شناسهٔ خبر: 59320437 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

رئیس‌جمهور: توسعه پالایشگاه آبادان نماد «ما می‌توانیم» است

رئیس جمهور پتروپالایشگاه آبادان را جلوه ارزشمندی از ما می توانیم دانست و گفت: این پالایشگاه جلوه ما می خواهیم، ما می دانیم و ما می توانیم و جلوه خواستن، دانستن و توانستن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در آیین بهره برداری از گام دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان با اشاره به اقدامات انجام شده برای تحقق شعار امسال افزود: تولید کشور امسال نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است که این رشد برای عده ای غیرقابل تصور بود.

وی ادامه داد: ایجاد هفت هزار اشتغال مستقیم و ۱۵ هزار اشتغال غیرمستقیم در این پالایشگاه رقم خورد که اجرایی چنین کارهایی باید در خوزستان همچنان ادامه یابد.

آیت الله رئیسی با گرامیداشت روز ملی شدن صنعت نفت گفت: روز ملی شدن صنعت نفت، روزی تریاریخی است که در آن دست بیگانگان از صنعت نفت قطع شد و با اخراج نیروهای انگلیس صنعت نفت در ایران ملی شد.

 آمریکایی ها نگاه تحقیرآمیز به ملت ها را تغییر دهد

رئیس جمهور با اشاره به ادعای یکی از مستشاران انگلیسی مبنی بر ناتوانی ایران در اداره پالایشگاه ها پس از ملی شدن صنعت نفت گفت: یکی از این نیروهای انگلیسی گفته بود که از ایران می رویم اما ایرانی ها توان پالایش و استخراج نفت را نخواهند داشت ولی ایرانی های ثابت کردند که توان این کار را دارند.

وی ادامه داد: تصور ۵۰ ساله انگلیسی ها و آمریکایی ها این است که توانایی و دانش متعلق به آنهاست و همواره این تصور را نسبت به ملت های دیگر دارند که به همین دلیل با آنها تحقیرانه برخورد می کنند و نمی خواهند باورکنند دیگران هم می دانند و هم می‌توانند.

آیت الله رییسی، پترو پالایشگاه آبادان را جلوه ارزشمندی از ما می توانیم دانست و گفت: این پالایشگاه جلوه ما می خواهیم، ما می دانیم و ما می توانیم و جلوه خواستن، دانستن و توانستند است.

وی افزود: چیزی که امروز در آبادان رقم خورده است ایجاد پالایشگاه دومی همچون پالایشگاه آبادان نامدار گذشته است که به دست مشاوران، مدیران و کارشناسان و کارگران غیور در آبادان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: تکمیل ۳۴ درصد این پالایشگاه در ۲۰ ماه دولت سیزدهم رکوردی در کار جهادی وزارت نفت است که باید این میراث به دست کارکنان وزارت نفت ادامه یابد.

رئیس جمهور، جلوگیری از خام فروشی را از جمله دستاوردهای بهره برداری از این پالایشگاه دانست و افزود: با بهره برداری از این پالایشگاه چهار میلیون لیتر بنزین و پنج میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت کشور افزوده شد.

آیت الله رئیسی سرعت بخشی به آغاز عملیات اجرایی فاز سوم این پالایشگاه را مورد تاکید قرار گرفت و گفت: بیش از ۱۰۰ پیمانکار و مشاور و هفت هزار کارگر و کارشناس در این پالایشگاه مشغول فعالیت هستند و این کارگران با پایان احداث این فاز نگرانی هایی دارد اما با آغاز فاز سوم این پالایشگاه، نیروها بکارگیری می شوند و نگرانی ها رفع خواهد شد.

 ایران آمادگی صدور توانمندی های فنی و مهندسی به سایر کشورها را دارد

وی با بیان اینکه بهره برداری از این طرح پیام‌آور امیدواری و توانمندی عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی امروز نه تنها در داخل کشور بلکه در صنعت نفت آمریکای لاتین و ونزوئلا که با خروج آمریکا دچار مشکل جدی شده بود موفقیت های چشمگیری در حوزه فنی و مهندسی را به ثبت رسانده است.

رییس جمهور ادامه داد: صنعت نفت ایران امروز به بلوغ و توانمندی در دانش و توانمندی فنی رسیده است که می تواند به عنوان نیروی کارآمد در داخل و خارج کشور منشا اثرگذاری باشد و جمهوری اسلامی این آمادگی را دارد که توانمندی های فنی و مهندسی خود را به سایر کشورها صادر کند.

