شناسهٔ خبر: 59352893 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با سیصد و نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین

ادعای جوسپ بورل درباره هدف قرار گرفتن اوکراین توسط پهپادهای ایرانی/ روسیه: آخرالزمان هسته ای نزدیک است/ مدودف: بازداشت پوتین منجر به حمله اتمی روسیه به آلمان می شود

سیصد و نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

روسیه: آخرالزمان هسته ای نزدیک است/ مدودف: بازداشت پوتین منجر به حمله اتمی روسیه به آلمان می شود

بین الملل تابناک: سیصد و نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ادعای جوسپ بورل درباره هدف قرار گرفتن اوکراین توسط پهپادهای ایرانی
۱۴۰۲/۰۱/۰۳ - ۱۶:۴۷

 جوسپ بورل روز پنجشنبه با انتشار پیامی در توئیتر ادعا کرد که مراکز آموزشی و یک ساختمان مسکونی در زاپوریژیا از سوی روسیه توسط پهپادهای ایرانی هدف قرار گرفته است.

وی مدعی شد: درست زمانی که (ولادیمیر) پوتین درباره ضرورت حل و فصل مسالمت‌آمیز جنگ اوکراین، به رئیس جمهوری چین ابراز نیاز کرد، دوباره مرتکب جنایات جنگی شد.

ادعای بی‌اساس و بدون مدرک مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین درحالی از سوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تکرار می‌شود که غرب به رهبری آمریکا از ماه‌ها پیش و همزمان با تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین، ادعای ارسال پهپادهای ایرانی و سپس انتقال احتمالی موشک‌های زمین به زمین به روسیه را برای استفاده در این جنگ را مطرح کرد.

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعاهای مطرح شده در این زمینه را رد و تصریح کرده است که هیچ سلاح و پهپادی برای استفاده در جنگ با اوکراین به روسیه نداده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر در این زمینه گفت: متأسفانه کشورهایی که بزرگترین صادرکننده تسلیحات و تجهیزات به یک طرف جنگ هستند مایلند با دامن زدن به خبرهای کذب و جعلی افکار عمومی جهانی را دچار گمراهی و خطا کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نه در یک طرف جنگ و نه در کنار یک طرفی دیگر قرار دارد، تاکید کرد: ایران چنین طرح‌هایی را حتی در دست پیگیری هم ندارد.

کنعانی خاطرنشان کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران تشویق طرفین برای توسل به راهکار سیاسی و همچنین تشویق جامعه بین‌المللی برای کمک به شکل گیری راهکار سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ است.

حضرت ایت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز دو روز پیش در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، ادعای دروغ مشارکت ایران در جنگ اوکراین را رد کردند و گفتند: ما حضور در جنگ اوکراین را قاطعاً و صریحاً رد می‌کنیم و ابداً چنین چیزی صحت ندارد.

ایشان خاطر نشان کردند: جنگ اوکراین را آمریکا برای گسترش ناتو به شرق راه انداخت و اکنون نیز در حالی که مردم اوکراین گرفتار و دچار مشکلات هستند، بیشترین سود را از جنگ، آمریکا و کارخانجات اسلحه‌سازی آن می‌برند و به همین علت، مانع کارهای لازم برای خاتمه جنگ می‌شوند.

بانک جهانی هزینه بازسازی اوکراین را ۴۱۱ میلیارد دلار اعلام کرد
۱۴۰۲/۰۱/۰۳ - ۱۶:۴۵

بانک جهانی تخمین زده است که بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ با روسیه در ۱۰ سال آینده ۴۱۱ میلیارد دلار هزینه برای این کشور خواهد داشت. بودجه لازم برای پاکسازی آوارها از شهرها و روستاهای ویران شده به تنهایی ۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

در گزارشی که چهارشنبه شب منتشر شد، آمده است این برآوردها باید به عنوان حداقل‌ها در نظر گرفته شوند زیرا تا زمانی که جنگ ادامه دارد، نیازها افزایش خواهند یافت.

این ارزیابی ۴۱۱ میلیارد دلاری که به طور مشترک توسط دولت اوکراین، بانک جهانی، کمیسیون اروپا و سازمان ملل تهیه شده است، نسبت به ۳۴۹ میلیارد دلار برآورد شده در گزارشی که بانک جهانی در شهریور ماه سال گذشته منتشر کرده بود، افزایش نشان می‌دهد.

این گزارش به برخی از تلفات اقتصادی و انسانی جنگ از جمله نزدیک به ۲ میلیون خانه تخریب شده، بیش از یک پنجم موسسات بهداشت عمومی آسیب دیده، ۶۵۰ آمبولانس آسیب دیده یا مفقود شده و حداقل ۹ هزار و ۶۵۵ غیرنظامی کشته شده از جمله ۴۶۱ کودک اشاره کرده است.

