شناسهٔ خبر: 5940567 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رويترز / فرانسه همچنان به موضع سرسختانه خود درقبال ايران ادامه مي دهد

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/04/02
خبرگزاری رویترز در گزارشی از لوکزامبورگ به قلم آدریان کرافت نوشت :
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه گفت فرانسه خواستار یک موافقتنامه هسته ای محکم با ایران است و این موافقتنامه باید شامل یک ساز و کار راستی آزمایی محکم برای بررسی پایبندی ایران به هرگونه موافقتنامه باشد.
فابیوس این اظهارات را پس از نشست با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران مطرح کرد که برای مذاکرات با وزیران امور خارجه اروپایی در لوکزامبورگ به سر می برد.
این نشست ها پیش از عزیمت مذاکره کنندگان ایران و شش قدرت جهان ( پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان ) به وین پایتخت اتریش برای مذاکراتی انجام می شود که می تواند آخرین مرحله از مذاکرات درباره برنامه هسته ای تهران باشد.
ایران و گروه پنج به اضافه یک یعنی آمریکا ، روسیه ، فرانسه ، چین ، انگلیس و آلمان در حال نزدیک شدن به ضرب الاجل 30 ژوئن برای دستیابی دو طرف به موافقتنامه ای نهایی درباره برنامه هسته ای تهران هستند. چنین موافقتنامه ای می تواند به یک دهه مناقشه برسر برنامه هسته ای ایران پایان دهد. براساس این موافقتنامه ،‌ برنامه هسته ای ایران در ازای کاهش تحریم ها علیه این کشور محدود خواهد شد.
فرانسه یکی از سرسختانه ترین مواضع را درقبال ایران درپیش گرفته است و با جدیت در تلاش است با اعمال محدودیت های شدید علیه این کشور ، از دستیابی تهران به توانایی ساخت سلاح هسته ای جلوگیری شود.

فابیوس پس از مذاکرات یک ساعته با ظریف در مصاحبه با خبرنگاران گفت فرانسه خواستار موافقتنامه است اما معتقد است این موافقتنامه باید محکم باشد و موافقتنامه ای بد نباشد.
چنین موافقتنامه ای شامل محدودیتی زمانی برای تحقیقات هسته ای ایران و توانایی های این کشور در زمینه تولید و همچنین شامل ساز و کاری به منظور راستی آزمایی پایبندی ایران به موافقتنامه خواهد بود.
فابیوس تصریح کرد این موافقتنامه همچنین باید شامل بخشی در ارتباط با بازگشت خودکار تحریم ها علیه ایران در صورت عدم پایبندی این کشور به تعهدات خود باشد.
وی گفت همه اینها هم برای امنیت منطقه ای و هم برای اقدام در جهت جلوگیری از منع تکثیر هسته ای مهم است.
خبرگزاری های ایرانی به نقل از ظریف اعلام کردند ارزش دارد ضرب الاجل 30 ژوئن به منظور دستیابی به موافقتنامه ای خوب ، چند روز به تاخیر بیفتد.
فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان گفت این مذاکرات در حال ورود به مرحله ای بسیار سرنوشت ساز است.
وی در مصاحبه با خبرنگاران در لوکزامبورگ افزود :« اما ما در پایان راه نیستیم. نکات اساسی باید متنی جامع درآید و این کار آسانی نیست.»
فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس نیز پیشتر گفته بود ایران برای دستیابی به موافقتنامه ای هسته ای باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد.
وی افزود این مذاکرات ممکن است پس از ضرب الاجل 30 ژوئن نیز ادامه یابد.
هاموند تصریح کرد :« اگر بخواهیم به موافقتنامه دست یابیم ، ایرانی ها باید انعطاف بیشتری از خودشان نشان دهند. من فکر می کنم مذاکرات جدی آغاز شده است و من امیدوارم طی یک هفته آینده یا شاید پس از آن شاهد پیشرفتی واقعی باشیم.»
روسیه معتقد است مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران در صورتی که طرفین به توافق های به دست آمده در لوزان پایبند باشند ، نتیجه ای موفقیت آمیز خواهد داشت.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اوایل ژوئن پس از مذاکرات با همتاهای ایرانی و چینی خود در مسکو گفت هیچ مانعی بر سر راه موفقیت مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران وجود ندارد و فقط همه مذاکره کنندگان باید به چارچوب سیاسی توافق شده بین وزیران امور خارجه گروه پنج به اضافه یک و ایران عمل کنند.
ایران و شش قدرت جهان پس از مذاکرات نفس گیر اوایل آوریل در شهر لوزان سوییس ، درمورد چارچوب موافقنامه ای به منظور محدود شدن برنامه هسته ای تهران توافق کردند.
این چارچوب توافق شده زمینه را برای مذاکرات به منظور دستیابی به موافقتنامه ای جامع با ایران تا ضرب الاجل 30 ژوئن فراهم کرد ، موافقتنامه ای که براساس آن فعالیت های هسته ای ایران برای مدت دست‌کم یک دهه محدود خواهد شد و در ازای چنین محدودیتی همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد ، اتحادیه اروپا و آمریکا علیه بخش های مالی و انرژی تهران به تدریج لغو خواهد شد.
161/105