وی در ادامه با تقدیر از تمام مدیران گذشته برای تکمیل پالایشگاه آبادان گفت: باید از مدیران گذشته و همه کسانی که برای بهره برداری از این پالایشگاه نقش آفرینی کردند نیز تقدیر کرد و نباید قدر کار و تلاش آنها نادیده گرفته شود.

علاوه بر مدیریت تولید، مدیریت مصرف مورد توجه باشد

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود این پروژه را از جمله جلوه های تحقق شعار امسال عنوان کرد و افزود: پالایشگاه آبادان زمینه ای برای جلوگیری از خام فروشی، جلوه ای از کار دانش بنیان و کار اشتغال آفرین است.

وی با بیان اینکه کار شبانه روزی و جهادی در دمای 50 درجه سانتیگراد آبادان نمونه هایی از افتخار آفرینی در کشور است، ادامه داد: آمریکایی ها  و انگلیسی ها دستاوردهای جمهوری اسلامی را در صنعت نفت ببینند و بدانند که ایرانی می تواند.

آیت الله رئیسی  با بیان اینکه علاوه بر مدیریت تولید باید وزارت نفت مدیریت مصرف را مورد توجه قرار دهد گفت: بهره‌برداری درست، ارتقای بهره وری در کنار صرفه جویی و استفاده بهینه باید مورد تاکید قرار گیرد.

 همه وزارتخانه ها برای جبران عقب ماندگی های خوزستان پای کار بیایند

وی خوزستان را سرزمین شهدای بزرگ ، ایثار و فداکاری دانست و گفت: همه ما به خوزستان مدیون هستیم و همه وزارتخانه ها با کار شبانه روزی برای مردم ادای دین کنند.

رییسی آب و فاضلاب را از جمله مشکلات جدی خوزستان دانست و گفت: خوزستان از سال های گذشته با عقب ماندگی هایی روبرو است که باید همه وزارتخانه ها برای رفع چالش های موجد پای کار بیاید.

وی ایستادگی و مقاومت خوزستان را برای کشور الهام بخش دانست و افزود: برخی شهرهای خوزستان همچنان در موضوع آب و فاضلاب مشکل دارد که کارهایی در حال انجام است و سرعت بخشی به این طرح ها ضروری است.

رییس جمهور، خوزستان را سرزمین جوانان برومند دانست و ادامه داد: نشاط جوانان مورد تاکید دولت است و ورزش نیز امری لازم برای جوانان است که باید نسبت به ارتقای وضعیت ورزش در آبادان و اهواز و شهرهای مختلف استان بیش از پیش توجه شود.

رئیسی تلاش مضاعف مدیران خوزستان برای رفع محرومیت در این استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: کار جهادی با رفتار عادی متفاوت است. در کار جهادی باید همواره تلاش دشمن برای ضربه زدن به انقلاب را از طریق تلاش شبانه روزی خنثی کرد.

 دولت مصمم به تحقق وعده های خود در بخش مسکن است

وی ازدواج، اشتغال و مسکن را نیازهای اساسی جوانان دانست و افزود: مسکن وعده دولت و قانون مصوب مجلس است و هم نیاز کشور است که در این راستا تلاش و برنامه ریزی های جدی صورت گرفته است.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه اشتغال و مسکن در سال 1402 به صورت جدی در دستور کار دولت است گفت: مشکل کمبود و گرانی مسکن در کشور ناشی از بی توجهی به این بخش در سال های گذشته است.

وی با اشاره به رشد چشمگیر تعداد شرکت های دانش بنیان در کشور افزود: شرکت های دانش بنیان کشور در سال جاری 97 درصد افزایش یافت که این نشان دهنده اراده دولت برای تحقق شعار سال و حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان است.

اراده کرده ایم بر جنگ ترکیبی دشمن غلبه کنیم

رییس جمهور با بیان اینکه دشمن در تلاش برای جذب جوانان است گفت: دشمن در حرم امن جمهوری اسلامی به دنبال نیروگیری برای خود است که یکی از این راه ها دست گذاشتن بر مشکلات موجود است به همین دلیل مدیران باید بر خدمت به مردم متمرکز شوند.