آنا بجرد معاون اروپا و آسیای مرکزی بانک جهانی چهارشنبه شب تاکید کرد که بازسازی اوکراین چندین سال طول خواهد کشید.

این گزارش ۱۳۵ میلیارد دلار خسارت مستقیم به ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها را تاکنون برآورد کرده است.

این ارزیابی انتظار دارد که کی‌یف تنها در سال ۲۰۲۳ به ۱۴ میلیارد دلار برای بازسازی امور حیاتی و اولویت دار و همچنین سرمایه گذاری‌های بازیابی نیاز داشته باشد. صندوق بین‌المللی پول هم روز سه‌شنبه اعلام کرد برای یک بسته مالی چهار ساله به ارزش حدود ۱۵.۶ میلیارد دلار با اوکراین به توافق رسیده است.

بانک جهانی در بهمن ماه نیز اعلام کرد، علی‌رغم جنگ شدید با روسیه، اوکراین به خدمات عمومی ضروری از جمله باز نگه داشتن مدارس و بیمارستان‌ها، پرداخت حقوق معلمان و کارمندان دولتی و همچنین پرداخت حقوق بازنشستگی ادامه می‌دهد.

بجرد معاون اروپا و آسیای مرکزی بانک جهانی در آن زمان نوشت: حمایت از این خدمات حیاتی همچنان یک اولویت است و اوکراین به حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار در ماه برای حفظ آنها نیاز دارد.

جنگ با روسیه میلیون‌ها اوکراینی را آواره کرده است همچنین قیمت جهانی غذا و انرژی نیز در نتیجه جنگ افزایش یافته است.

بانک جهانی گفته است که تا به امروز، نبرد با روسیه پیشرفت اقتصادی ۱۵ ساله در اوکراین را متوقف کرده، تولید ناخالص داخلی را ۲۹ درصد کاهش داده و ۱.۷ میلیون اوکراینی را به سوی فقر سوق داده است.

در این گزارش آمده است که حتی در بحبوحه حملات و درگیری‌های شدید در شرق اوکراین، حفظ دولت، بخش تجاری خصوصی و تلاش‌های بازسازی اوکراین ضروری است.

این بانک اعلام کرد، به تعویق انداختن بازسازی اوکراین این خطر را به همراه دارد که این کشور در شرایطی با رشد کم اقتصادی یا بدون رشد قرار گیرد و پس از پایان جنگ با چالش‌های اجتماعی بزرگی مواجه شود.

طبق گزارش بانک جهانی، بخش انرژی اوکراین در نتیجه حملات روسیه به شبکه برق و سایر مراکز انرژی در طول زمستان اخیر بیشترین خسارت را داشته است.

بانک جهانی در این گزارش افزود که کل خسارت وارده به بخش انرژی، پنج برابر بیشتر از تابستان گذشته برآورد می‌شود.

دنیس شمیهال نخست وزیر اوکراین روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: زیرساخت‌های انرژی، مسکن، زیرساخت‌های حیاتی، اقتصاد و مین زدایی پنج اولویت ما برای سال جاری هستند.

وی تاکید کرد که مقام‌های اوکراین پس از آزادسازی مناطق، کار بازسازی را در این کشور آغاز خواهند کرد.

 
جمهوری چک: اوکراین باید منتظر کاهش حمایت غرب باشد
۱۴۰۲/۰۱/۰۳ - ۱۶:۴۳

 پتر پاول رئیس جمهور چک با پیش‌بینی کاهش حمایت غرب از اوکراین، گفت: کی‌یف باید منتظر کاهش حمایت غرب از این کشور در آینده باشد.

به گزارش پراودا، رئیس جمهور چک اظهار کرد: کی‌یف باید فرسودگی ناشی از جنگ و تاثیر آن بر حمایت کشورهای غربی از اوکراین را در نظر داشته باشد، حمایتی که به مرور زمان کاهش خواهد یافت.

وی همچنین با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و تمرکز مورد انتظار نامزدهای انتخاباتی این کشور بر سیاست داخلی، خاطرنشان کرد: کی‌یف باید این موضوع را در نظر بگیرد که اگر حمایت ایالات متحده از اوکراین کاهش یابد، حمایت تعدادی از کشورهای اروپایی از اوکراین نیز به تبعیت از واشنگتن کاهش خواهد یافت.

به نوشته پراودا، بنابراین از نظر پاول، اوکراین احتمالا نمی‌تواند عملیات بزرگ و پیچیده‌ای را در سال ۲۰۲۴ آغاز کند.

