‌کنندگان بزرگ نفت به گوش می‌رسد، تمام این مسائل نشان از آن دارد که روند قیمت نفت کاهشی است، بنابراین کاهش تولید امری طبیعی است.

نماینده پیشین ایران در هیات عامل اوپک اظهار داشت: مسلما کاهش بیش از این قیمت نفت به نفع هیچکدام از اعضای اوپک نبود؛ کشور‌های تولیدکننده و صادرکننده نفت تلاش می‌کنند که تولید نفت متناسب با تقاضای آن باشد.

وی در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا این تصمیم بی ارتباط با اختلاف نظر بین روسیه و آمریکا ندارد؟ اظهار داشت: بعید به نظر می‌رسد که اینگونه باشد؛ تمام نشانه‌ها گویای آن است که این تصمیم اقتصادی اخذ شده است؛ بنابراین گزارش، با تصمیم کشور‌های عضو اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت، ظرف حدود ۲۴ ساعت گذشته شاهد پیش‌روی حدود ۵ درصدی قیمت نفت در بازار‌های جهانی بودیم و در زمان تنظیم این خبر نفت برنت به ۸۴ دلار رسیده است.