وی گفت: دشمنان ایران اسلامی در ماه های گذشته جنگ ترکیبی را برای جلوگیری از موفقیت کشور به راه انداخته اند و ما نیز اراده کرده ایم که در جنگ ترکیبی بر دشمن غلبه کنیم و در این مسیر کارهایی که پیش از این نشدنی جلوه داده می شد به دست دولت سیزدهم اجرایی شد.

جنگ ترکیبی ناشی از نگرانی دشمن از بی اثر شدن تحریم ها به دست دولت سیزدهم بود

وی گفت: دشمن با حمله سایبری به وزارت نفت و خارج کردن جایگاه های سوخت کشور در همان ماه های ابتدایی روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش کرد با ایجاد نارضایتی فتنه در کشور ایجاد کند که با اقدامات جهادی این فتنه خنثی شد.

رییس جمهور ادامه داد: رشد اقتصادی کشور در دولت قبل 0.4 درصد بود که با تلاش دولت سیزدهم این رشد در سال جاری به چهار درصد رسید.

وی افزود: وقتی دشمن دید که کشور یکپارچه به کارگاه تلاش و کار تبدیل شده است با ایجاد فتنه ها مختلف و تلاش برای ایجاد اختلاف بین مسئولان هر آنچه در توان داشتند به میدان آورد تا دولت سیزدهم موفق نباشد.

وی با بیان اینکه پس از وزارت دفاع، وزارت نفت بیشترین تحریم خارجی را دارد ولی شاهد پیشرفت در هر 2 این بخش ها هستیم گفت: دشمن با جمع بندی بی اثر شدن تحریم ها و تلاش شبانه روزی دولت در این مسیر، فتنه آشوب را در کشور کلید زد که با پشتیبانی مردم این فتنه نیز خنثی شد.

رئیسی تاکید کرد: با وجود همه فتنه ها و توطئه های دشمن، جمهوری اسلامی به پیش می رود و با همه دشمنی ها این حرکت عظیم ادامه خواهد داشت.

ابراهیم رییسی که صبح امروز از طریق فرودگاه آیت الله جمی وارد آبادان شد با حضور در فاز ۲ پالایشگاه این واحد صنعتی را افتتاح کرد. 

بر اساس این گزارش، با افتتاح گام دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان، ۳۰ درصد بنزین کشور در آبادان تامین خواهد شد. 

عملیات طراحی و ساخت بزرگترین واحدهای تقطیر در جو، تقطیر در خلاء، واحدهای گاز مایع یک و ۲، هوا، نیتروژن، مخازن و تاسیسات جانبی فاز دو طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان با بهره‌گیری فنی و مهندسی متخصصان و سازندگان داخلی کشور به پایان رسید. 

به کار گیری بلندترین مشعل‌های پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۵ متر در فاز ۲ به منظور انتشار حداقلی گازهای سوخته شده در فضا انجام شده است. برای نوسازی بزرگترین واحد تقطیر غرب آسیا چهار سال زمان صرف شد.

با بهره‌برداری از فاز ۲ پالایشگاه آبادان میزان تولید بنزین از ۱۰ به ۱۴ و تولید گازوئیل از ۱۶ به ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافت.

پالایشگاه آبادان به‌عنوان نخستین پالایشگاه نفت غرب آسیا با قدمت ۱۱۰ ساله یکی از قطب‌های مهم پالایشی کشور به‌شمار می‌آید، اما به علت قدمت و فرسودگی روی برخی از واحدهای آن، نوسازی و به‌روزرسانی با استفاده از تکنولوژی‌های روز ضروری و اجتناب‌ناپذیر بود.

به همین منظور جایگزینی و نوسازی این پالایشگاه در دو مرحله صورت گرفته است که مرحله اول با احداث مجموعه جدید پالایشی ۱۵۰ هزار بشکه در روز در فاز یک سال ۱۳۸۴ به بهره‌برداری رسید. مرحله دوم با احداث مجموعه جدید پالایشی با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز با عنوان طرح توسعه و تثبیت ظرفیت به پالایشگاه آبادان در فاز دو از تیرماه ۱۳۹۶ شروع شد و بخش نخست آن در آذرماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید و ظرفیت نهایی پالایشگاه در ۳۶۰ هزار بشکه در روز تثبیت شد.

نظر شما