رئیس جمهور چک گفت: امسال سالی تعیین‌کننده برای روندی است که جنگ در اوکراین در پیش خواهد گرفت.

پاول تاکید کرد: کشورهای غربی اکنون تسلیحات لازم را در اختیار اوکراین قرار می‌دهند تا بتواند موقعیت آغازین بهتری برای هرگونه مذاکره با روسیه داشته باشد.

به نوشته پراودا، پاول معتقد است که چند ماه آینده مناسب‌ترین زمان است تا اوکراین برای شروع یک حمله متقابل علیه نیروهای روسیه در سرزمین‌های اشغالی اقدام کند.

روسیه: آخرالزمان هسته‌ای نزدیک است
۱۴۰۲/۰۱/۰۳ - ۱۶:۴۱

 سفیر روسیه در واشنگتن در واکنش به بیانیه مقام‌های آمریکایی مبنی بر بی‌خطر بودن مهمات با اورانیوم ضعیف شده به عنوان سلاح های استاندارد گفت: کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده تصمیم گرفته‌اند جهان را به سوی آخرالزمانِ هسته‌ای پیش ببرند.

به گزارش خبرگزاری تاس، آناتولی آنتونوف در ادامه بیانیه ای که از سوی سفارت روسیه منتشر شد افزود: اظهارنظر درباره چنین سخنان بی معنایی بسیار دشوار است. مقام های آمریکایی با بیانیه های غیرمسئولانه به ابتذالی جدید رسیدند.

وی اضافه کرد: ارسال سلاح های مرگباری که برای از بین بردن غیرنظامی ها، مناطق مسکونی، مدارس، بیمارستان ها و کودکستان ها استفاده می شود به اوکراین ادامه دارد.

سفیر روسیه در واشنگتن ادامه داد: به نظر می رسد کشورهای غربی به رهبری واشنگتن به شکل غیرقابل بازگشتی تصمیم گرفتند تا بشریت را به خطر بیندازند.

براساس بیانیه ای که روز دوشنبه منتشر شد آنابل گولدی وزیر دفاع انگلستان در پاسخ به تحقیق اعضای مجلس اعیان این کشور گفت دولت انگلیس سلاح با اورانیوم ضعیف شده به اوکراین ارسال می کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که مسکو درباره اقدام جمعی کشورهای غربی برای آغاز استفاده از سلاح های اتمی واکنشی مناسب و درخور نشان خواهد داد.

مدودف: بازداشت پوتین منجر به حمله اتمی روسیه می شود

دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه گفت اگر آلمان تصمیم بگیرد تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری درباره بازداشت ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه را اجرایی کند، این برابر اعلان جنگ به روسیه خواهد بود. 

پیش‌تر، مارکو بوشمان وزیر دادگستری آلمان گفت که قرار بازداشت پوتین پس از درخواست دادگاه لاهه در آلمان معتبر خواهد بود. اولاف شولتز صدراعظم آلمان هم در سفر خود به ژاپن این تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری را مورد حمایت قرار داد و گفت: هیچ کسی بالاتر از قانون نیست.

مدودف در مصاحبه با رسانه‌های بزرگ روسیه از جمله اسپوتنیک گفت: بعضی احمق‌ها، نادان مثل وزیر دادگستری آلمان می‌گوید خُب اگر (پوتین) بیاید دستگیرش می‌کنیم. معنای آن را می‌فهمد؟ بیایید تصور کنیم...رئیس یک کشور هسته‌ای به قلمروی مثلاً آلمان می‌رسد و دستگیر می‌شود. یعنی چی؟ اعلان جنگ علیه فدراسیون روسیه!

وی افزود در چنین شرایطی روسیه از همه ابزارهای موجود برای هدف قرار دادن بوندستاگ (پارلمان آلمان)، دفتر صدراعظم آلمان و غیره استفاده خواهد کرد. این مقام ارشد روس گفت چنین تصمیماتی مانند تصمیمی که دیوان بین‌المللی کیفری گرفت، پتانسیل منفی زیادی ایجاد می‌کند. 

مدودف پیش‌تر هم در واکنش به صدور قرار بازداشت برای ولادیمیر پوتین از سوی دیوان بین‌المللی کیفری، این دادگاه را به استفاده از موشک مافوق صوت روسیه تهدید کرد. مدودف دوشنبه (۲۰ مارس، ۲۹ اسفند) در پیامی تلگرامی نوشت: تصور استفاده هدفمند از یک (موشک) هایپرسونیک اونیکس از یک کشتی روسی در دریای شمال علیه دادگاه لاهه کاملاً ممکن است. 

