گروه بینالملل: پیش از ظهر دیروز کابوس 3 ساعته نمایندگان افغان سرانجام با کشته شدن تمام 7 مهاجم طالبانی به پایان رسید اما روز دوشنبه اول سرطان(تیرماه) 94، به عنوان روزی سیاه در تقویم سرطان تروریسم در افغانستان باقی میماند. هنوز آتش حمله به مجلس فروکش نکرده بود که ساختمان وزارت تجارت نیز در کابل هدف قرار گرفت. مقامات افغان هنوز هیچ بیانیه رسمیای درباره نحوه رخنه تروریستهای طالبان به پارلمان منتشر نکردهاند اما گزارشی به نقل از رئیس پلیس کابل حاکی از آن است که ابتدا یک دستگاه خودروی بمبگذاری شده مقابل ساختمان مجلس منفجر شد و پس از آن نیز 7 انفجار دیگر در محوطه و ساختمان آن روی داد. به دلیل شدت انفجارهای صورت گرفته تا شعاع زیادی شیشههای ساختمانهای مجاور فرو ریخت و در حالی که دود و غبار ناشی از انفجارها صحن مجلس را تبدیل به صحنه جنگی کرده بود تا 3 ساعت درگیری سنگین میان نیروهای امنیتی مستقر در ساختمان این مجلس با مهاجمان مسلح ادامه پیدا کرد. در حالی که هنوز درگیریها به پایان نرسیده بود «عبدالرحمان رحیمی» فرمانده پلیس کابل با حضور در محل حادثه توضیحات کاملتری از ماوقع ارائه کرد:«یک خودروی مملو از مواد منفجره مقابل در غربی پارلمان افغانستان منفجر شد و پس از آن مهاجمان مسلح در تلاش برای ورود به ساختمان پارلمان این کشور بودند. در حال حاضر نیروهای ویژه پلیس افغانستان در محل حادثه مستقر شدهاند و منتظر دستور حمله مستقیم به مهاجمان هستند. طالبان مسلح با مقاومت نیروهای امنیتی مستقر در پارلمان افغانستان به بیرون رانده شده و وارد یک ساختمان نیمه کاره در روبهروی ضلع شرقی پارلمان شدهاند و در حال حاضر با نیروهای امنیتی درگیر هستند». «صدیق صدیقی» سخنگوی وزارت کشور افغانستان با تایید حمله مذکور تصریح کرد منطقه در محاصره پلیس و نیروهای امنیتی است. همچنین به گفته عبادالله کریمی، سخنگوی پلیس کابل پس از آن تیراندازیهای پراکندهای در اطراف ساختمان پارلمان افغانستان صورت گرفت و بیشتر اعضای پارلمان افغانستان پس از این انفجارها صحن علنی مجلس را ترک کردند اما چندین نماینده دیگر و کارکنان مجمع ملی این کشور در داخل ساختمان پارلمان گرفتار شدند. به گفته پلیس در نهایت به هیچ یک از نمایندگان مجلس آسیبی نرسید اما شاهدان عینی گفتند تعدادی از نمایندگان مردم در پارلمان افغانستان زخمی شدند. محمدعارف عارفی، عضو مجلس نمایندگان نیز خبر داد: «تمام اعضا و کارمندان پارلمان افغانستان با تلاش نیروهای امنیتی به سلامت از ساختمان پارلمان خارج شده و به مکانی امن منتقل شدند». این در حالی است که قرار بود دوشنبه «محمد معصوم استانکزی» وزیر دفاع پیشنهادی دولت کابل در نشست علنی به مجلس نمایندگان معرفی شود. «سرور دانش» معاون دوم رئیسجمهور افغانستان و وزیر دفاع پیشنهادی در حال ورود به صحن علنی پارلمان این کشور بودند که این حمله رویداد. محله اطراف پارلمان یکی از مناطق سبز(امن) کابل است که بیشتر دفاتر نمایندگان مردم و نهادهای خارجی در آن تجمیع یافته است. به گزارش پرستیوی از کابل، طالبان بلافاصله مسؤولیت این حمله را که در زمان معرفی نامزد پیشنهادی رئیسجمهور افغانستان برای تصدی پست وزارت دفاع به پارلمان روی داد به عهده گرفته است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در صفحه توئیتر خود نوشت: «چند عضو طالبان به ساختمان پارلمان وارد شدهاند و درگیری شدیدی روی داده است. این حمله در زمان معرفی وزیر دفاع پیشنهادی روی داد».