به نوشته راشا تودی، این مقام ارشد روس ضمن هشدار درباره پیامدهای چنین تصمیمی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری، گفت صدور قرار بازداشت ولادیمیر پوتین از سوی دادگاه لاهه نشانه فروپاشی نظام حقوق بین‌الملل است. وی افزود مهمترین نشانه ناتوانی این دادگاه، تلاش ناموفق آن برای تحقیق درباره جنایات جنگی است که سربازان آمریکایی در افغانستان و عراق مرتکب شده‌اند.

دیوان بین‌المللی کیفری که خودش را نخستین دادگاه دائمی بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت تجاوز معرفی می‌کند جمعه (۲۶ اسفند) برای ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه قرار دستگیری صادر کرد. 

دیوان بین‌المللی مدعی شده پوتین «مسئول ارتکاب جرائم جنگی» از جمله «دیپورت غیرقانونی کودکان از مناطق اشغالی اوکراین و انتقال آن‌ها به روسیه» است. 

آمادگی ایران برای کمک به حل بحران اوکراین

 حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «ایگنازیو کاسیس»، وزیر امور خارجه سوئیس چهارشنبه شب دوم فروردین ماه در مورد مهم‌ترین موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تلفنی گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو از پیام تبریک همتای سوئیسی به مناسبت فرارسیدن سال جدید و حلول ماه مبارک رمضان تشکر کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به روابط خوب و تاریخی جمهوری اسلامی ایران و کنفدراسیون سوئیس، از آمادگی ایران برای برگزاری سومین دور کمیسیون مشترک دو کشور خبر داد.

امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تلاش‌های دولت سوئیس به عنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی، در خصوص آخرین تحولات ناظر بر روابط تهران و ریاض، اظهار داشت:آمادگی داریم بر اساس تاریخ مورد توافق، نشست با طرف سعودی را با هدف بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور  برگزار کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی کشورها از جمله در اوکراین اظهار داشت: مخالف تداوم جنگ هستیم. بر این اساس برای کمک به تسریع در حل بحران آمادگی هرگونه کمک را داریم.

ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس نیز در این گفت‌وگو، فرارسیدن عید نوروز و ماه مبارک رمضان را به دولت و ملت ایران تبریک گفت. 

وی توافق ایران و عربستان برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک را نقطه عطفی در صلح و ثبات در منطقه خواند.

کاسیس روابط جمهوری اسلامی ایران و سوئیس را مثبت ارزیابی و از برگزاری موفق نشست رایزنی‌های سیاسی دو کشور ابراز خرسندی کرد.

وزیر خارجه سوئیس در ادامه از موضع جمهوری اسلامی ایران برای کمک به تحقق صلح در اوکراین استقبال کرد.

همکاری سازمان سیا با جوخه ویژه اوکراین علیه روسیه

 روزنامه انگلیسی «تایمز» در گزارشی از همکاری سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» با نظامیان اوکراینی علیه ارتش روسیه خبر داد.

در این گزارش آمده که گروهی موسوم به جوخه ویژه پلیس اوکراین که همکاری نزدیکی با اداره کل اطلاعات وزارت دفاع این کشور دارد، با استفاده از اطلاعاتی که از طریق ماهواره‌های سیا پخش می‌شود، مواضع روسیه را هدف قرار می‌دهد.

رئیس جوخه ویژه پلیس اوکراین می‌گوید گروه وی مأموریت‌های خود را انتخاب می‌کند و مواضعی که قرار است هدف قرار دهد از طریق اپلیکیشنی که با ماهواره‌ سیا همگام‌سازی شده،‌ بر روی یک تبلت ظاهر می‌شود.

وی در این خصوص گفت: «ما اهداف را در این برنامه انتخاب می‌کنیم و این اهداف یا با ماهواره سیا یا ماهواره‌های خودمان در این برنامه قرار می‌گیرد». طبق این گزارش، اغلب مأموریت‌های جوخه ویژه پلیس اوکراین در حال حاضر، پرتاب بمب به مواضع تعیین شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که پیش از این «ایوان نچایف» معاون مدیر اداره اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه روسیه گفته بود ایالات متحده، اطلاعات محرمانه‌ای را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد و از داده‌های محرمانه ماهواره‌ای نیز استفاده می‌شود که منجر به نظامی شدن فضا می‌شود.

روسیه بیش از یک سال پیش به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی ویژه‌ای را در این کشور با هدف نازی‌زدایی و خلع سلاح اوکراین آغاز کرد و در این مدت، کشورهای غربی نه تنها کمکی به آرام شدن وضعیت نکرده‌اند بلکه با انواع حمایت‌های لجستیکی و تحت فشار قرار دادن روسیه از طریق تحریم‌، به طولانی شدن این جنگ کمک می‌کنند.

برچسب‌ها:

نظر شما