ولایت قندوز در آستانه سقوط
روز اول سرطان همچنین از آن جهت یک روز سیاه برای امنیت افغانستان بود که در ساعات اولیه صبح، شهرستان «دشت ارچی» ولایت قندوز در شمال افغانستان به تصرف طالبان مسلح درآمد و احتمال سقوط این ولایت افزایش یافت. طالبان طی دهه اخیر هرگز نتوانستهاند یک ولایت کشور را به طور کامل در اختیار بگیرند. صبح دیروز «نصرالدین سعدی» فرماندار دشت ارچی با تایید این خبر به رسانهها گفت: «طالبان از 2 روز گذشته به این سو عملیات گستردهای را به مرکز این شهرستان آغاز کردند که امروز صبح منجر به سقوط آن شد». طالبان پس از ۱۸ ساعت درگیری شبانه با نیروهای امنیتی افغان و تصرف شهرستان «چهاردره» ولایت قندوز به مرکز این ولایت حمله کردند و آن را تحت کنترل گرفتند. «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان نیز که روز خبری شلوغی را پشت سر گذاشت حمله به شهرستان دشت ارچی ولایت قندوز و تصرف آن را تایید کرد. «محمد عمر صافی» والی قندوز درباره شهرستان چهاردره این ولایت نیز گفته بود که شهرستان چهاردره پس از ساعتها درگیری به دست طالبان مسلح سقوط کرد در حالی که فاصله زمانی از شهرستان چهاردره ولایت قندوز تا مرکز این ولایت کمتر از ۱۰ دقیقه است. چندی پیش نیز طالبان مسلح با حمله به نیروهای امنیتی افغان به 7 کیلومتری شهر قندوز رسیده بودند و قصد تصرف این ولایت را داشتند. همچنین طالبان در منطقه «چهارشنبهتپه» شهرستان بغلان مرکزی ولایت بغلان نیز در تلاش برای مسدود کردن شاهراه قندوز - بغلان هستند.
رشوهگیری دولت کابل، خیانت اسلامآباد
در شرایطی که افغانستان با بدترین بحران امنیتی از زمان حمله آمریکا و ناتو به این کشور مواجه شده افشاگری درباره رشوه گرفتن مقامات دولت اشرف غنی احمدزی برای امضای پیمان اطلاعاتی کابل - اسلامآباد، خشم بسیاری از افغانها را برانگیخته است. به گزارش دفتر منطقهای تسنیم، «فاروق وردک» وزیر سابق آموزش و پرورش افغانستان از دریافت میلیونها دلار پول توسط برخی مقامات این کشور جهت امضای پیمان اطلاعاتی مزبور سخن گفت. او مدعی شد 3 مقام ارشد حکومت وحدت ملی افغانستان به خاطر امضای تفاهمنامه اطلاعاتی با پاکستان، در حدود ۷۰ میلیون دلار دریافت کردهاند؛ نفر اول ۴۰ میلیون، نفر دوم ۲۰ میلیون و نفر سوم
۱۰ میلیون دلار. فاروق وردک از ارائه جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرده و میگوید بزودی جزئیات دقیق را افشا خواهد کرد. افشای رشوه برای امضای پیمان اطلاعاتی افغانستان با پاکستان از آن جهت مهم است که تقریبا تمام افغانها متفقالقول هستند که تروریستهای طالبان توسط سازمان اطلاعات پاکستان آیاسآی حمایت میشوند و حملههای اخیر به کابل و قندوز نیز خشم مردم را از خیانت اسلامآباد و ناکارآمدی دولت اشرف غنی افزایش میدهد. از سوی دیگر اشرفغنی در سفری رسمی به قندهار در جمع مردم این ولایت گفت که خبر امضای تفاهمنامه با سازمان اطلاعات ارتش پاکستان شایعه است و این تفاهمنامه تاکنون امضا نشده است. بهرغم تکذیب خبر امضای تفاهمنامه اطلاعاتی کابل - اسلامآباد از سوی مقامات کابل برخی رسانههای این کشور با انتشار تصاویری میگویند این تفاهمنامه میان 2 کشور به امضا رسیده است. خبر امضای تفاهمنامه اطلاعاتی کابل -اسلامآباد واکنشهای تند اعضای مجلس نمایندگان، مجلس سنا، حامد کرزی رئیسجمهور سابق، امرالله صالح و اسدالله خالد، رؤسای سابق امنیت ملی افغانستان را به دنبال داشت. آنها امضای این سند را خلاف منافع ملی این کشور خواندند. پس از این واکنشهای تند، ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان 5 پیششرط را برای امضای این تفاهمنامه در نظر گرفت.
حمله بیسابقه تروریستهای مسلح به پارلمان و وزارت تجارت افغانستان در کابل
سرطان طالبان دوباره عود کرد
صاحبخبر -